Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ξέρουμε ποιος θα σου πάρει το σπίτι και πώς;


Του Άγη Βερούτη
Τόσο η Δεύτερη Ευκαιρία όσο και ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός που συνέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν προς διόρθωση των ασχημονιών του Κράτους εναντίον των μικρομεσαίων στα τελευταία χρόνια, είναι προσχηματικοί. 
Η Δεύτερη Ευκαιρία είναι ένας νόμος ντροπής, όπου η μελλοντική επιβίωση και δυνατότητα βιοπορισμού του Μικρομεσαίου εναποτίθεται στην έλλειψη απληστίας από τους δικηγόρους των τραπεζών. As if!
Είναι φτιαγμένος με τα συμφέροντα των πιστωτών στο πνεύμα και την ουσία του, και ο Μικρομεσαίος αποδεικνύεται αδιάφορος. Συμπτωματικός.
Όσο για την ταχύτητα της επίλυσης, εξαρτάται από τον εκκαθαριστή. Τον δικηγόρο δηλαδή που θα ορίσει το δικαστήριο!
Ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός σέρνεται χωρίς να έχουν εκδοθεί οι εγκύκλιοι ακόμη, όταν η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί εφαρμογή από 3/8/2017. 
Στην πραγματικότητα δεν είναι "εξω"-δικαστικός. Είναι απλά δικαστικός, με άλλο όνομα!
Το Κράτος ευημερεί με πλεονάσματα από τη σάρκα των υπερφορολογημένων, ενώ οι παραγωγικότεροι και σημαντικότεροι για την οικονομία, μικροί εργοδότες που κρατούν το 90% των θέσεων εργασίας της χώρας, Bάλλονται από παντού!

Μετά αναρωτιόμαστε, τι έχουν οι έρμοι οι μικρομεσαίοι και ψοφάνε;
Γιατί αλήθεια η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με την ευρωπαϊκή οδηγία για εγκαθίδρυση της Δεύτερης Ευκαιρίας; 
Χρόνια πέρασαν. 
Ποιος το εμποδίζει;
Αυτοί που το εμποδίζουν γιατί ΔΕΝ βρίσκονται στα μανταλάκια;
Ακόμα και ΣΥΡΙΖΑίοι που ξέρουν και ήθελαν να φτιάξει η κατάσταση, δεν λένε κουβέντα για όσους εμπόδισαν να φτιαχτεί λειτουργικός ο νόμος!
Τι συμφέρον έχει κάποιος για να θέλει τους μικροεπιχειρηματίες ανάγκης, τον μεγαλύτερο συλλογικό εργοδότη της Ελλάδος, καθώς και το 1,5 εκατομμύριο ανέργων, εκτός παραγωγικής διαδικασίας;
Γιατί πιέζουν ΤΩΡΑ για κατασχέσεις και πώληση των κόκκινων δανείων για 3-4 ευρωλεπτά ανά ευρώ, πριν καταφέρει να ανακάμψει κανονικά η οικονομία (αφού φύγει η σημερινή κυβέρνηση φυσικά) και επανέλθουν κάποια εκ των δανείων που δεν εξυπηρετούνται ή τουλάχιστον ανέβει η τιμή πώλησής των;
Γιατί οι τράπεζες ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΙΜΗ που δίνουν στα funds και στον δανειολήπτη, όπως έκανε η Κύπρος (ή και διπλάσια βρε αδερφέ), ώστε να μαζέψουν τα διπλάσια λεφτά από τα κόκκινα δάνεια;
Γιατί μια συστημική τράπεζα να δάνεισε τα μισά από τα χρήματα που εισέπραξε από το ίδιο, στο fund το οποίο αγόρασε σε εξευτελιστική τιμή 1,2 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια, μεταξύ των οποίων και τα στεγαστικά μεγαλοστελεχών; Οι οποίοι μάλιστα έστριψαν εγκαίρως και έφυγαν;
Η εισαγγελέας που το ψάχνει θα απαντήσει τώρα ή σε 7-8 χρόνια που θα έχουν βγει τα κέρδη εκτός Ελλάδος;
Από την άλλη θα μου πεις, το παιγνίδι έχει στηθεί πολύ καλά!
Έχουν στήσει μηχανισμούς.
Ας πούμε έστω πως αυτός που αποφασίζει σε ποιον θα πουλήσει το κόκκινο δάνειο από την κρατική τράπεζα και για πόσα ευρωλεπτά/€ ονομαστικής αξίας, είναι διορισμένος από τον ίδιο που έχει δώσει την άδεια αγοράς κόκκινων δανείων στον εξάδελφό του!
Ο πωλητής των κόκκινων δανείων δηλαδή είναι διορισμένος από τον ίδιον που ΔΕΝ λύνει νομοθετικά το ζήτημα της Δεύτερης Ευκαιρίας και του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού!
Είναι πολλά τα λεφτά!
Πάρα πάρα, μα πάρα πάρα πολλά λεφτά, και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα!
Δεκάδες δισ. ευρώ!
Όμως τελικά, όλοι ξέρουμε ποιος σκοπεύει να σου πάρει το σπίτι, και πώς!
Οι ίδιοι που θα σβήνανε τον ΕΝΦΙΑ με ένα νόμο και ένα άρθρο!!!
Ή μάλλον όχι οι ίδιοι. 
Ο ξαδέρφός τους. 
Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο Twitter: @Agissilaos
agissilaos@gmail.com


Πηγή capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου