Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ελληνες πολιτικοί αφού δεν κάνετε τίποτα, μήπως να σιωπήσετε;


Του Θανάση Λυρτσογιάννη
lyrtso@pegasus.gr
Από την Ημερησία



Η αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία οι Ελληνες πολιτικοί κάνουν ανεύθυνες δηλώσεις έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Σαν να διαγωνίζονται ποιος θα μιλήσει για τα πιο υπεύθυνα ζητήματα με τον πλέον ανεύθυνο τρόπο.

Ο Ευριπίδης έλεγε «ή να λες κάτι καλύτερο από τη σιωπή ή να σιωπάς». Ομως, για να ακολουθήσουν τη ρήση, θα πρέπει να εκτιμήσουν την αξία της σιωπής, πράγμα καθόλου εύκολο για Ελληνες πολιτικούς που τρελαίνονται για μικρόφωνο.

Για παράδειγμα, η λέξη χρεοκοπία, αν και θα έπρεπε να απουσιάζει από το λεξιλόγιό τους, την ακούμε συνεχώς σαν να αναφέρονται στο πλέον τετριμμένο θέμα της καθημερινότητας.
Το PSI και οι αναφορές του τύπου δεν φτάνει για να γίνει το χρέος βιώσιμο, έχει γίνει «καραμέλα».
Αλλά, κύριοι, ξεχνάτε ή κάνετε πως λησμονάτε πως εσείς οφείλετε να βγάλετε τη χώρα από την κρίση, γιατί εσείς, δυστυχώς για εμάς, παίρνετε τις αποφάσεις.
Εσείς έχετε υποχρέωση να προχωρήσετε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για να μειωθεί το χρέος, αλλά η επίδοσή σας βαθμολογείται με μηδέν.
Εσείς παίρνετε τις αποφάσεις για αποκρατικοποιήσεις, αλλά οι βαθμοί σας είναι κάτω από τη βάση.
Από εσάς εξαρτάται η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αλλά χορτάσαμε από λόγια, ενώ η οικονομία διψάει αφόρητα για επενδύσεις και ρευστότητα.
Αφού λοιπόν δεν κάνετε τίποτα, μήπως θα έπρεπε να σιωπήσετε; Κάντε το και θα προσφέρετε μεγάλη υπηρεσία στη χώρα. Τουλάχιστον δεν θα παίζετε με τα νεύρα των πολιτών και δεν θα επιδεινώνετε το οικονομικό κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου