Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Οι... λωτοφάγοι ενίοτε τιμωρούν σκληρά τους ανεύθυνους πολιτικούς


  Του Θανάση Λυρτσογιάννη 

  Από την Ημερησία

Μα καλά, μας θεωρούν λωτοφάγους ή μήπως πιστεύουν πως έχουμε πάθει ομαδική αμνησία; Αναρωτιόταν αγανακτισμένος και μάλιστα σε βαθμό που αναψοκοκκίνισε το πρόσωπό του ο φίλος που παρακολουθούσε τηλεοπτική πολιτική εκπομπή, όπου μεταξύ των καλεσμένων ήταν και εκπρόσωποι των δύο μεγάλων κομμάτων. Μεταξύ τους εκτόξευαν κατηγορίες για τα λάθη του παρελθόντος, ενώ όταν τρίτος καλεσμένος υπογράμμιζε τα λάθη και τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος, εξαπέλυαν από κοινού επίθεση εναντίον του και τον κατηγορούσαν ότι διαβάλλει το πολιτικό σύστημα.

Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή και κρίσιμη, θα μπορούσε κάποιος να διασκεδάσει με την καρδιά του όταν οι δύο πολιτικοί αναφέρονταν στα έργα και στις ημέρες των κομμάτων τους όταν ήταν στην εξουσία. Ιδιαίτερα όταν αναφέρονταν στον δημόσιο τομέα και αρνούνταν την ευθύνη για τον υπερτροφικό και διογκωμένο χαρακτήρα του. Αν κάποιος τηλεθεατής απουσίαζε για χρόνια θα κατέληγε στο συμπέρασμα πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η Νέα Δημοκρατία διόγκωσε το Δημόσιο. Λέτε οι υπάλληλοι να έβλεπαν φως, να έμπαιναν και οι κυβερνήσεις να μην έπαιρναν χαμπάρι; Λέτε η διόγκωση να ήταν πολιτικό ανεμογκάστρι; Τίποτα δεν αποκλείεται.
Αν όμως συνεχίσουν την τακτική της πολιτικής αφασίας, να αρνούνται δηλαδή να αναλάβουν καθαρά τις ευθύνες, να κάνουν αυτοκριτική και να ζητήσουν συγνώμη από τον λαό για τη χρησιμοποίηση του Δημοσίου για κομματικό αλλά και δικό τους όφελος, εκείνο που αποκλείεται είναι να εμφανιστούν χαρούμενοι στις τηλεοπτικές οθόνες το βράδυ των εκλογών. Γιατί οι λωτοφάγοι ενίοτε τιμωρούν σκληρά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου