Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Δελαστίκ "εφ' όλης της ύλης" (Ηχητικό)

Νέα Κρήτη

Διεισδυτικές ματιές για τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας από τον αναλυτή Γιώργο Δελαστίκ στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

«Στην Ουκρανία ο λαός βρίσκεται εν μέσω των Συμπληγάδων Γερμανίας και ΗΠΑ. Δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του ο Βλαντιμίρ Πούτιν», τονίζει.

«Με τους Αμερικανούς να αναμειγνύονται δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα στην Κύπρο. Δεν μπορείς να εξισώνεις το 82% των Ελληνοκυπρίων με το 18% των Τουρκοκυπρίων του ψευδοκράτους.
Στο κοινό ανακοινωθέν δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη "κατοχή".
Ο κυπριακός λαός έχει την ευθύνη της εκλογής του Νίκου Αναστασιάδη που ποτέ δεν έκρυψε τις απόψεις του για το θέμα».

Αίσθηση από την ανάλυση του κ. Δελαστίκ και στο θέμα της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο, καθώς το θέμα για τον ίδιο είναι πρωτίστως πολιτικό, γεωπολιτικό. «Δεν μπορώ να βρω άλλο λόγο εκτός από αυτό της αλαζονικής πολιτικής των ΗΠΑ που επιλέγουν μία περιοχή με τις περισσότερες υποτελείς κυβερνήσεις προς αυτή», τονίζει.


Αναφορικά με τις ΜΚΟ και τη σκανδαλώδη δραστηριότητά τους, είπε ότι είναι τέκνα των ΗΠΑ προκειμένου να περνούν τη δική τους γραμμή και να καλύπτουν τη δραστηριότητα των πρακτόρων τους.
Για τις πολιτικές αιχμές και την προεκλογική εκμετάλλευση του θέματος ο Γιώργος Δελαστίκ είπε ότι στην πολιτική σκακιέρα οι παρενέργειες του θέματος είναι σοβαρές.


Ο δημοσιογράφος ενόψει των εκλογών επισημαίνει το ειδικό βάρος των ευρωεκλογών εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη για το μέλλον της ηπείρου. Σταματώντας στον ελληνικό χώρο επισημαίνει τα λάθη των κομμάτων και κυρίως τη λάθος στρατηγική που ακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, παρασυρόμενη στην ατζέντα που επιχειρούν να βάλουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Από την ανάλυση του δημοσιογράφου-αναλυτή δεν έλειψαν οι αναφορές για τους αγρότες που σήμερα παλεύουν για την επιβίωσή τους, με τις ευθύνες να επιμερίζονται ανάμεσα σε πολιτικούς-αγρότες και επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου