Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Soros: Το ελληνικό πακέτο "δεν σώζει" την ΕΕ

Ισχνή ανάπτυξη και παρατεταμένη πολιτική ένταση που θα μπορούσε να διαλύσει την οικονομική ένωση της Ευρώπης ακόμα και αν η Ελλάδα συμφωνήσει με τα μέτρα λιτότητας, βλέπει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο κ. Soros δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα οι βαθύτατα χρεωμένες χώρες αντιμετωπίζουν μια χαμένη δεκαετία. Μπορεί να είναι και περισσότερο από μια δεκαετία, διότι η Ιαπωνία η οποία είχε μια παρόμοια κατάσταση με την άνθιση του real estate και την τραπεζική κρίση, βρίσκεται 25 χρόνια χωρίς ανάπτυξη».

Όπως υποστήριξε, «αυτό θα δημιουργήσει εντάσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση». «Και αυτός είναι ένας πραγματικός κίνδυνος», συμμπλήρωσε.


Σύμφωνα με τον κ. Soros, το πακέτο των περικοπών στον προϋπολογισμό, τους μισθούς και τις συντάξεις που ενδέχεται να υιοθετήσει το ελληνικό κοινοβούλιο ακόμα και αύριο, «δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι αποτελεσματικό μακροπρόθεσμα». «Σίγουρα όμως θα ‘αγοράσει’ άλλους έξι μήνες ησυχίας από το ελληνικό μέτωπο».

«Η Ελλάδα είναι μια αρρωστημένη κατάσταση», η οποία διαχειρίστηκε λανθασμένα από της ευρωπαϊκές αρχές και «θα συνεχίσει να είναι μια ενόχληση και ένα πρόβλημα για την Ευρώπη», τόνισε. Κατά τον ίδιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κάποτε αποτελούσε έναν επιθυμητό στόχο, έχει «μετατραπεί σε βάρος».

Πηγή euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου