Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΣΟΚ: ΕΡΧΕΤΑΙ Ο (ΧΑΡΑΤΣΙ+ΦΑΠ=) ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ! ΠΟΜΙΔΑ: ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ "ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΧΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ, ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΑ 5 ΔΙΣ ΦΟΡΩΝ!

ΠΟΜΙΔΑ

Η απόρριψη του αιτήματος της ΠΟΜΙΔΑ για μειωμένο φόρο στα κενά-ξενοίκιαστα ακίνητα, σε συνδυασμό με τις τεράστιες προσαυξήσεις των επιφανειών ημιυπαιθρίων και αυθαιρέτων και των εκτός σχεδίου ακινήτων που περιλήφθηκαν στις διορθωτικές δηλώσεις Ε9, θα οδηγήσει σε βεβαίωση ποσών του διπλού αυτού φόρου που θα αγγίξουν ακόμη και τα 5 δις, έναντι του εισπρακτικού στόχου των 2,65 δις, εκτιμά το επιτελείο της ΠΟΜΙΔΑ. 

Την Τετάρτη, 30.7 έκλεισε η ηλεκτρονική πύλη για τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ, ώστε να αρχίσει η διαδικασία υπολογισμού του φόρου για κάθε φορολογούμενο.
Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ δεν θα ταχυδρομηθούν στους ενδιαφερόμενους, αλλά θα αρχίσουν να αναρτώνται στο taxisnet σταδιακά από την 1η Αυγούστου και η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί εντός του ίδιου μήνα για τους περίπου 7 εκατομμύρια φορολογούμενους που θα κληθούν να πληρώσουν το διπλό αυτό φόρο, σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση έως το τέλος Αυγούστου, και με έκπτωση 1,5% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης έως το τέλος Αυγούστου.

 
Οσοι ιδιοκτήτες δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αστρονομικές υποχρεώσεις που θα τους επιβληθούν από το δημευτικό αυτό φόρο, απειλούνται με τις εξής εξοντωτικές συνέπειες που έχουν συσσωρευθεί με παλαιότερες και πρόσφατες απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις:


1. Αρνηση χορήγησης φορολογικής ενημερότητας.
2. Κατάσχεση τυχόν ενοικίων τους στα χέρια των ενοικιαστών τους.
3. Κατάσχεση του περιεχομένου του τραπεζικού λογαριασμού τους.
4. Εγγραφή κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας τους στο υποθηκοφυλακείο.
5. Δημοσίευση προγράμματος και εκπλειστηριασμός των ακινήτων τους.

Ειδικότερα όσοι αδυνατούν να καταβάλουν φόρους που υπερβαίνουν τις 50.000€, ακόμη και αν δεν έχουν υποπέσει στην παραμικρή φορολογική παράβαση, θα αντιμετωπίσουν επιπροσθέτως και:

6. Ασκηση σε βάρος τους ποινικής δίωξης για μη εξόφληση χρεών προς το δημόσιο, με προβλεπόμενες πολυετείς ποινές φυλάκισης.
7. Αποστολή αναφοράς στην "Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες" (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) προκειμένου να επιληφθεί για περαιτέρω έρευνες που μπορεί να εκτείνονται και μέχρι το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών και τον εξονυχιστικό έλεγχο των κινήσεων (αναλήψεων-καταθέσεων) των τελευταίων ετών, και ποινικές κυρώσεις έως και κακουργηματικού χαρακτήρα!

Το εξοργιστικό νομοθετικό αυτό πλέγμα της αυτόματης βεβαίωσης ανεξέλεγκτων ετήσιων φορολογικών επιβαρύνσεων μέσω του ΕΝΦΙΑ, εν πλήρει γνώσει των  φορολογικών αρχών ότι είναι αδύνατο να πληρωθούν, και των εξοντωτικών συνεπειών της μη πληρωμής τους, δεν έχει πλέον τα χαρακτηριστικά της υπερφορολόγησης, αλλά κυριολεκτικά του εξανδραποδισμού και της "γενοκτονίας" των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας και των οικογενειών τους! Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλει τον ΕΝΦΙΑ ως ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, και γι΄αυτό ζητά και πάλι την κατάργησή του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου