Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Λίβελος Γερμανών κατά Βενιζέλου, Σαμαρά, Καραμανλή και Αν. Παπανδρέου - Διψασμένος για εξουσία ο Σαμαράς, πολέμιος της ίδιας του της πολιτικής ο Βενιζέλος


Οι ίδιοι πολιτικοί που οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, εκείνοι είναι αυτοί που ζητούν τώρα την ψήφο των Ελλήνων για να τους βγάλουν από την κρίση.

Σκίτσο του Σατυρικού  (από Το Ποντίκι 30/04/2012)

Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του νέου άρθρου του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το οποίο "καρφώνει" τον Αντώνη Σαμαρά, τον Κώστα Καραμανλή, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Με τίτλο «ποια κρίση;» και υπότιτλο «η Αθήνα καλεί σε εκλογές» αναφέρεται στις υποσχέσεις των Ελλήνων πολιτικών. Μάλιστα όπως σημειώνει οι "πολιτικοί υπόσχονται ότι όλα θα αλλάξουν υπόσχονται", αλλά ξεχνούν "ότι είναι εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος τους γκρεμού".

Για τον Αντώνη Σαμαρά και τον προκάτοχό του Κωνσταντίνο Καραμανλή το περιοδικό γράφει ότι «ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγέλλει νέο ξεκίνημα και βάζει μπροστά τον προκάτοχό του. Επί δυόμισι χρόνια, μετά την ήττα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009, ο Καραμανλής σιωπά. Δεν υπάρχει καμία δήλωσή του, ούτε για την κρίση, αλλά ούτε και για πλήθος παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησής του. Τώρα κάνει και πάλι την εμφάνισή του και τάσσεται υπέρ της παράταξής του. Σαν να μη συνέβη τίποτα».

Ιδιαίτερα για τον νυν πρόεδρο της ΝΔ η αρθρογράφος σημειώνει ότι έχει τη φήμη του διψασμένου για εξουσία οπορτουνιστή, που θέλει να κυβερνήσει μόνος του μετά τις 6 Μαΐου παρά τις δημοσκοπήσεις και οι υποσχέσεις του ηχούν τόσο μεγαλόστομα σαν να ήταν η Ελλάδα μια ευημερούσα περιοχή και όχι ένα χρεοκοπημένος κράτος.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι ήταν έμπιστος του πατέρα Παπανδρέου και σήμερα κηρύσσει άνετα τον πόλεμο στο διογκωμένο κρατικό μηχανισμό. «Ο Βενιζέλος, μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών, ήταν έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου, του πατέρα του π. πρωθυπουργού Γεωργίου. Ο πατήρ Παπανδρέου συνέβαλε καθοριστικά με την πελατειακή του πολιτική στη δημιουργία του δυσλειτουργικού, διογκωμένου κρατικού μηχανισμού, στον οποίο ο Βενιζέλος τώρα κηρύσσει τόσο άνετα τον πόλεμο».

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου