Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Νερό Δημόσιο Αγαθό



Το Κίνημα Άρδην διοργάνωσε εκδήλωση για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας στς 5/12/17 με θέμα:
«Γεωπολιτική των υδάτων, το υδατικό πρόβλημα στην Ελλάδα».
Ομιλητής:Βαγγέλης Πισσίας, Ομότιμος καθηγητής ΤΕΙ. Διδάσκει γεωπολιτική των υδάτων στο ΜΠΣ της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής, Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα, Αθήνα. Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Έλλειψη, Ρύπανση, Διαφθορά και.. άγνοια κινδύνου
Διαφθορά ή Διαφάνεια; Δημόσιο ή ιδιωτικό αγαθό;.. Ή απλά ανυπαρξία κοινωνικής ευθύνης και αδυναμία οργάνωσης;
Έλλειψη ή Αφθονία; Ή απλά κακοδιαχείριση; Ρύπανση ή Αντιρρύπανση; Ή απλά απουσία μέριμνας και πρόληψης; Γνώση ή Άγνοια; ή το πρόβλημα είναι ο Άλλος και το…Άλλο;
Περί γεωπολιτικής του νερού… περί υδατικών σωμάτων, περί εθνικών και γεωγραφικών συνόρων..
Νερό ή Πετρέλαιο; Ή ποιος θα είναι ο επόμενος πόλεμος; Να αναρωτηθούμε, να επιλέξουμε την βάσανο ή να το πάρει το ποτάμι; Και την Μάντρα μαζί;..
Ο Ιορδάνης, το Γκολάν, η Νεκρή Θάλασσα, το Ισραήλ, η Παλαιστίνη, η Ιορδανία..
Ο Τίγρης, ο Ευφράτης, η Τουρκία, η χώρα των Κούρδων, η Συρία και το Ιράκ.. Ο Νείλος, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Σουδάν, η Ερυθραία και το Ισραήλ.. Ο Σενεγάλης, το Μάλι, η Σενεγάλη και η Μαυριτανία..
Ελλάδα: Περί την έλλειψη, περί την σπατάλη και περί την Νέμεση..
Οι λεκάνες απορροής του Αξιού, του Νέστου, του Έβρου.. η FYROM, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Ελλάδα.. Ενθάδε.. Ο Αχελώος, η Αιτωλοακαρνανία και ο κάμπος της Λάρισας..
Ο Ανάβαλος του Κιβερίου που εκρέει 900.000 κυβικά μέτρα γλυκέως ύδατος την ημέρα στον Αργολικό κόλπο.. τα μεγάλα ελληνικά φράγματα και οι μικροί ορεινοί ταμιευτήρες.. οι πληγές των γεωτρήσεων.. η πανάκεια των αφαλατώσεων.. οι πλημμύρες, οι κατολισθήσεις και το φυσικό έδαφος που χάνεται.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου