Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Επίπεδα Fibonacci



Τα επίπεδα Fibonacci είναι αναλογίες που σας επιτρέπουν να εντοπίσετε πιθανά επίπεδα αντιστροφής. Εδώ θα εξετάσουμε με περισσότερη λεπτομέρεια αυτά τα επίπεδα .


Οι αναλογίες Fibonacci που χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι 100%, 61.8%, 50%, 38.2%, 23.6% - αυτά εμφανίζονται με οριζόντιες γραμμές επάνω στο γράφημα και προσδιορίζουν πιθανά επίπεδα στήριξης και αντίστασης. Αυτά τα επίπεδα σχηματίζονται χαράσσοντας μία γραμμή τάσης από δύο ακραία σημεία όπου ανάμεσα τους δημιουργούνται τα επίπεδα Fibonacci. Αυτά τα ακραία επίπεδα είναι γνωστά ως το τελευταίο πρόσφατο υψηλό και το τελευταίο πρόσφατο χαμηλό 

Για να προσδιορίσετε τα επίπεδα Fibonacci σε μία ανοδική τάση, κάντε κλικ στο τελευταίο χαμηλό και χαράξτε μέχρι το τελευταίο υψηλό. Σε μία πτωτική τάση απλά αντιστρέψτε την γραμμή τάσης. Το ακόλουθο γράφημα δείχνει τα επίπεδα Fibonacci σε ανοδική τάση.


Fibonacci Retracement

Όπως μπορείτε να δείτε στο γράφημα, έχουμε ορίσει τα επίπεδα Fibonacci κλικάροντας στο χαμηλό του 1.000 και στο υψηλό του 1.14. Τα επίπεδα Fibonacci levels που έχουν σχηματιστεί δείχνουν που πηγαίνουν οι τιμές και που αντιστρέφονται, και είναι εμφανή στα επίπεδα 61.8%, 38.2% και 23.6%. Το επίπεδο 61.8% είναι σύνηθες επίπεδο στήριξης, και όπως βλέπετε στο παραπάνω διάγραμμα η τιμή έχει τεστάρει αυτό το επίπεδο σε πολλές περιπτώσεις. Πιο πρόσφατα, μπορείτε να δείτε όταν η τιμή διέσπασε το επίπεδο 38.2% και το ξανατέσταρε. Σε αυτό το παράδειγμα υπάρχει η προσδοκία ότι το ζεύγος ισοτιμίας θα πάει να τεστάρει το επίπεδο 23.6% στο 1.11.

Το επόμενο γράφημα δείχνει πως ορίζονται τα επίπεδα Fibonacci σε μία κίνηση τιμής που έχει πτωτική τάση.  Όπως μπορείτε να δείτε, έχουμε σχηματίσει μια γραμμή τάσης από το υψηλό αντιστροφής στα 1.1037 μέχρι το χαμηλό αντιστροφής στα 1.0994. Και πάλι μπορεί να δείτε καθαρά πως η τιμή αντιδρά στα σημαντικά επίπεδα Fibonacci όπως στο 50% και στο 23.6%.

Fibonacci Retracement

Τα επίπεδα Fibonacci δε μπορούν να θεωρηθούν αλάνθαστα – Δεν είναι περιοχές για που θα μπορούσατε να αγοράσετε ή να πουλήσετε. Θα πρέπει να τα κοιτάτε σαν περιοχές ενδιαφέροντος για και ενδείξεων για το που μπορεί να κατευθυνθεί η τιμή στο μέλλον..

Συνδυάζοντας τα επίπεδα Fibonacci με στηρίξεις και αντιστάσεις
Τα επίπεδα Fibonacci μπορεί να είναι υποκειμενικά, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να εντοπιστούν σημαντικά επίπεδα στηρίξεων και αντιστάσεων. Ένας πιθανός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα επίπεδα Fibonacci είναι να εντοπιστούν τα πιθανά επίπεδα στήριξης και αντίστασης, και να δούμε αν αυτά τα επίπεδα είναι ευθυγραμμισμένα με τα επίπεδα Fibonacci. Αν εντοπίσετε αυτά τα επίπεδα, οι πιθανότητες αναπήδησης της τιμής είναι υψηλότερες.

Fibonacci Retracement

Όπως μπορείτε να δείτε από το διάγραμμα, τα βασικά επίπεδα Fibonacci 61,8% και 38,2% ήταν περιοχές στήριξης και αντίστασης στο παρελθόν, και με τον προσδιορισμό αυτό στο διάγραμμα, τα επίπεδα αυτά μπορεί δυνητικά να είναι περιοχές στις οποίες θα μπορούσατε να εισέλθετε στην αγορά. Με τους επενδυτές να αναζητούν τα ίδια επίπεδα στήριξης και αντίστασης, υπάρχει & rsquo? S μεγάλη πιθανότητα ότι θα υπάρξει μια σειρά από εντολές γύρω από αυτά τα επίπεδα. 



Πηγή thinkmarkets.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου