Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕΝΑΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ» ΣΥΡΙΖΑ

iskra


Καταιγισμό εισηγήσεων, προφορικών και γραπτών, δέχεται αυτές τις μέρες ο Α.Σαμαράς, προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εκλεγεί την ύστατη στιγμή, τη Δευτέρα (29/12), Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Οι εισηγήσεις στον Α. Σαμαρά δίνουν και παίρνουν, ενώ την ίδια ώρα τα φώτα της Ευρώπης στρέφονται ακόμα περισσότερο και με μεγαλύτερη αγωνία στις ελληνικές εξελίξεις, η ευρωζώνη γνωρίζει βαθύτερη κρίση, η κυβέρνηση «στεγνώνει» ακόμα περισσότερο την αγοράεπιδεινώνοντας το οικονομικό περιβάλλον και η Ρωσία πιέζεται όλο και περισσότερο από τη Δύση με στόχο να ακυρώσει την αυτόνομη στρατηγική της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παράγοντες της ΝΔ εισηγούνται στον ΑΣαμαρά να ανακοινώσει μεδιάγγελμά του την Κυριακή (28/12) την δέσμευσή του για προσφυγή σε εθνικές εκλογές την 1η Φεβρουαρίου υπό την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτεί να στηρίξει την εκλογή του Σταύρου Δήμαστην προεδρία της Δημοκρατίας.
Το σενάριο αυτό, λένε κύκλοι της Αριστεράς, δεν μπορεί να βρει για ευνόητους λόγους καμία ανταπόκριση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν πρόκειται να έχει και ιδιαίτερη επικοινωνιακή αποτελεσματικότητα, αφού το μόνο που «διασφαλίζει» είναι την εκλογή του ΣτΔήμα, ενός προσώπου το οποίο δεν ανταποκρίνεται με τίποτα σε όσα πρέπει να συμβολίζει η Προεδρία της Δημοκρατίας σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.
Ένα άλλο τυχοδιωκτικό σενάριο το οποίο εισηγούνται στον Α. Σαμαρά από το περιβάλλον του είναι να ανακοινώσει την απόφασή του να ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών για λόγους εθνικού ζητήματος. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγει την τρίτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (29/12) το μεσημέρι, στις 12.

Στόχος αυτού του σχεδίου, το οποίο είναι κατάφωρα αντισυνταγματικό και όπως αναφέραμε ακραίατυχοδιωκτικό και ανεύθυνο, είναι να χρειάζονται 180 ψήφοι στην επόμενη Βουλή για την εκλογή Προέδρου και όχι 151, με επιδίωξη να «στριμωχτεί» ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα άλλο πιο «τολμηρό» σενάριο που έχει φτάσει στου Μαξίμου προτείνει στον Α. Σαμαρά να προτείνει νέο πρόσωπο από την «Κεντροαριστερά» για την Προεδρία και να δεσμευτεί ταυτόχρονα ότι αμέσως μετά θα εγκαταλείψει την πρωθυπουργία και θα αναλάβει άλλος πρωθυπουργός που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου