Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Έτσι γεννήθηκε το λαθρεμπόριο πετρελαίου!

sportdog

Σοκαρίστηκε η ποδοσφαιρική πιάτσα με το φρικτό νέο, σύμφωνα με το οποίο ο συμπαθής Γιώργος Σπανός είναι αρχηγός συμμορίας που για χρόνια έκανε συστηματικά και οργανωμένα λαθρεμπόριο πετρελαίου. Σε πείσμα όσων αναφέρει η αστυνομία, μετά από μηνών έρευνες, ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου ισχυρίζεται ότι είναι πεντακάθαρος.
Τι σόι έργο είναι το λαθρεμπόριο πετρελαίου; Πακέτα. Αυτό είναι. Κονόμα χοντρή σε βάρος του κράτους κατ΄ ευθείαν στην τσέπη όσων συμμετέχουν στο κόλπο. Και ποιο είναι το κόλπο, στο οποίο απαραιτήτως είναι μπλεγμένοι και κρατικοί υπάλληλοι πρώτης γραμμής;
Πειραιάς, κεντρικό λιμάνι και από δίπλα οι παραλιμένες, Γερμανική Σκάλα, Κερατσίνι, Ελευσίνα κ.ά. Τα παπόρια πρέπει να αδειάσουν τα slops τους, δηλαδή τα βρώμικα νερά, από τουαλέτες, καθαρισμό των αμπαριών κ.λπ. Δεν θα τα πετάξουν στη θάλασσα, δεν είναι βόθρος ο Σαρωνικός.

Υπάρχουν κανονισμοί, το λιμεναρχείο που παρακολουθεί, η αστυνομία και από πριν στηθούν οι εταιρείες που "ξαλάφρωναν" απο τα slops τους τα καράβια που αγκυροβολούσαν στον Πειραιά, ξεκίνησε η επιχείρηση λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου.
Πλεύριζε το πλοίο ένα σλέπι, μια μπάριζα, ένα ρυμούλκο, στη Σαλαμίνα, στον Ασπρόπυργο, για να κάνουν τη δουλειά. Έχει κανονίσει ο πράκτορας να αδειάσουν π.χ. τόσοι τόνοι slops, που θα τους πετάξουν εκτός ορίων, μετά τις Φλέβες, έναντι 200.000 δραχμών, λέμε. Έτσι γεννήθηκαν οι smugglers, οι λαθρέμποροι, που έκαναν το πονηρό νταραβέρι με τον μηχανικό του πλοίου.
Ανέκαθεν οι καραβοκύρηδες κλέβανε τους ναυλωτές. Πάντα. Χρειαζότανε το καράβι πέντε τόννους την ημέρα, αυτοί λέγανε ότι κάψανε έξι. Και τα περισσεύματα τόσο στο diesel oil, όσο και στο gas oil το πουλούσαν στους smugglers.
Οι δουλειές γινόντουσαν με μετρητά. Τα λεφτά στο χέρι. Ο λαθρέμπορος πλήρωνε επιτόπου. Αγόραζε το καύσιμο στο ένα όγδοο, στο ένα έβδομο της αξίας του. Έβαζε μπροστά την μπόμπα, τον κινητήρα, και με τη μάνικα τράβαγε πράμα από το παπόρι.
Το πετρέλαιο αντί να το αγοράσουν από τις ραφιναρίες το αποκτούσαν λαθρεμπορικά και το πουλούσαν στα βενζινάδικα. Στην κονόμα ολόκληρη αλυσίδα, αν υπολογίσεις μεταφορά, διακίνηση, παράδοση, παραλαβή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου