analyst
της Σερένας Νομικού
της Σερένας Νομικού
Η απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος τους, επειδή αδυνατεί να τους προστατεύσει από τα μεταναστευτικά κύματα, ίσως τους οδηγήσει στα άκρα. Την ίδια απειλή αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αν και για εντελώς διαφορετικούς λόγους
«Πολλοί Σουηδοί περιγράφουν τη μαζική μετανάστευση των τελευταίων ετών στην πολυπολιτισμική με βάση το Σύνταγμα χώρα τους σαν έναν καταναγκαστικό γάμο, μετά από ένα βίαιο συνοικέσιο. Ειδικότερα ως εξής:Η Σουηδία (ως γυναίκα) υποχρεώνεται να παντρευτεί έναν άνδρα (μετανάστες), τον οποίο δεν έχει η ίδια επιλέξει. Εν τούτοις αναμένεται από τη Σουηδία να αγαπάει και να σέβεται τον άνδρα της, παρά το ότι της φέρεται πολύ άσχημα, τη δέρνει και την κακοποιεί. Οι γονείς της δε (η κυβέρνηση) την παροτρύνουν να είναι στοργική μαζί του, αλληλέγγυα, γεμάτη αγάπη και κατανόηση» (I. Carlqvist).
Κατά την άποψη μου, την οποία δεν θέλω να χαρακτηρίσω ως «ταπεινή» όπως πολλοί άλλοι, το βασικότερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό. Δεν το θεωρώ «κοινωνικό» με την έννοια πως οι πολίτες ψηφίζουν συνεχώς λάθος κόμματα, επειδή δεν έχουν στην πραγματικότητα επιλογές. Κανένα κόμμα μέχρι σήμερα δεν έχει τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, οπότε δεν θα ήταν δίκαιο να χαρακτηρίσω τους Έλληνες ανεύθυνους.
Το πολιτικό πρόβλημα τώρα επικεντρώνεται στο ότι, έχει χαθεί εντελώς η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στο κράτος τους. Αυτό σημαίνει με τη σειρά του πως αργά ή γρήγορα θα επικρατήσει μία μορφή αναρχίας, η οποία άλλωστε διαπιστώνεται ήδη σε αρκετούς τομείς της καθημερινής μας ζωής.
Ακόμη βέβαια υπάρχει ο φόβος, ο οποίος λειτουργεί ανασταλτικά, επειδή οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν έχουν χάσει όλα όσα διαθέτουν. Εν τούτοις το 2016, εάν δεν αλλάξει κάτι, οι περισσότεροι θα εξαθλιωθούν, θα διωχτούν από τα σπίτια τους και θα χάσουν τα υπάρχοντα τους, ενώ το κράτος θα υποχρεωθεί να ξεπουλήσει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα δυσβάστακτα χρέη του. Επομένως, δεν είναι καθόλου απίθανο να επικρατήσει η αναρχία, βυθίζοντας την Ελλάδα στο χάος.
Η Σουηδία τώρα, το άλλο πειραματόζωο της παγκόσμιας ελίτ (άρθρο), κινδυνεύει επίσης να βυθιστεί στην αναρχία. Τα αίτια δεν είναι ούτε εκεί οικονομικά, αλλά καθαρά πολιτικά, όπως ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα. Οι Σουηδοί χάνουν σταδιακά την εμπιστοσύνη τους στο κράτος τους, λόγω του ότι αδυνατεί να τους προστατεύσει από τα μεταναστευτικά κύματα που δέχεται η χώρα τους (190.000 άτομα το 2015). Όπως οι ίδιοι αναφέρουν,
«Πολλοί μουσουλμάνοι. Πολύ τρομοκρατία. Συμμοριτοπόλεμοι στους δρόμους. Έντονος φόβος. Εμπρησμοί. Υπερβολικές αναταραχές. Ελάχιστη αφομοίωση των ξένων!»
Επιλέγουν λοιπόν την αυτοπροστασία τους, αγοράζοντας όπλα, συμμετέχοντας σε σχολές σκοποβολής και ιδρύοντας πολιτοφυλακές. Σύμφωνα δε με τα επίσημα στοιχεία υπάρχουν 1.901.325 καταχωρημένα πυροβόλα όπλα, τα οποία ευρίσκονται στην ιδιοκτησία 567.733 ανθρώπων, καθώς επίσης ένας μεγάλος αριθμός παράνομου οπλισμού. Την ίδια στιγμή, οι Σουηδοί μποϋκοτάρουν όλες εκείνες τις επιχειρήσεις, οι οποίες προωθούν τη μετατροπή της χώρας σε πολυπολιτισμική (πηγή).
Παράλληλα, υπάρχουν αρκετοί νέοι στη Σουηδία, οι οποίοι επιλέγουν να αγωνιστούν για την ISIS. Πρόσφατα δε δύο Σουηδοί καταδικάστηκαν για την εκούσια ένταξη τους στην τρομοκρατική οργάνωση, καθώς επίσης για τη δολοφονία δύο αιχμαλώτων (εικόνα αριστερά), ενώ η υπουργός εξωτερικών της χώρας (δεξιά) κατηγόρησε ως ένοχο της συμπεριφοράς των δύο νεαρών το Ισραήλ, για τη μεταχείριση των Παλαιστινίων (πηγή).
Συνεχίζοντας, από τη μία πλευρά αναφέρονται συνεχείς βιασμοί γυναικών και εγκλήματα εκ μέρους των μουσουλμάνων στη Σουηδία, ενώ από την άλλη εμπρησμοί σε κτίρια που μένουν μετανάστες. Πιθανότατα εκ μέρους των Σουηδών ακροδεξιών, οι οποίοι αυξάνουν συνεχώς την εκλογική τους δύναμη.
Υπάρχουν δε αρκετοί που πιστεύουν πως διενεργείται μία μαζική, αιμοβόρα επίθεση εναντίον της Δύσης, η οποία δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί όσο δεν γίνεται κατανοητή η σοβαρότητα της: τα πραγματικά κίνητρα δηλαδή των επιτιθεμένων, οι οποίοι θεωρούν ως θρησκευτικό τους καθήκον τα τρομοκρατικά χτυπήματα (πηγή).
Έχοντας τώρα αναφερθεί στο παρελθόν στο θέμα (άρθρο), αντιμετώπισα επιθετική κριτική από πολλούς Σουηδούς, καθώς επίσης από Έλληνες που διαμένουν στη χώρα. Ειδικά όσον αφορά τη δολοφονία στο ΙΚΕΑ, καθώς επίσης την εγκληματικότητα ως προϊόν της πολυπολιτισμικής κοινωνίας που έχει επιβληθεί συνταγματικά στη Σουηδία.
Εν τούτοις, είναι αναμφισβήτητη με βάση τα στατιστικά στοιχεία, αφού τα εγκλήματα έχουν αυξηθεί κατά 300% και οι βιασμοί κατά +1.472%! Η αιτιολογία δε που έδωσα στο φαινόμενο του εξισλαμισμού ορισμένων νέων της Σουηδίας και η οποία ίσως ενόχλησε, είναι η εξής:
«Δεν διδάσκεται στα σχολεία κανένα μάθημα θρησκευτικών, από δεκαετίες πριν, οπότε πολλοί Σουηδοί αναζήτησαν μόνοι τους μία πνευματική διάσταση της ζωής τους. Είχε δημιουργηθεί ένα κενό στη σύγχρονη κοινωνία τους, το οποίο δεν μπορούσε να γεμίσει ούτε η επιστήμη, ούτε το υψηλό βιοτικό τους επίπεδο. Το κενό αυτό ήρθε να καλύψει το Ισλάμ«.
Επειδή όμως το παραπάνω φαινόμενο δεν συναντάται μόνο στη Σουηδία αλλά, επίσης, σε άλλες δυτικές κοινωνίες, η αιτία ίσως να είναι η περιθωριοποίηση των φτωχικών κυρίως στρωμάτων του πληθυσμού τους, με αποτέλεσμα να αναζητούν διέξοδο. Ειδικά οι νέοι, οι οποίοι συνήθως δεν αποδέχονται τέτοιου είδους καταστάσεις, οπότε εξεγείρονται και επαναστατούν.
Με δεδομένο δε το ότι, η μουσουλμανική θρησκεία θεωρείται πλέον ως η θρησκεία των αδυνάτων, όπως κάποτε ο χριστιανισμός, ελκύει περισσότερο. Ενδεχομένως επίσης λόγω της επιθετικότητας που τη διακρίνει, η οποία τη διαφοροποιεί από το χριστιανισμό, ειδικά όσον αφορά την καταναγκαστική επιβολή της σε άλλους λαούς.
Κλείνοντας, αυτό που εντυπωσιάζει στη Σουηδία είναι οι προσπάθειες να κρυφτούν τα προβλήματα της κάτω από το χαλί. Να μην γίνουν δηλαδή γνωστά στις άλλες χώρες, για να διατηρηθεί ανέπαφη η εξωτερική αξιοπρέπεια των κατοίκων της, οι οποίοι ντρέπονται για αυτά που τους συμβαίνουν. Επίσης η τρομακτική σιωπή που βασιλεύει, από το φόβο να μην χαρακτηριστούν ρατσιστές και ξενοφοβικοί.
Εν τούτοις, η απόσταση που χωρίζει τη Σουηδία από την αναρχία μειώνεται συνεχώς, όπως συμβαίνει επίσης στην Ελλάδα, αν και για διαφορετικούς λόγους. Το 2016 λοιπόν θα είναι πολύ σημαντικό έτος και για τις δύο χώρες, οι οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες με τους χειρότερους εφιάλτες τους. Ελπίζω φυσικά να αποφευχθούν οι εξάρσεις, αφού τόσο η Σουηδία, όσο και η Ελλάδα, είναι σε θέση να τα καταφέρουν. Το μέλλον όμως θα δείξει εάν έχω δίκιο ή όχι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου