Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οι προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού εκπληρώνονται

Από το unconventionalnews


Προφητεία 1η : Το χιλιάρμενο


"Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στην Άσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη".
"Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά νερά, τότε θάρθη".
"Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης"


         "None of us can do it alone, but together we can do a lot."
         (Briefing with Greek navy officials, 19 May 2007)
         "You’ve heard me speak of the notion of a 1,000-ship navy. It is an idea that is gaining traction. Everywhere I go, heads of navies I speak with are excited about the concept of bringing together a Fleet comprised of ships and capabilities from many law abiding nations, standing watch over the seas – standing watch with each other. " (Current Strategy Forum, Naval War College, 14 June 2006)

Γιατί ο πλανήτης χρειάζεται τον στόλο 1000 πλοίων (χιλιάρμενο)

Η προώθηση Αμερικανικών πρωτοβουλιών σε διεθνή ακροατήρια είναι μια ριψοκίνδυνη πρόταση αυτή την εποχή. Ο παγκόσμιος σεβασμός, φόβος, ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ είναι σε χαμηλό επίπεδο, και πέφτει ακόμα περισσότερο όσο περνάνε οι μήνες Παραταύτα μια καλή ιδέα αξίζει να ληφθεί υπ΄οψην, και μια φοβερή ιδέα αξίζει να τύχει εφαρμογής.


Μετά την ανάληψη του ρόλου του ως Α/ΓΕΝ (Chief of Naval Operations), ο νάυαρχος  Mike Mullen έχει προωθήσει την πρωτοποριακη ιδέα ενός Ναυτικού  1,000 πλοίων.
Ο Admiral Mullen δήλωσε:
“[Ο στόλος είναι] μια παγκόσμια ναυτική συνεργασία, που ενώνει ναυτικές δυνάμεις,  διαχειριστές λιμένων, την εμπορική ναυτιλία και διεθνείς κυβερνητικές οργανώσεις και ΜΚΟ στην  αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων.
“Η συμμετοχή σε αυτό το  ‘Ναυτικό’ θα έιναι καθαρά εθελοντική δεν θα έχει νομικές ή άλλες δεσμεύσεις. Θα είναι ένας ελεύθερης μορφής, αυτο-διαχειριζόμενο δίκτυο θαλάσσιων συνεργατών — καλών γειτόνων, οι οποίοι θα ενδιαφέρονται για να χρησιμοποιήσουν την ισχύ της θαλασσας για να ενώσουν, παρά για να χωρίσουν. Τα κριτήρια εισόδου θα είναι χαμηλά.Ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας υψηλός.”
Ο Ναύαρχος Μάλλεν ειναι πλέον ΑΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ
http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Mullen


Ο αρχηγός των Ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ΣΥΝΤΟΜΑ θα κάνει το όνειρό του, το χιλιάρμενο, πραγματικότητα.....
        
                     
Προφητεία 2η : Η κρίση και η λαθρομετανάστευση


         "Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θάρθουν να κατοικήσουν σε σας". Του Καθηγητή
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ  
Έρχονται οι λαθρομετανάστες …
Μεταναστεύουν οι Έλληνες επιστήμονες!
 Οι New York Times αφιέρωσαν – μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού κ Παπανδρέου στα εγκαίνια της ΔΕΘ και την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου - ένα επίκαιρα σημαντικό άρθρο για το δράμα της αυξανόμενης ανεργίας των νέων επιστημόνων στην Ελλάδα και το κύμα μετανάστευσής τους σε Ευρώπη και Αυστραλία!
Πριν μερικούς μήνες το έγραψα στα αγαπημένα μου blogs και το είχα αναφέρει σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές που συμμετείχα: Είτε επρόκειτο για πολύ καλά μελετημένο και αριστοτεχνικά μεθοδευμένο σχέδιο δράσης, ή για...
 απότοκο της χρονικής καθυστέρησης που πάντα χαρακτήριζε την ελληνική γραφειοκρατία το αποτέλεσμα τελικά ήταν το ίδιο!
Αναφέρομαι, φυσικά, στο γεγονός ότι τα ΑΝΑΛΓΗΤΑ μέτρα εις βάρος των συνταξιούχων της Ελλάδας και μαζί οι δραματικές αλλοιώσεις στον χαρακτήρα των εργασιακών μας σχέσεων με τους Κεφαλαιοκράτες εργοδότες ΠΕΡΑΣΑΝ καλοκαιριάτικα, την ώρα που οι Έλληνες ψηνόμαστε με καύσωνες…
ΠΕΡΑΣΑΝ το ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ με τις σχετικές ρυθμίσεις στα εργασιακά φέρνοντάς το «λάου – λάου» από τα Χριστούγεννα στον καυτό Ιούλιο, δηλαδή στη μέση του καλοκαιριού, σε μια χώρα όπου το κοινωνικό σύστημα λειτουργεί με τις δικές του λογικές και έχει τις γνωστές θερινές ιδιότητες της εξωστρέφειας, του ανέμελου, του έντονα αισθησιακού καθώς ντόπιες και εισαγόμενες καλλονές πυρπολούνται από τον καυτό ελληνικό ήλιο στις γοητευτικές μας ακρογιαλιές προφέροντας ανεπανάληπτες συγκινήσεις – και υποσχέσεις - στους κάθε ηλικίας λάτρεις του ωραίου (…do you like frauelein in…Greece?)…
Πετσόκοψαν τους μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο τομέα ο οποίος, μας ανακοίνωσαν, ΠΑΣΧΕΙ από ΕΛΕΦΑΝΤΙΑΣΗ (ρε Μπλε εθνοσωτήρες και Πράσινα αφεντικά της ΑΔΕΔΥ εσείς δεν ευθύνεστε για αυτό;)…
Έκαναν μια εκπληκτική συμφωνία ΓΣΕΕ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ για αυξήσεις που υστερούν του πληθωρισμού κατά 400% (ρε Πράσινα αφεντικά της ΓΣΕΕ από πότε και με ΠΟΙΟ ακριβώς παραχωρημένο από τους εργαζόμενους ΔΙΚΑΙΩΜΑ οι Σοσιαλιστές λειτουργήσατε ως «τακίμια» με το Κεφάλαιο;)
Θα σας γυρίσω (τους παλιούς) 40 χρόνια πίσω τότε που φεύγοντας ως νεαρός λέκτορας από την Αμερική πήγα στη Γερμανία για να μελετήσω το χωρίς προηγούμενο κοινωνικό-οικονομικό φαινόμενο ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ τεράστιων αριθμών Ελλήνων εργατών στην τότε Δυτική Γερμανία!
ΕΡΗΜΩΣΑΝ και ορφάνεψαν από νέα παλικάρια, ΑΔΕΙΑΣΑΝ μέσα σε μια δεκαετία η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, η Θεσσαλία καθώς άνδρες και νέα παιδιά της υπαίθρου πήραν το δρόμο της ξενιτιάς που συνοψίστηκαν στον στίχο που τραγούδησαν την εποχή εκείνη με δάκρυα στα μάτια οι λαϊκοί μας τροβαδούροι «Μανούλα, θα φύγω θα πάω στα ξένα!…»
ΔΙΑΒΑΖΑ και άκουα τότε ότι η Ελλάδα της μεταπολεμικής περιόδου είχε ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα απασχόλησης και απορρόφησης του εργατικού της δυναμικού, αλλά άκουγα και ότι οι Έλληνες ήταν, όπως λέγανε χαρακτηριστικά τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ, οι Εργοδότες τους, πολύ… τεμπέληδες!!!
Συγκεντρώνοντας τα στοιχεία για τη διδακτορική μου διατριβή άκουσα πολλές, πάρα πολλές φορές, από Γερμανούς Εργοδότες, από Προϊσταμένους εργοστασίων ότι περισσότερο ΦΙΛΟΤΙΜΟΥΣ, περισσότερο εργατικούς ανθρώπους από τους Έλληνες ΔΕΝ…έβρισκαν!
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ είναι το παράδειγμα Διευθυντού Παραγωγής μεγάλης Βιομηχανικής Μονάδας του Γερμανικού Νότου που μου είχε εκμυστηρευτεί χαμογελώντας ότι όταν στο τέλος της εξουθενωτικής βάρδιας του 8ωρου ζητούσε δέκα εθελοντές οι ΕΠΤΑ ήταν Έλληνες!!!
Εκείνο το ένα, σχεδόν εκατομμύριο εργατών μας ίδρωσε, πόνεσε, μάτωσε, υπέφερε τα πάνδεινα και με βάση την κοινωνική ψυχολογία της «οικειοστρέφειας και οικοστρέφειας» του Έλληνα στέλνοντας πίσω την Ελλάδα τον τίμιο ιδρώτα τους ΕΚΤΙΣΑΝ την Ελλάδα και την Οικονομία της.
ΤΟΤΕ ήταν τα ανειδίκευτα παλικάρια και οι άνεργοι άνδρες της υπαίθρου και των μεγαλουπόλεων που πήραν το δρόμο της ξενιτιάς και, όπως γράφτηκε στον Γερμανικό τύπο, συνεισέφεραν στη δημιουργία του «Γερμανικού Οικονομικού Θαύματος» και ταυτόχρονα έκτισαν την Ελλάδα που είχε ισοπεδωθεί από τη ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ κατοχή και στη συνέχεια από τον αδελφοκτόνο πόλεμο της δεκαετίας του 1940…
Την διδακτορική μου διατριβή με τίτλο “Zur Problematik der Griechischen Arbetinehmer in der Bundesrepublik Deutschland” την κατέθεσα για να πάρω τον τίτλο του Διδάκτορα το 1970. Λιγότερο από 2 χρόνια αργότερα η διατριβή μου δημοσιεύθηκε στην Αμερική από τις Ακαδημαϊκές Εκδόσεις του Οίκου Simon & Schuster με τίτλο «The German Experience: Migrant Greek Workers in West Germany».
Η αναφορά μου αυτή δεν συνιστά πρόθεση αυτοδιαφήμισης!
Τα μνημονεύω αυτά καθώς αισθάνομαι ότι συσσωρεύεται επικίνδυνα η ΟΡΓΗ της δικής μου γενιάς, της γενιάς που αγωνίστηκε σκληρά να φέρει την Ελλάδα εδώ που την φέραμε και αισθανόμαστε προδομένοι από αυτούς που ΕΚΛΕΞΑΜΕ να μας Κυβερνήσουν και αφού ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ξεδιάντροπα τον Εθνικό μας πλούτο, αφού ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ παράνομα όχι μόνο ΔΕΝ τιμωρήθηκαν αλλά ήδη μας γυρνάνε στο 1960 την εποχή που ΑΔΕΙΑΖΕ η Πατρίδα μας από λεβέντες και λεβέντισσες που παίρνανε τους δρόμους της ξενιτιάς…
ΤΟΤΕ μετανάστευσαν ανειδίκευτοι εργάτες για να πραγματώσουν το όνειρο ενός καλύτερου αύριο στις φάμπρικες της Γερμανίας, στις στοές των ορυχείων του Βελγίου…Και οικονομικά «φτιαχτήκανε» και μαζί «φτιάξανε» και την Πατρίδα!…
ΤΩΡΑ μήπως χρειάζονται μερικές διατριβές γα τους Έλληνες πολιτικούς, τα θέματα της κακής διαχείρισης, της λεηλασίας του Εθνικού πλούτου και της έλλειψης οικονομικού προγραμματισμού που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε στη δεκαετία του 2010 τα νιάτα της Ελλάδας, παιδιά με γνώσεις, δεξιότητες και πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ να υποχρεώνονται να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς!
Και καρπώνονται έτσι άλλες πατρίδες όσα η δικιά μας επένδυσε στην προετοιμασία των επιστημόνων της νέας γενιάς, καθώς η Ελλάδα παραδόθηκε στους ντόπιους και ξένους Κεφαλαιοκράτες και Τραπεζίτες, και στο μεταξύ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΛΕ ή ΠΡΑΣΙΝΟΣ Πολιτικός ούτε οι παρατρεχάμενοί τους που μας οδήγησαν εδώ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ (με δήμευση κλεμμένων περιουσιών και…ΕΞΟΡΙΑ)…
Το ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ και ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ, δυστυχώς, είναι μπροστά μας!…
                    


Προφητεία 3η: Η πείνα


"Πολλοί θα χάνονται από την πείνα".
"Οι πλούσιοι τα γίνουν πτωχοί και οι πτωχοί θα πεθάνουν".
"Μια χούφτα μάλαμα μια χούφτα αλεύρι".

"Αν βρίσκουν στο δρόμο ασήμι, δεν θα σκύβουν να το πάρουν. Για ένα όμως αστάχυ θα σκοτώνονται ποίος να το πρωτοπάρει... ".
"Λυπηρόν είναι να σας το ειπώ· σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες που να δίδωμεν χιλιάδες φλουριά και να μην ευρίσκωμεν ολίγον ψωμί".


http://www.businessinsider.com/famine-the-other-f-word-2011-1
Παραθέτω:
The world is closer to a major famine today than it has been in decades.

Ο κόσμος μας είναι σήμερα πιο κοντά σε ένα μεγάλο λιμό από ότι ήταν ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες.

     
Προφητεία 4η: Ο αφοπλισμός της Εθνοφυλακής


"Θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια· να έχετε διπλά· να δώσετε το ένα και να κρατήσετε το άλλο. Ένα ντουφέκι 100 ψυχές θα γλιτώσει".
        http://www.neolaialaos.gr/2011/06/174132-6-2011.html
                 
        
Προφητεία 5η: Ο απίστευτος ξεπεσμός του κλήρου


                   "Θάρθη καιρός που δεν θα υπάρχει αυτή η αρμονία που είναι σήμερα μεταξύ λαού και κλήρου".
"Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων".
Ασχολίαστο. Πάντως είναι προφανές ότι εκπληρώθηκε στις μέρες μας.


Προφητεία 6η: Ο μεγάλος πόλεμος του 21ου αιώνα με επίκεντρο την Πόλη      

                               "Όταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θα είναι".
 "Αν ο πόλεμος πιαστεί από κάτω, λίγα θα πάθετε· αν πιαστεί από πάνω, θα καταστραφείτε".
"Οι βράχοι και οι λάκκοι θα είναι γεμάτοι κόσμο".
"Θάρθη ξαφνικά· ή το βόιδι στο χωράφι ή το άλογο στ΄ αλώνι"
         "Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες. Δεν θα προφθάσουν όμως".
"Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς".
(Το αλβανικόν χειρόγραφον έχει την προφητείαν ως εξής: "Οι Τούρκοι θα το καταλάβουν τρεις ημέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς")
"Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλι. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είναι μακριά η Πόλι· εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δεν θα φθάσει στην Πόλι, στη μέση του δρόμου θα μάθη ότι ο πόλεμος τελείωσε".
          "Στην Πόλι θα χυθεί αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξη (=πλεύση) ".
"Καλότυχος όποιος ζήσει μετά το γενικό πόλεμο. Θα τρώγει με ασημένιο κουτάλι... ".
"Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήση ο λύκος με τ’ αρνί".
 "Θάρθη πρώτα ένα ψευτορωμαίϊκο· να μη το πιστέψετε· θα φύγει πίσω".
 "Θα μαζωχτή το χιλιάρμενο στο Σκάλωμα ('Aγιοι Σαράντα) και θάρθουν κοκκινογέλεκοι, να πολεμήσουν για σας".
 "Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τούς διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά".
("Κόκκινη Μηλιά". Τοποθεσία, την οποίαν η φαντασία των υποδούλων Ελλήνων έθετεν εις τα βάθη της Μ. Ασίας).
"Τόσα πολλά θα γίνουν, που οι μανάδες θα γεννήσουν πρόωρα από το φόβο τους".
 "Ζώα δεν θα μείνουν· θα τα φάνε. Φάτε και σεις μαζί μ΄ αυτούς. Στα Τζουμέρκα θα πάρετε σπόρο".
(Εις το αλβανικόν χειρόγραφον διαβάζομεν: "Άλογα δεν θα μείνουν. Θα πάτε και σεις μαζί μ’ αυτά. Από τα Τζουμέρκα θα ξαναπιάσετε τη ράτσα τους")
"'Σπίτια μεγάλα μη κάμνετε. Λιάσες να κάμνετε να μη σας έρχονται μέσα".
"Πολλά χωριά θα καταστραφούν, οι τρεις χώρες θα γίνουν μία".
"Να έχετε τρεις θύρες· αν σας πιάσουν τη μια, να φύγετε από την άλλη".
 "Πίσω από τη μια θύρα να κρυφθεί κανείς, γλιτώνει· θα είναι βιαστικό".
 "Να παρακαλείται να είναι μέρα και όχι νύκτα, καλοκαίρι και όχι χειμώνας
         "Μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο, για να βρίσκουν άνθρωπο και να τον κάμουν    
         αδελφό".






Προφητεία 7η: Το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο


 "Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν".
Ο κεφαλικός φόρος που μας επέβαλαν για το 2012. Δεν θα προλάβουν να τον πάρουν γιατί θα γίνει ο πόλεμος.

  "Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα".
  Τόσους και τέτοιας έκτασης φόρους στα ακίνητα δεν έχουμε ξαναδεί.
   Χαρακτηριστική η ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ.

"Ληξιαρχική πράξη θανάτου» του σημαντικότερου περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού -της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του-, αλλά και κάθε ελπίδας για ανάκαμψη της οικονομίας, χαρακτηρίζει το Μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Διαδώστε αυτό το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου