Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Γ.Βαρουφάκης: Οι ευρωπαίοι απλά αγόρασαν χρόνο για να ενισχυθεί η κρίση


«Ναι είναι ιστορική συμφωνία. Μόνο που οι ευρωπαίοι ηγέτες απλά αγόρασαν χρόνο για να ενισχυθεί η κρίση και να γίνει ακόμη πιο απειλητική» είπε στον realfm ο Γιάννης Βαρουφάκης για την απόφαση του Eurogroup.


«Ο χρόνος δεν μας δίνει ευκαιρία να ανατρέψουμε τα αδιέξοδα, λειτουργεί καταστροφικά για την ελληνική οικονομία και δυναμιτίζει την κρίση στην Ευρώπη» τόνισε ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζοντας και πάλι την άποψη ότι αυτή η συμφωνία δεν έπρεπε να υπογραφεί»...


Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχουν «βαθμοί ελευθερίας» ώστε μία ελληνική κυβέρνηση να πράξει κάτι προκειμένου να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα. Και επανέλαβε ότι εάν δεν είχε υπογραφεί αυτή η συμφωνία θα ενεργοποιούνταν τα cds, θα υπήρξε στάση πληρωμών και μία μείωση των δαπανών στο δημόσιο «πολύ μικρότερη από αυτή που γίνεται σήμερα για να πάρουμε το δάνειο».

«Τότε η Ευρώπη θα ερχόταν αντιμέτωπη με την πραγματική κρίση. Τώρα ο παραγωγικός ιστός της χώρας οδηγείται σε θανάτωση και αυτό θα μεταφερθεί σε Ισπανία, Ιταλία και υπόλοιπη ευρωζώνη» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου