Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Τους φίλους σας κάνατε εχθρούς και τους εχθρούς σας φίλους.


του Παναγιώτη Αλεβιζάκη

Ο κλάδος μας και οι επιχειρήσεις βρισκόμαστε σε πλήρη αδιέξοδο με την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Ο να δώσει παράταση την εφαρμογή Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (ΕΛΠ). Πράττει κάνοντας τους φίλους εχθρούς και τους εχθρούς φίλους.
Εάν οι αποφάσεις τους αφουγκράζονταν την κοινωνία και την οικονομία μας στην περίπτωση της εφαρμογής των Ε.Λ.Π θα υλοποιούσαν τις υποσχέσεις τους για τη μεταφορά της έναρξης εφαρμογής των Ε.Λ.Π από την1/1/2015στην 1/1/2016.
Δυστυχώς,ο ένας υπουργός, μας δείχνει ως υπεύθυνο τον άλλο υπουργό και κανείς τους δε λαμβάνει την ευθύνη να δοθεί η παράταση που το επιτρέπει η ίδια η κοινοτική οδηγία που - επιβάλλει -την εφαρμογή των ΕΛΠ.
Ίσως θα έπρεπε κάποιος να τους πει -αφού δεν γνωρίζουν ;;!! - ότι αυτή η άρνηση τους να μεταφέρουν την ημερομηνία εφαρμογής, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους συναδέλφους Λογιστές–Φοροτεχνικούς και οδηγεί στην καταστροφή τις επιχειρήσεις που ήδη, με τις αποφάσεις της η πολιτική ηγεσία του Υ.Ο τις είχε φέρει σε αδιέξοδο.

Δεν είναι μόνο αντιπαραγωγικό, αλλά ούτε αποδεκτό, για τα οικονομικά ή οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας,να οδηγηθούν στο αδιέξοδο και την καταστροφή χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ,ότι η πολιτική ηγεσία του Υ.Ο, δεν κατανοεί τις δυσκολίες των συναδέλφων και των επιχειρηματιών , ότι δεν βλέπει τον τρόπο που εργάζονται τα οργανωμένα συμφέροντα , ότι δεν αντιλαμβάνονται το σφυγμό και την αγωνία της κοινωνίας .
Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υ.Ο να ακούσει τη φωνή της πλειοψηφίας των ενεργών μαχόμενων συναδέλφων και των επιχειρήσεων, και όχι των χειραγωγούμενων από τα δύο πρώην συστημικά πολιτικά κόμματα και τις αντίστοιχες σκοπιμότητές τους
Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υ.Ο με την απόφαση εφαρμογής των Ε.Λ.Π από01/01/2016 να μας απαλλάξει και να μας προστατέψει από τα οργανωμένα συμφέροντα των δύο πρώην συστημικών κομμάτων,όπως και απ’ όποιους αυτά εκφράζονται.
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Εκπρόσωπος
Της
Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου