Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ


Του Πέτρου Χασάπη

Κάνουν θανάσιμο λάθος οι δυτικοί, κι εμείς μαζί τους, που νομίζουν ότι το Ισλάμ είναι μια απλή θρησκεία, σαν όλες τις άλλες, η οποία δεν έχει θέση στην πολιτική, στην οργάνωση του κράτους ή την οργάνωση της κοινωνίας. Κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι υπάρχει ποτέ περίπτωση να ενσωματωθούν οι ισλαμιστές στο δυτικό μοντέλο.

Το Ισλάμ είναι τα πάντα. Είναι ένα ξεχωριστό
μοντέλο. Είναι ένα ολόκληρο δικαιακό και διοικητικό σύστημα, με την θρησκεία επικεφαλής και την τζιχάντ ως αμυντικό μηχανισμό προστασίας. Έτσι βλέπουν τη τζιχάντ οι ισλαμιστές σε σχέση με τους δυτικούς.

Είναι ταυτόχρονα θρησκεία, αστικό δίκαιο, κληρονομικό δίκαιο κ.λ.π. είναι διοικητικό σύστημα κ.λ.π.Έχει δικές του σχέσεις μεταξύ των συζύγων, δικές του σχέσεις γονέων και τέκνων, ενηλίκων και ανηλίκων κ.λ.π. Έχει δικούς του κανόνες μεταξύ εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων.

Επομένως, ο ισλαμιστής δεν μπορεί να ενταχθεί ποτέ σε μια κοινωνία δυτικού μοντέλου. Όπου και να βρεθεί θα αισθάνεται καταπιεσμένος, θέλοντας πάντα να εφαρμόζει το δικό του σύστημα αξιών.

ΥΓ. Τα πιο πάνω, ας τα λάβουν υπόψη τους διάφοροι ανεγκέφαλοι διεθνιστές στην πατρίδα μας, που νομίζουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να συνυπάρξουν Έλληνες με ισλαμιστές. Δεν είναι θέμα ρατσισμού, είναι θέμα διαφορετικών συστημάτων αξιών. Έχουμε σύγκρουση πολιτισμών.


Πηγή Προεδρική Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου