Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αποκάλυψη Χατζημαρκάκη για το «Σχέδιο Ζ»: «Η Κινέζικη παρέμβαση έφερε την ομαλότητα και όχι η Συγκυβέρνηση»

crashonline


Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει στο Crashonline.gr ο πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες Ευρωπαίοι πολίτες», Γιώργος Χατζημαρκάκης για την σκοπιμότητα της αποκάλυψης του «σχεδίου Ζ» την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αλλά και τους λόγους που έφεραν την «οικονομική ομαλότητα» στην Ελλάδα.
Ο κ. Χατζημαρκάκης κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού των ελλήνων πολιτών από τα κόμματα της Συγκυβέρνησης  και αποκαλύπτει πως ο Κινέζικος παράγοντας  συνέβαλε τα μέγιστα στο να πειστεί η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ να αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα.
Για τον λόγο που οι Financial Times ανέσυραν την υπόθεση του «Σχεδίου Ζ» ο κ.Χατζημαρκάκης υποστήριξε: «Αναρωτήθηκε κανείς γιατί βγαίνει τώρα αυτό το θέμα;Είναι προφανές, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν με έναν τεχνητό τρόπο, χρησιμοποιώντας τους “FT”, να δημιουργήσουν ένα θέμα που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει. Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν υπάρχει θέμα “GREXIT” είναι η δήλωση που έκανε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει την Ελλάδα… Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν υπάρχει θέμα;»

Όμως ο κ. Χατζημαρκάκης αποκαλύπτει και ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος που «έσωσε» την Ελλάδα το 2012 μετά τις εκλογές, αποκαλύπτοντας ότι δεν ήταν ο σχηματισμός της  Συγκυβέρνησης αλλά η παρέμβαση της Κινέζικης Κυβέρνησης στην Άγκελα Μέρκελ: «Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα όπως το 2012 όταν πραγματικά υπήρχε πραγματικά θέμα αλλά και τότε την λύση δεν την έφερε η Συγκυβέρνηση. Το κλειδί στην υπόθεση ήταν η παρέμβαση του τότε Κινέζου Πρωθυπουργού, Γουέν Τζιαμπάο ο οποίος κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Γερμανία είπε δημόσια στην Μέρκελ: “Εμείς σεβόμαστε την Γερμανία και τον ηγεμονικό ρόλο που παίζει στην Ευρώπη ζητάμε όμως να προστατευθούν οι επενδύσεις μας στα ομόλογα της Ελλάδας. Αν δεν τελειώσει σύντομα η κουβέντα για το GREXIT είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για το διμερές εμπόριο Γερμανίας- Κίνας”».
«Επρόκειτο για μια ανοιχτή απειλή προς την Γερμανία κι έτσι εξηγείται πως η Μέρκελ άλλαξε την στάση της και μόλις μια εβδομάδα μετά έκανε την γνωστή δήλωση “Ματώνει η καρδιά μου για τους Έλληνες συνταξιούχους”. Είναι προφανές ότι η εκλογή της Συγκυβέρνησης στην Ελλάδα ήταν λιγότερο σημαντική από το Γεωπολιτικό παιχνίδι» κατέληξε ο κ. Χατζημαρκάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου