Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Πάμπλο Ιγκλέσιας: Η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο


Ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής στην Ισπανία, ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, έδωσε συνέντευξη και χαρακτήρισε την Ελλάδα «προτεκτοράτο», ενώ είπε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις.

Στη συνέντευξή του στην El Mundo, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας δεν κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα -είπε ότι έκανε ότι μπορούσε-, ενώ αναφέρει πως η Ελλάδα έγινε προτεκτοράτο εξαιτίας των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας είπε ότι η Ισπανία δεν είναι προτεκτοράτο σαν την Ελλάδα και δεν πρόκειται να γίνει.
Δεν γράφω αυτό το κείμενο επειδή θαυμάζω τον Πάμπλο Ιγκλέσιας, ούτε για να γράψω για τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε προτεκτοράτο -και επίσημα, γιατί η Ελλάδα ήταν πάντα προτεκτοράτο- αλλά για να πω πως μόνο εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό.
Μόνο οι Έλληνες πολίτες μπορούν να απελευθερώσουν τη χώρα τους.
Αν μιλάμε για ευθύνες της μετατροπής και επίσημα της Ελλάδας σε προτεκτοράτο, η ευθύνη ανήκει στους Έλληνες.

Οι Έλληνες το επέτρεψαν αυτό.
Οι Έλληνες ψήφιζαν επί δεκαετίες 80-85% Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση δυο φορές και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι Έλληνες είναι που δεν αντιδρούν στη μετατροπή της χώρας τους σε προτεκτοράτο και συνεχίζουν να πιστεύουν και να …ελπίζουν σε σάπιους πολιτικούς, όπως ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης.
Οι Έλληνες είναι που συνεχίζουν να τσακώνονται μεταξύ τους για τα κόμματα, κάνοντας πως δεν έχουν αντιληφθεί ότι η πατρίδα τους είναι ένα θλιβερό προτεκτοράτο, και πως τα κόμματα, οι κυβερνήσεις, οι εκλογές, η Βουλή και το Σύνταγμα δεν έχουν καμία απολύτως σημασία και είναι διακοσμητικά.
Όσο κι αν οι Έλληνες ζουν στον κόσμο τους, όλος ο κόσμος -εκτός από τους Έλληνες- έχει αντιληφθεί πως η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο.
Οι Έλληνες είναι οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση της Ελλάδας.
Μπορούν.

Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου