Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Εγκρίθηκαν από το Eurogroup οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης

Το Ποντίκι


«Πράσινο φως» στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η κυβέρνηση, έδωσε το Eurogroup που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το μεσημέρι της Τρίτης.

«Oι εθνικές διαδικασίες για την επέκταση του ελληνικού προγράμματος μπορούν να ξεκινήσουν» ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο αντιπρόεδρος της Kομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.
 
Σε σχετική του ανακοίνωση το Eurogroup αναφέρει ότι συζήτησε σήμερα τον πρώτο κατάλογο μεταρρυθμίσεων, που παρουσίασαν οι ελληνικές Aρχές στη βάση της τρέχουσας συμφωνίας, η οποία θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς το αργότερο έως το τέλος του Απριλίου.

 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι θεσμοί μάς έδωσαν την πρώτη τους εκτίμηση με την οποία θεωρούν ότι ο κατάλογος των μέτρων είναι επαρκώς περιεκτικός, ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
 
Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε με τις εθνικές διαδικασίες με στόχο την επίτευξη τελικής απόφασης της παράτασης έως και τέσσερις μήνες της Κύριας Συμφωνίας Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της Ελλάδας» αναφέρει το  Εurogroup.
 
To Εurogroup σημείωσε ακόμη ότι «καλούμε τις ελληνικές Αρχές να αναπτύξουν και να διευρύνουν περαιτέρω τον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων με βάση την υπάρχουσα συμφωνία σε στενό συντονισμό με τους θεσμούς, προκειμένου να καταστεί εφικτή η ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου