Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας
Η Α.ΚΙ.Ο.Ε καλεί τα μέλη της Κ.Δ του Ο.Ε.Ε να παραμερίσουν την κομματική τους ταυτότητα (Ν.Δ – ΠΑ.ΣΟ.Κ) και να προτάξουν το Εθνικό συμφέρον της χώρας μας, ενημερώνοντας της Ελληνική κοινωνία για το περιεχόμενο και τις πραγματικές συνέπειες των δύο συμφωνιών για την Ελληνική Οικονομία.
Ενδεικτικά παραθέτουμε – προτείνοντας ένα κείμενο αρχών και δράσεων προς υιοθέτηση από την Κ.Δ του Ο.Ε.Ε
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας παρακολουθεί της εξελίξεις και στέκετε αλληλέγγυο στις προσπάθειες της κυβέρνησης και όλων των δυνάμεων που επιθυμούν την απαλλαγή του τόπου από τις υφεσιακές πολιτικές και το δυσβάστακτο χρέος της χώρας.
Το ΟΕΕ στρατεύετε με όλες τις δυνάμεις του τόπου που επιθυμούν,- ο λαός στα πλαίσια του Συντάγματος, αυτός και μόνο, να αποφασίσει, να καταψηφίσει ή να υπερψηφίσει την πρόταση των θεσμών, με εκπεφρασμένη τη πάγια θέση μας για παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Το ΟΕΕ οφείλει να ζητήσει από την κυβέρνηση να δηλώσει με σαφήνεια ότι το όχι στα μέτρα των θεσμών σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ευρωζώνη, εξουδετερώνοντας την στρατηγική πανικού και φόβου που εφαρμόζουν εξωθεσμικά κέντρα εντός και εκτός χώρας, θέτοντας παραπλανητικά και ψευδή διλλήματα .

Το ΟΕΕ οφείλει να εξηγήσει στο λαό ότι η πρόταση των θεσμών, όπως αυτή έχει δημοσιοποιηθεί και κρίνεται στο δημοψήφισμα, πρέπει να καταψηφιστεί, αναλύοντας τις τακτικές και τους λόγους που αυτή η πρόταση συνεχίζει την υφεσιακή λογική και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα του χρέους της χώρας και δεν οδηγεί σε δρόμους διεξόδου.
Το ΟΕΕ οφείλει να εξηγήσει ότι τα μέτρα που προτείνονται είναι μέτρα δοκιμασμένα υφεσιακά και αναποτελεσματικά που δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση. Η χώρα μας δεν χρειάζεται επί πλέον μέτρα λιτότητας. Χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, ρύθμιση του χρέους για να γίνει βιώσιμο, και ένα γενναίο αναπτυξιακό πακέτο.
Το ΟΕΕ οφείλει να εξηγήσει ότι η ΕΚΤ πρέπει να είναι η Ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα των κρατών της ΕΕ και της προστασίας του κοινού μας νομίσματος και όχι το καθοδηγούμενο όργανο παράπλευρων πολιτικών κέντρων εξουσίας.
Το ΟΕΕ ως ο επιστημονικός φορές των Ελλήνων Οικονομολόγων οφείλει να απευθύνει έκκληση στους ευρωπαίους εταίρους μας έστω και την ύστατη στιγμή να αρθούν στο ύψος των ιστορικών τους ευθυνών για να περιφρουρήσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα προχωρώντας από κοινού με την χώρα μας σε έντιμο έντιμο και βιώσιμο διακανονισμό του χρέους.
Οι ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών και των εκπρόσωπων των θεσμών σε καμιά περίπτωση δεν θυμίζουν Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης αποκαλύπτοντας ότι σήμερα η ΕΕ ελέγχετε και εξυπηρετεί συμφέροντα που είναι μακριά από τα όνειρα όλων αυτών που εργαστήκαν για μια Ευρώπη της ανάπτυξης της ειρήνης και της αλληλεγγύης
Η Ευρώπη του διαφωτισμού, και της αλληλεγγύης δεν μεγαλούργησε σε βάρος των λαών της, με υφεσιακές πολιτικές, αλλά με σεβασμό σε πολίτες και δημοκρατικές διαδικασίες με ταυτόχρονη εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών.


Με εκτίμηση
          Αλεβιζάκης Παναγιώτης
           Οικονομολόγος
Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος
Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου