Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Μένουμε Θεσσαλονίκη: “Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού” (βίντεο)

ardin-rixi


Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρωτοστατήσει στο δημοψήφισμα που οργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη, τον Μάιο του 2014, το οποίο ανέδειξε με συντριπτική πλειοψηφία την αντίθεση του λαού της πόλης, για την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (213.508 ψήφοι υπέρ του ΟΧΙ, το 98,94% των ψηφισάντων). Μπροστά στην λαϊκή ετυμηγορία, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έκανε πίσω, παγώνοντας κάθε περαιτέρω διαδικασία για την εκποίηση του νερού. Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να εκποιήσει την ύδρευση αντί πινακίου φακής, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την λαϊκή ετυμηγορία. Και το ίδιο κάνει για όλη την Δημόσια Περιουσία –μεταξύ της οποίας και η Εγνατία Οδός, την οποία η κυβέρνηση διατίθεται να εκχωρήσει για σαράντα χρόνια έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί στα κέρδη… 2 ετών!
Όσοι εξεπλάγησαν από την απόφαση αυτής της κυβέρνησης μάλλον δεν κατάλαβαν τι συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι με την απάτη του δημοψηφίσματος· διότι με την ίδια ευκολία που τότε εκβίασαν την λαϊκή βούληση για να την μετατρέψουν σε καύσιμο της πιο ληστρικής πολιτικής που είδε ποτέ ο τόπος στην πρόσφατη ιστορία του, τώρα γράφουν στα παλιά τους παπούτσια την ξεκάθαρη λαϊκή ετυμηγορία του τοπικού δημοψηφίσματος. Ουδεμία έκπληξη! Στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στην εξουσία, οι κυβερνητικοί δεν θα σεβαστούν ιερό και όσιο…
Υ.Γ. Οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές κρύβονται. Οι περισσότεροι από αυτούς οφείλουν την εκλογή τους, μεταξύ άλλων, και σε εκείνο το δημοψήφισμα. Να ξέρουν ότι είναι ανεπιθύμητοι στην ίδια την πόλη που τους εξέλεξε.


Στο βίντεο η παρέμβαση του Μένουμε Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Σεπτεμβρίου 2016 για την πώληση της ΕΥΑΘ, αλλά και της Εγνατίας Οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου