Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ελληνικές απελάσεις λαθρομεταναστών

Νέα Κρήτη


Ενώ προσπαθούν κυβερνητικά και δογματικά να μας αποπλανήσουν κυριολεκτικά για το θέμα των λαθρομεταναστών, λέγοντας ότι η Ελλάδα λειτουργεί αποκλειστικά ως χώρος υποδοχής των μεταναστών που είναι πρόσφυγες, υπάρχουν βέβαια απελάσεις λαθρομεταναστών που έχουν κοροϊδέψει τούρκοι διακινητές. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι μαροκινοί που πείθονται από τούρκους ότι θα μπορέσουν να φτάσουν στο Βέλγιο, στη Γερμανία ή ακόμα και στη Σουηδία περνώντας από την Κωνσταντινούπολη.
Του Νίκου Λυγερού
Διότι τους φέρνουν απλούς τουρίστες, αφού δεν υπάρχει βίζα γι' αυτούς, στη συνέχεια τους εξηγούν πώς πρέπει να πετάξουν όλα τα επίσημα έγγραφά τους και πώς να απαντούν στις ερωτήσεις της αστυνομία για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως πρόσφυγες, ενώ είναι απλώς οικονομικοί μετανάστες. Έτσι, η Ελλάδα, ενώ επίσημα δεν φαίνεται, έχει ήδη απελάσει περίπου χίλιους μαροκινούς, οι οποίοι είναι μάλιστα άντρες με ελάχιστες εξαιρέσεις με την έννοια ότι μερικοί είναι ανήλικοι. Με άλλα λόγια, ενώ παρουσιάζεται μια πολιτική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι τόσο αφελής που καταντά μια κοροϊδία, η πραγματικότητα είναι άλλη και εντελώς διαφορετική.

Με την πρόσβαση στην πληροφορία κι όχι στην παραπληροφόρηση μπορούμε ν' αντιληφθούμε πιο αποτελεσματικά την πραγματικότητα και να μην πέφτουμε θύματα μια κυβερνητικής προπαγάνδας που φοβάται να ομολογήσει στο ίδιο της το κόμμα ποιες είναι οι κινήσεις της για να χάσει ψηφοφόρους, θεωρώντας ότι αυτοί έχουν ένα τόσο χαμηλό επίπεδο που δεν θα καταλάβουν τι γίνεται και δεν θα διαμαρτυρηθούν. Μπορεί να είναι γελοίο αλλά είναι ταυτόχρονα η πραγματικότητα. Ας εξετάσουμε λοιπόν πιο στρατηγικά τι γίνεται για να μην πέσουμε στην απραξία του κενού που θέλουν να μας βάλουν μερικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου