Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μπερλουσκόνι: «Έκαναν την Ελλάδα αποικία»

crashonline

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι απαντά στονΑμερικανό πρώην υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και σε όσα έγραψε στο νέο του βιβλίο «Stress Test».
Έπειτα από την αποκάλυψη Γκάιτνερ ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ πρότειναν στις ΗΠΑ το φθινόπωρο του 2011 να στηρίξουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να πειστεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί από πρωθυπουργός, ο Μπερλουσκόνι, με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», είπε εκείνη την εποχή γνώριζε ότι κάτι συνέβαινε.
Συνεχίζοντας ο πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός υποστήριξε: «Δεν εκπλήσσομαι. Έχω πολλές φορές πει ότι ήδη από το 2011 οι αντιπαραθέσεις σε κυβερνητικό αλλά και εθνικό επίπεδο είναι μία τάση που και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της χώρας έχουν δημιουργήσει το προφίλ της κυβέρνησής μου και των ψηφοφόρων μου και όχι κάποιας άλλης κυβέρνησης. Γνώριζα ότι κάτι συνέβαινε και έως σε ένα σημείο πίστευα ότι υπήρχε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση».


Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν όσα είπε ο Μπερλουσκόνι στην συνέντευξη του για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι είπε «όχι» στην Τρόικα, παρά τις πιέσεις Μέρκελ – Σαρκοζί να τον πείσουν να δεχθεί μια παρέμβαση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Δεν είχαμε καμία ανάγκη βοήθειας από το εξωτερικό γιατί αυτό θα σήμαινε ότι η Ιταλία θα γινόταν αποικία όπως έγινε η Ελλάδα για την Τρόικα» υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου