Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Φόρος - νοίκι εφ όρου ζωής από το 2014 στα ακίνητα

taxheaven

Φόρο-«νοίκι» για την περιουσία τους θα πληρώνουν από το 2014 και εφ' όρου ζωής 5.569.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων βάσει μιας νέας διευρυμένης φορολογικής κλίμακας με 33 ξεχωριστούς συντελεστές, οι οποίοι διαφοροποιούνται ανάλογα με την τιμή ζώνης της περιοχής, σύμφωνα με την εφημερίδα το "Βήμα της Κυριακής".

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στη διαμόρφωση της κλίμακας έχουν συνυπολογιστεί τόσο το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ όσο και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας που ισχύει τα τελευταία χρόνια με αφορολόγητο ατομικής περιουσίας 200.000 ευρώ, ωστόσο ακόμη εκκρεμεί η αποστολή των εκκαθαιστικών 2011, 2012 και 2013 για να εισπραχθεί


Συγκρίνοντας την κλίμακα που ισχύει σήμερα για το χαράτσι των ακινήτων και τη νέα κλίμακα που δημιουργείται προκύπτει ότι μειωμένο φόρο περίπου κατά 21% θα πληρώσουν όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης, ως 750 ευρώ ανά τετραγωνικό. Μικρότερες μειώσεις θα έχουν όσων τα ακίνητα βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης από 750 έως 2.000 ευρώ. Ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ θα δουν αύξηση της φορολογίας.

Πηγή Το Βήμα

Σημείωση blogger
Παρά την πάγια θέση του blog να δημοσιεύει νόμους που ισχύουν και όχι φήμες ή δημοσιεύματα εφημερίδων, το παρόν δημοσιεύεται για να καταδείξει την πρόθεση των υποτιθέμενων κυβερνώντων, να προχωρήσουν σε βίαιη αναδιανομή της περιουσίας των Ελλήνων. Συνήθως τέτοια δημοσιεύματα βγαίνουν για να σφιγομετρήσουν  την κοινή γνώμη, ώστε να μετρούν τις αντιδράσεις.  Η κυβέρνηση όμως είναι αποφασισμένη, δρώντας ενάντια στην πρόοδο και τα συμφέροντα του λαού αυτής της χώρας, να επιβάλλει είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, έναν τέτοιο φόρο στα ακίνητα, ώστε να συμφέρει περισσότερο η ενοικίαση παρά η κατοχή ενός ακινήτου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου