Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Στα 3/3 της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων οι φόροι

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Ως μία εξαιρετικά σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία της κυβέρνησης προβάλλουν τα μεγαλύτερα κανάλια κι εφημερίδες την εξασφάλιση ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν όλους τους φόρους και τις εισφορές που αναλογούν στα σπίτια τους, με βάση τα 3/3 της αντικειμενικής τους αξίας.
Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο και τις πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, έδωσαν έναν ηρωικό αγώνα για να πείσουν την τρόικα να μην περάσει τη θέση της για υπολογισμό των φόρων στα ακίνητα με βάση το 250% της αξίας τους.
Πάγια θέση της τρόικας είναι να προστατέψει την ιδιοκτησία των λίγων, γι’ αυτό και παρουσίασε ως απόλυτα λογικό το επιχείρημα ότι ένα σπίτι που αξίζει 100.000 ευρώ θα πρέπει να φορολογείται σα να είχε τιμή 250.000€.
«Παρακολουθώντας τη γενικότερη φιλοσοφία των ελληνικών κυβερνήσεων στον τομέα της φορολογίας, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν εγκρίθηκε η άποψη μας», δήλωσε ο Πόουλ Τόμσεν και συμπλήρωσε ότι «εφόσον οι Έλληνες πολίτες δέχονται να φορολογούνται για τα τριπλάσια χρήματα από αυτά που πραγματικά κερδίζουν, κανείς δεν θα αντιδρούσε αν κάναμε κάτι παρόμοιο και στα ακίνητά τους».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Χρήστος Σταϊκούρας απείλησε του τροϊκανούς ότι αν δεν περάσει η θέση της κυβέρνησης θα σταματήσει να τρώει σουβλάκια, ενώ φήμες θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να δηλώνει ευθαρσώς στους εκπροσώπους των δανειστών πως αν δεν γίνει το δικό του, θα κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να σκάσει.
Σε άλλα νέα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχτεί να ξεπουλιούνται στους πλειστηριασμούς τα σπίτια του κόσμου που κατάσχει το Δημόσιο στα 2/3 της αντικειμενικής τους αξίας, καθώς τα λυκόρνια δεν γουστάρουν να τα αγοράσουν στις υψηλές αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σήμερα, όταν οι εμπορικές έχουν πέσει στα Τάρταρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου