Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πρεχτ: Η Ευρώπη θυμίζει την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία λίγο πριν την πτώση της

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


«Η παλιά ιστορία ότι η Ευρώπη είναι μια μεγάλη συμμαχία ειρήνης δεν ισχύει πλέον και δεν έχουμε βρει κάποια άλλη αφήγηση», δηλώνει ο Γερμανός φιλόσοφος Ρίχαρντ Νταβίντ Πρεχτ σχολιάζοντας το σίριαλ της διαπραγμάτευσης Ελλάδας – Ευρώπης. Ο Γερμανός φιλόσοφος παραλληλίζει μάλιστα την Ευρώπη με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία λέγοντας ότι τού θυμίζει την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία λίγο πριν την πτώση της.
«Για αυτό τον λόγο η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέρρευσε λόγω της έλλειψης εσωτερικής συνοχής», εξηγεί ο Πρεχτ σημειώνοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή συνοχή περισσότερο από ποτέ. Η Ελλάδα, παρά τα οικονομικά της προβλήματα, πρέπει να παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης, προειδοποιεί.
«Η ψηφιακή επανάσταση είναι εδώ και δεν θα αφήσει τίποτα στη θέση του», τονίζει ο ίδιος συγκρίνοντάς την με τις αλλαγές που προκάλεσε η βιομηχανική επανάσταση. Και η ψηφιακή πρόοδος με παρόμοιο τρόπο θα αλλάξει αποφασιστικά την κοινωνία, εξήγησε ο Πρεχτ.

Σε 20 με 30 χρόνια δεν θα υφίσταται πλέον η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. «Θα έχουμε ποσοστά ανεργίας που ίσως να ξεπεράσουν αυτό της Ελλάδας σήμερα. Αν αφήσουμε την Ελλάδα τώρα μόνη της στη δύσκολη θέση, στέλνουμε λάθος μήνυμα», προέβλεψε.
Εξάλλου αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δίνεται τόση αξία σε μεταρρυθμίσεις «που μακροπρόθεσμα δεν θα καταστήσουν ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου