Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Α. Πολιτάκη: Βαθιά Πολιτική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Νέα Κρήτη


Η οικονομική κρίση και η ραγδαία επιδείνωση του προσφυγικού, έφερε στο προσκήνιο την ουσιαστική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης , κρίση ταυτότητας και συνοχής, αφού πλέον είναι ζητούμενο ποια Ευρώπη ονειρεύτηκαν οι λαοί και σε ποια Ευρώπη οδηγούμαστε.
Αυτό τόνισε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη η πολιτική επιστήμονας Αλεξάνδρα Πολιτάκη , με αφορμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό, σημειώνοντας με νόημα ότι αυτή τη στιγμή οι ακραίες στάσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης , δείχνουν ότι ακόμη και στο εσωτερικό τους ακροατήριο λειτουργούν με πανικό που οδηγεί σε ακραίες διαλυτικές τάσεις για αυτή τη Ε.Ε.
Η συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των πνιγμών στο Αιγαίο αναδεικνύει την εγκληματική αδιαφορία της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ ως προς την τήρηση μιας και μόνης υποχρέωσης: ''Της εγγύησης στην πράξη και με αποτελεσματικότητα της ασφαλούς διέλευσης για τους δυνάμει πρόσφυγες αλλά και για όσους έχουν ανάγκη προστασίας και διάσωσης''. 
Η ανθρωπιστική κρίση  κατέληξε η κυρία Πολιτάκη, του προσφυγικού με την αποτυχία επιβολής του δικαίου, αποτελεί πολιτική κρίση και καταδεικνύει την αποτυχία της δικής μας Δημοκρατίας σε όλη την Ε.Ε. . 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου