Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Το σχόλιο της Δευτέρας – «Το είπε η τηλεόραση»

taxheaven


Επιμέλεια
Κωνσταντίνος Ιωαν. Νιφορόπουλος
Ορκωτός ελεγκτής λογιστής – «ΩΡΙΩΝ Α.Ε.Ο.Ε.Λ».
Επιστημονικός Συνεργάτης Taxheaven
Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα.

            
Είκοσι χρόνια μετά…
Ήρθες και με βρήκες. Τσίπουρο πίναμε «παράνομο» (είχαν καταργηθεί, προ πολλού, οι « διήμεροι αποσταγματοποιοί»  ), στο χωριό μου  εδώ στο Ριόλο. Είκοσι χρόνια μετά από τώρα. Είχα αποσυρθεί και μου είπες για τον « global tax » και για την «αυτόματη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων» και για «αυτόματες λογιστικές εγγραφές», που κάνει απευθείας στο σύστημα ο διαχειριστής των «ηλεκτρονικών διαθεσίμων» ( γι’ αυτό και είχαν λιγοστέψει οι Λογιστές )  και για το Bitcoin που είχαν ανέβει πολύ, σε σχέση με το «Intercoin». Μου μίλησες για τους « ενεργειακούς σταθμούς συγκέντρωσης » , κάτι σαν Καφετέριες ( φορτίζεις το κινητό σου, το αυτοκίνητό σου και εσένα το ίδιο ). Σου είπα, αν είναι καλύτερα τώρα και δεν απάντησες, αναφέροντας κάποιες διατάξεις ( παγκόσμιες ), που απαγόρευαν την «κριτική»…. Ούτε ένα τσίπουρο δεν ήπιες, ήταν πιά παλαιομοδίτικο… Βιάστηκες να φύγεις, δεν είχαμε είπες, εδώ στο Χωριό «σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων» ούτε είχε καλό σήμα το « παγκόσμιο κέντρο πληροφοριών και ελέγχου »  …

⥢⥤
Επισήμανση : Εναλλακτική και σίγουρα συμπληρωματική διαδικασία, στην επισκόπηση του «Σχολίου» είναι το   Τo briefing της ημέρας (Όλα) :
 


⥢⥤
Α. Η «πεντάδα» της εβδομάδας.
 


Α1. To απαραίτητo (έστω για ελάχιστη υποβοήθηση της κοινωνικής συνοχής) « Κοινωνικό Μέρισμα » (ιστοσελίδα https://www.koinonikomerisma.gr).
Το « κοινωνικό μέρισμα », είναι μια παλιά ιστορία και εμφανίζεται με διάφορες μορφές, σε καιρούς δύσκολους για την κοινωνία . Μια τέτοια περίπτωση ανέδειξε, στην συνέχεια των άρθρων  Η ιστορία της Λογιστικής , ο Κώστας Κουλογιάννης, με το άρθρο : Κοινωνικό μέρισμα εν έτει 1852

Για την σύγχρονη εποχή, μπήκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα , δείτε αναλυτικά :


Αναλυτικά οι πίνακες και τα κριτήρια για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος ….


Εάν είστε άνω των 70 και λαμβάνετε σύνταξη ή το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, δεν είναι απαραίτητη η υποβολή αίτησης.
Αλλαγές σχετικά με τα οικονομικά σας στοιχεία ή τη διασταύρωση της επί πενταετίας μόνιμης κατοικίας στην χώρα δεν είναι δυνατή, καθώς προκύπτει από παρελθούσες φορολογικές σας δηλώσεις και από τα στοιχεία του ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ.
 Εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, θα πρέπει να κάνετε την επιλογή [Αποδέχομαι το κοινωνικό μέρισμα] ώστε να καταστείτε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος.  Προσοχή: Σε περίπτωση μη αποδοχής δεν θα καταστείτε δικαιούχος ακόμα και αν πληρούνται τα κριτήρια.
Το ποσό των τόκων προκύπτει από την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και δεν είναι δυνατό να αλλάξει. Βάσει του παραπάνω ποσού των τόκων εκτιμάται το ύψος των καταθέσεων, χρησιμοποιώντας το μέσο καταθετικό επιτόκιο του έτους 2016 όπως έχει υπολογιστεί από την Τράπεζα της Ελλάδος. 



3. Το Κοινωνικό Μέρισμα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη φορολογική Διοίκηση και στο υπόλοιπο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

·         ► Χάνουν το κοινωνικό μέρισμα χιλιάδες πολίτες λόγω της αυθαιρεσίας του Ι.Κ.Α. ( άρθρο των : Αλέκου Κεχαγιά και Κωνσταντίνου Δημ. Γραβιά ).


Κάποιος φίλος μου είπε :  « Ο καθένας επαγγελματίας τιμολογεί τις προσφερόμενες από αυτόν υπηρεσίες, με βάση την δική του κρίση και εκτίμηση…. Ο τρόπος, το ύψος και το είδος της «προσφοράς» καθενός προς την κοινωνία ( πέραν των φόρων που πληρώνει), είναι επιλογή του καθενός……. Η «τηλεόραση» πρέπει να εκλαμβάνεται ως «μέσον ψυχαγωγίας», ακόμα και όταν νομίζει ότι μιλάει σοβαρά…» 

            ≑
Α2. Κράτη «με προνομιακό φορολογικό καθεστώς» και  «Μη συνεργάσιμα κράτη».
Α2-1 Κράτη με προνομιακό φορολογικό καθεστώς
Είναι τα κράτη εκείνα στα οποία το νομικό πρόσωπο υπόκειται σε φόρο επί των κερδών ή των εισοδημάτων ή του κεφαλαίου του οποίου ο συντελεστής είναι ίσος ή κατώτερος από 50% του συντελεστή φορολογίας που προβλέπει η ελληνική φορολογική νομοθεσία

Επισημαίνουμε

α) Μερικά από τα Κράτη αυτά, είναι  : Κύπρος , Βουλγαρία,  Αλβανία, Βοσνία –Ερζεγοβίνη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Παραγουάη, FYROM, κ.λπ .  Για το φορολογικό έτος 2017 , έχουμε και  την προσθήκη και της Ουγγαρίας .


β) Τι πρέπει να κάνει κάποιος που συναλλάσσεται με τέτοια Κράτη :


ΠΟΛ.1197/2016 - Φορολογική μεταχείριση των δαπανών που καταβάλλονται σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που είναι φορολογικός κάτοικος σε κράτος μη συνεργάσιμο ή που υπόκειται σε προνομιακό φορολογικό καθεστώς, με βάση τις διατάξεις της περίπτωσης ιγ' του άρθρου 23 του ν.4172/2013, όπως ισχύουν

« 2. Επομένως, οι δαπάνες που καταβάλλονται σε φορολογικό κάτοικο κράτους το οποίο, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 65, χαρακτηρίζεται ως κράτος μη συνεργάσιμο ή με προνομιακό φορολογικό καθεστώς δεν εκπίπτουν κατ' αρχήν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, εκτός εάν ο φορολογούμενος αποδείξει ότι αφορούν πραγματικές και συνήθεις συναλλαγές και δεν έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά κερδών ή εισοδημάτων ή κεφαλαίων με σκοπό τη φοροαποφυγή ή τη φοροδιαφυγή, και επιπλέον πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις των άρθρων 22 και 23. Αντιθέτως, οι δαπάνες που καταβάλλονται σε φορολογικό κάτοικο κράτους - μέλους της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ., το οποίο χαρακτηρίζεται με βάση τις ίδιες διατάξεις ως κράτος με προνομιακό φορολογικό καθεστώς και με το οποίο υπάρχει η νομική βάση για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της Ελλάδας και αυτού του κράτους - μέλους, κατ' αρχήν εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, εφόσον πληρούνται οι γενικές προϋποθέσεις του άρθρου 22 του ν.4172/2013 για την εκπεσιμότητα των δαπανών. Σε περίπτωση όμως αμφισβήτησης, η αρμόδια ελεγκτική αρχή απευθύνει τεκμηριωμένο αίτημα διοικητικής συνδρομής μέσω της αρμόδιας Δ/νσης Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Τμήμα Γ' Διεθνούς Διοικητικής Συνεργασίας και αν από τη διενεργούμενη από τη Φορολογική Διοίκηση ανταλλαγή πληροφοριών αποδεικνύεται ότι οι σχετικές δαπάνες δεν αφορούν πραγματικές και συνήθεις συναλλαγές και έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά κερδών ή εισοδημάτων ή κεφαλαίων με σκοπό τη φοροαποφυγή ή τη φοροδιαφυγή, οι εν λόγω δαπάνες δεν αναγνωρίζονται τελικώς για έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα των πιο πάνω επιχειρήσεων. »

Α2-2.«Μη συνεργάσιμα κράτη»
Μη συνεργάσιμα κράτη είναι εκείνα που δεν είναι κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατάστασή τους σχετικά με τη διαφάνεια και την ανταλλαγή των πληροφοριών σε φορολογικά θέματα έχει εξεταστεί από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) και τα οποία: α) δεν έχουν συνάψει και δεν εφαρμόζουν με την Ελλάδα σύμβαση διοικητικής συνδρομής στο φορολογικό τομέα και β) δεν έχουν υπογράψει τέτοια σύμβαση διοικητικής συνδρομής με τουλάχιστον δώδεκα άλλα κράτη. Οι ανωτέρω προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν αθροιστικά.

Ο τελευταίος κατάλογος των Κρατών αυτών :


Αριθμ. ΔΟΣ Γ 1188835 ΕΞ 2016. Καθορισμός των μη συνεργάσιμων κρατών με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 65 του ν. 4172/2013 για το έτος 2016  [Δείτε την απόφαση εδώ]


Μερικά από τα Κράτη αυτά, είναι  : Χόνγκ-Κόνγκ, Λίβανος, Μονακό, Ουρουγουάη, κ.λπ.



Α3. Όλες οι ενέργειες του κληρονόμου, μετά το  θάνατο του κληρονομούμενου .


Συναφές με το θέμα :

Α4. Πάγια και Αποσβέσεις - Οδηγός.

α) «Πίνακας συντελεστών Φορολογικών Αποσβέσεων», κατά πρωτοβάθμιο λογαριασμό του Λογιστικού Σχεδίου (κατά ΕΓΛΣ).
β) Πίνακας ομοιοτήτων και διαφορών των Παγίων μεταξύ «Λογιστικής βάσης » και «Φορολογικής βάσης».
γ) Συνοπτικοί πίνακες των κατηγοριών κόστους που περιλαμβάνονται στην «Αξία Κτήσης»
δ)  Πίνακας δαπανών και η κατηγοριοποίηση τους ως «Πάγια» ή ως «Έξοδα»

ε) Πίνακας κριτηρίων για τον χαρακτηρισμό δαπανών ως «Δαπάνες Ανάπτυξης»

στ) Πίνακας κριτηρίων για τον χαρακτηρισμό μιας «μίσθωσης» ως «χρηματοοικονομικής».
Α5. την Airbnb  - Ενοικιάσεις ακινήτων.


Η απόφαση προσδιορίζει τις υποχρεώσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών στην οικονομία του διαμοιρασμού ακινήτων, τη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, καθώς και τη διαδικασία υποβολής της Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής.

Η απόφαση ισχύει για βραχυχρόνιες μισθώσεις στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού, που συνάπτονται από την 1.1.2018 και μετά. Ειδικά για το φορολογικό έτος 2017, τα εισοδήματα από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων της οικονομίας διαμοιρασμού, θα δηλωθούν διακριτά και συγκεντρωτικά στα έντυπα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικείου έτους.

► Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 το μητρώο για την Airbnb  Συναντήθηκε το Προεδρείο του σωματείου Σ.Ο.ΔΙΑ (Σύλλογος Οικονομίας Διαμοιρασμού) με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου….

 


⥢⥤
  
Β. Προθεσμίες ( Σημαντικές και ιδιαίτερες ).
 Αναρτήθηκαν στην ΑΑΔΕ τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018.   Τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται εμπρόθεσμα το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους (1/11 έως 31/12)
 Παράταση μέχρι και την 29.12.2017 προθεσμιών για τις πληγείσες περιοχές : Αφορά Δημοτικές Ενότητες Νέας Περάμου και Μεγάρων του Δήμου Μεγαρέων, στη Δημοτική Ενότητα Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας και στη Δημοτική Ενότητα Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Και :


Λίγες μέρες μείνανε  για το  «κτίσιμο» του αφορολόγητου……»
 

Ξεχνάμε τις παλιές καλές εποχές, όπου ίσχυε η « μετακίνηση » των αποδείξεων.
Για να διατηρηθεί η μείωση φόρου σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν.4172/2013, ο φορολογούμενος απαιτείται να πραγματοποιήσει δαπάνες,  οι οποίες, να έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και που έχει πραγματοποιήσει για τον ίδιο ή τον άλλο σύζυγό του.
……………………
Φρονώ ότι, μια ανακοίνωση/υπενθύμιση  από τους συλλόγους Λογιστών και το Ο.Ε.Ε , καλό θα κάνει. ( Ήδη το έχει κάνει το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Ο.Ε.Ε )

⥢⥤

Γ.  Οδοσήμανση.
[Αρθρογραφία, Αποφάσεις, Νομολογία, Σ.ΛΟ.Τ, κ.λπ]

Γ1. Αρθρογραφία – Επισημάνσεις.

Φοροδοξίες: Γνωρίζετε ότι: (  τμήμα Tax and Outsourcing της Grant Thornton) [ με ενδιαφέροντα, όπως πάντα θέματα ].
 Απόφαση ΣτΕ (συμπληρωματικά στοιχεία, τραπεζικές καταθέσεις και παράταση παραγραφής): Το ΣτΕ εξέδωσε την πολυαναμενόμενη απόφαση σχετικά με τα «συμπληρωματικά» φορολογικά στοιχεία, με την οποία έκρινεότι τα στοιχεία των τραπεζικών καταθέσεων του φορολογούμενου στις ημεδαπές τράπεζες, ανεξαρτήτως αν αυτά στοιχειοθετούν την απόκτηση εισοδήματος, δεν μπορούν να θεωρηθούν «συμπληρωματικά» προκειμένου να δικαιολογήσουν την έκδοση συμπληρωματικού φύλλου ελέγχου ή την παράταση της παραγραφής. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, τα παραπάνω στοιχεία του φορολογούμενου ευρίσκονταν ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του φορολογικού ελέγχου ή τουλάχιστον, ο φορολογικός έλεγχος μπορούσε ανά πάσα στιγμή να λάβει γνώση αυτών. Εξάλλου, διαφορετική ερμηνεία θα οδηγούσε σε ευθεία καταστρατήγηση στην πράξη του γενικού κανόνα της πενταετούς παραγραφής, καθώς όλες οι περιπτώσεις ελέγχου θα μπορούσαν δυνητικά να παραταθούν με τη δικαιολογία της ύπαρξης τραπεζικών καταθέσεων και άρα συμπληρωματικών στοιχείων (ΣτΕ 2934/2017, ΣτΕ 2935/2017).
Ωφέλεια από διαγραφή χρέους: Η ωφέλεια νομικού προσώπου, καθώς και φυσικού προσώπου με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία προκύπτει από τη διαγραφή μέρους ή του συνόλου του χρέους προς πιστωτικό ή χρηματοδοτικό ίδρυμα στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού ή σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης, δεν θεωρείται δωρεά και απαλλάσσεται του φόρου εισοδήματος.
Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών: Σε περίπτωση μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό λογιστικών ζημιών εξακολουθούν για φορολογικούς σκοπούς να μεταφέρονται οι φορολογικές ζημίες προς συμψηφισμό με τα κέρδη των επομένων φορολογικών ετών. Από το φορολογικό έτος 2014 για την μεταφορά της ζημίας στα επόμενα φορολογικά έτη δεν απαιτείται η ζημία να έχει αναγραφεί στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος μέχρι το τέλος του οικείου οικονομικού έτους που προέκυψε. Η ζημία αυτή μπορεί να δηλωθεί οποτεδήποτε μέσα στην πενταετία, με την υποβολή εκπρόθεσμης αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης(ΠΟΛ.1088/24.6.2016).
Τι φορολογείται ως μέρισμα…

Καταθέσεις μετόχων για αύξηση κεφαλαίου….
Ε.Λ.Π. και ακίνητα….
Τόκοι δανείου που χρησιμοποιήθηκε για εξαγορά εταιρειών (προ και μετά το 2014)…..


Επισημάνσεις επί των εκδοθεισών αποφάσεων για δάνεια σε ελβετικό φράγκο , του Γεωργίου Σπ. Ευσταθόπουλου, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, εξειδικευθείς στο Φορολογικό Δίκαιο και συνεργάτη της Artion A.E.

  

Γ2. Φόρος Εισοδήματος

 Ευρωπαϊκές εξελίξεις σε θέματα φορολογίας την περίοδο 2016-2017 , της  Δρ Χριστιάνας Χατζηπαναγή, (Καθηγήτρια Φορολογικού Δικαίου στο Queen Mary University of London και καθηγήτρια του ADIT στην Altium Training Greece )







 

Γ3. Φ.Π.Α και Ειδικές Φορολογίες.

 ΠΟΛ.1185/2017 Κοινοποίηση της υπ' αριθ. 99/2017 γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ. αναφορικά με τη βάση επιβολής ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσιών από τους άμισθους υποθηκοφύλακες.
«Δηλαδή, στο ΦΠΑ υπάγεται η συνολική αξία των δικαιωμάτων που εισπράττουν οι άμισθοι υποθηκοφύλακες για τις υπηρεσίες που παρέχουν προς τους αντισυμβαλλομένους τους, ανεξάρτητα αν μέρος αυτών των δικαιωμάτων εκ των υστέρων αποδίδεται στο Δημόσιο».



Αναλυτικές οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων του α.ν. 112/1967, με τις οποίες επιβλήθηκε η εισφορά δακοκτονίας, όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 102 του ν. 1402/1983, σας δόθηκαν με την εγκύκλιο Σ.4309/159/1.12.1983.

 ΠΟΛ.1186/2017. Περί της οφειλής ή μη αυτοτελούς προστίμου σε περιπτώσεις μη καταβολής τελών κυκλοφορίας λόγω έκδοσης ειδοποιητηρίων πληρωμής με μηδενική αναγραφή τελών συνεπεία εσφαλμένης απεικόνισης στο Πληροφορικό Σύστημα Οχημάτων





Γ4. Εργατικά και Ασφαλιστικά
 «Στις περιπτώσεις ασφαλισμένων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα τα οποία προβαίνουν σε διακοπή εργασιών με ημερομηνία πριν της 23/11/2016, για τη διαγραφή της δραστηριότητας θα πρέπει να προσκομίζεται ως μοναδικό δικαιολογητικό η βεβαίωση διακοπής της αρμόδιας ΔΟΥ για το νομικό πρόσωπο η οποία θα πρέπει να φέρει στις παρατηρήσεις την ένδειξη ΠΟΛ.1163/2016 και ΠΟΛ.1019/2017»

 Ανυπαίτιο κώλυμα εργαζομένου ( άρθρο του Ανδρέα Κ. Σακελλαριάδη, Λογιστής – Φοροτέχνης )
 ΟΑΕΕ: Ανάρτηση ρυθμίσεων Ν. 4152/2013 και Ν. 4321/2015 στον «Ατομικό Λογαριασμό Ασφαλισμένου» Ενημέρωση για την “πορεία” της ρύθμισής τους και το ακριβές ποσό της τρέχουσας ή καθυστερούμενης δόσης που πρέπει να καταβάλουν την 30.11.2017. 







Γ5. Εξωδικαστικός μηχανισμός – Κόκκινα δάνεια  .

Η «πράξη », (ο πραγματικός κριτής της « θεωρίας »), δείχνει ότι ο «Εξωδικαστικός μηχανισμός», δεν προχωράει ( ελάχιστες επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει την αίτηση και φυσικά, μόνο κάποιες από αυτές θα υπαχθούν ).
Δεν ξέρω αν μπορούν να γίνουν « τροποποιητικές κινήσεις », ώστε το εξαιρετικό έργο των ανθρώπων της ΕΓΔΙΧ, να μην πάει στράφι. 

Επίσης : Αναμένουμε τις αποφάσεις

Δείτε εδώ την μελέτη: «Το πλαίσιο της πτώχευσης στην Ελλάδα. Δεύτερη ευκαιρία ή αργός θάνατος;»


Γ6. Πλοία αναψυχής
 

 

Γ7. Η Σφραγίδα της Χάγης (Apostille)



Αριθμ. πρωτ.: Δ. ΟΡΓ. Δ 1172275 ΕΞ 2017


Γ8. Δικαστικές αποφάσεις.



 Γ9. Η λοταρία των αποδείξεων.
«Από τις 10 Νοεμβρίου 2017 είναι σε λειτουργία στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. η εφαρμογή δήλωσης των επαγγελματικών λογαριασμών. …. Επομένως, επαγγελματίες και επιχειρήσεις πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τον ή τους επαγγελματικούς λογαριασμούς τους,  έτσι ώστε οι συναλλαγές αυτών να συμπεριληφθούν και στις επερχόμενες κληρώσεις του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων.»
 Γ10. Η ανάρτησης των ετήσιων οικονομικών εκθέσεων ( αφορά θυγατρικές εισηγμένων εταιρειών ).



Γ11. Νόμος 4499/2017 – Τι τροποποίησε .
 

 Γ12. Δ.Ε.Υ.Α – Ο.Τ.Α – « Μητρώο Πολιτών» .


 ⥢⥤

Δ. Μικρές & Μεγάλες Ειδήσεις και Διάφορα άλλα.


Οι Λογιστές Φοροτεχνικοί κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας Α΄ και Β΄ τάξης (μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες ή εταίροι) που διενεργούν εργασίες μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να υποβάλουν την ΥΔ υποχρεούνται να παρακολουθήσουν την αναγκαία εκπαίδευση, που σύμφωνα με τον Ν.4093/2012 παρέχει το ΟΕΕ….. Για τη συμμετοχή στην εν λόγω εκπαίδευση προαπαιτείται η καταβολή του ποσού των 30 € (μέσω της σχετικής ταυτότητας πληρωμής).



⥢⥤

 

( Παιδιά με μια βάρκα διασχίζουν την πεντακάθαρη λίμνη Sabah  στην Μαλαισία. Πηγή : https://www.dinfo.gr  - 30 απίστευτες φωτογραφίες)
  
Η ουσία των πραγμάτων και της ζωής [Τζίμι Χέντριξ] .

Ο Τζίμι Χέντριξ (1942 – 1970), γεννήθηκε  σαν  σήμερα.
Τραγουδιστής, συνθέτης και βιρτουόζος της ηλεκτρικής κιθάρας. Θεωρείται ο πιο σπουδαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής και ο άνθρωπος που με την τεχνική του και τις καινοτομίες που επέφερε, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο παίζεται η ηλεκτρική κιθάρα.
« Όλα τα πράγματα που ήταν σπουδαία για μένα, προτού γνωρίσω την επιτυχία, παραμένουν σπουδαία και σήμερα. Τα ωραία πράγματα είναι ακόμη τα ίδια, η ανατολή του ήλιου και η δροσιά του γρασιδιού. Τα υλικά αγαθά που απέκτησα δεν άλλαξαν τον τρόπο που αισθάνομαι γι\' αυτά τα πράγματα», είπε..
Και κάτι τελευταίο :
« Οταν ο Χιώτης έκανε περιοδεία στην Αμερική ο Χέντριξ άκουσε το «Την έδιωξα κι όμως την αγαπώ» και εντυπωσιάστηκε. Οι δυο τους, έπαιζα σε διπλανά μαγαζιά στο Σικάγο το 1965 και ο Χέντριξ επεδίωξε να τον ακούσει, λέγοντας μετά το θρυλικό «Ο Χιώτης παίζει κιθάρα καλύτερα από εμένα» ».




Αξίζει να το ακούσετε ( ναι, ας είναι Δευτέρα πρωί ) : Jimi Hendrix - Red House (Livevery rare



Καλή Δύναμη και Καλή Συνέχεια…




Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/37978


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου