Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Εθνική σταθερότητα

Νέα Κρήτη


Δε χρειαζόμαστε άλλες τεχνητές διαμάχες σε εσωκομματικό, κομματικό και εθνικό επίπεδο. Όλοι έχουν εκφραστεί τόσες και τόσες φορές, ο ένας κατά του άλλου, για να φανεί ο καθένας δικαιωμένος.
Του Νίκου Λυγερού
Το θέμα είναι ότι επί της ουσίας χρειαζόμαστε εθνική σταθερότητα, γιατί αυτή από μόνη της παράγει αξιοπιστία. Με αυτή μπορούμε ν' αλλάξουμε και την εικόνα μας προς το εξωτερικό και να γίνει πιο θετική, αφού θα αναγνωρίσουν όλοι ότι αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας με ενότητα.
Για να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι ανάγκη να είμαστε ταυτόσημοι, να είμαστε όλοι ίδιοι αφού η διαφορά μας πρέπει ν' αποτελεί και πλούτο, με την αναλογία του ψηφιδωτού σε σχέση με τις ψηφίδες.
Πρέπει όμως να έχουμε στρατηγικές που συγκλίνουν, δηλαδή να ενεργοποιήσουμε συνειδητά ένα στρατηγικό μείγμα, το οποίο να είναι ικανό να ανατρέψει μερικές οικονομικές και μη καταστάσεις, οι οποίες θεωρούνται δεδομένες.

Μαζί μπορούμε πολλά περισσότερα αρκεί ν' ακολουθούμε μια υψηλή στρατηγική και να μη σκοντάφτουμε σε εμπόδια τακτικού τύπου που μπορούμε να ξεπεράσουμε άνετα αν δεν έχουμε εσωτερικές φθορές που μειώνουν τις πρακτικές δυνάμεις μας σε εθνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου