Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΘΑΝΕ!» ΕΙΠΕ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΠΑΧΑΛΟ

iskra



Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Διακόπηκε λίγα λεπτά αφότου άρχισε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή το βράδυ, πριν αρχίσουν τα στελέχη που το απαρτίζουν να... μαλλιοτραβιούνται ή να παίζουν μπουνιές μεταξύ τους! Η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική. Τη φωτιά είχε ανάψει τυπικά μια όντως εμπρηστική, αλλά απολύτως σωστή θέση του Κώστα Σκανδαλίδη: «Το ΠΑΣΟΚ πέθανε!» είχε διαπιστώσει σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FΜ», είχε εξηγήσει τις απόψεις του λέγοντας επί λέξει, μεταξύ πολλών άλλων: «Το ΠΑΣΟΚ είναι παντού και πουθενά. Πουθενά με την εκλογική έννοια ότι είναι ένα κόμμα συρρικνωμένο που παίζεται εάν θα επιβιώσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Παντού με την έννοια ότι σε όλους τους κοινωνικούς χώρους έχουμε ακόμη μια κυριαρχία.
Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο χώρος δεν πέθανε. Το ΠΑΣΟΚ πέθανε, όπως το ξέραμε!». Η εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ έχει οριστικά και αμετάκλητα ολοκληρώσει τον κύκλο του ως κόμμα - πυλώνας του πολιτικού συστήματος και ότι πιθανότατα οδεύει προς τη διάλυση είναι ευρύτατα διαδεδομένη πλέον στον ελληνικό λαό. Αποκτά, όμως, άλλο βάρος όταν λέγεται ανοιχτά από ένα ιστορικό στέλεχος του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης. «Εγώ έχω κάνει κριτική στο ΠΑΣΟΚ από παλιά, από τότε που άρχισα να το λέω καθεστωτικό κόμμα. Είχε μετατραπεί -και το πλήρωσε ακριβά- σε πραγματικό καθεστώς στην Ελλάδα γιατί κυβερνούσε πολλά χρόνια και είχε πολλά στελέχη τα οποία, από τότε που έφυγε η ιδεολογία από το προσκήνιο και μπήκαν θέματα διαχείρισης εξουσίας, το έφτασαν σε αυτό το επίπεδο», πρόσθεσε.

Αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή πήρε τον λόγο μαινόμενη η Τόνια Αντωνίου -αφού είχε πει δύο εισαγωγικά λόγια ο Βαγγέλης Βενιζέλος- και με σωστά επιχειρήματα τίναξε τη συνεδρίαση στον αέρα! «Πρόεδρε, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να κάνει ανοίγματα σε άλλους πολιτικούς φορείς. Δυστυχώς με ευθύνη των ?58? και με ευθύνη κάποιων άλλων εδώ μέσα, υπονομεύθηκε η προοπτική της ?Ελιάς?. Και αφού κάποιοι εδώ μέσα την υπονόμευσαν, μας λένε τώρα ότι πέθανε το ΠΑΣΟΚ! Αφού πρώτα υπονομεύσαμε την προσπάθεια της ?Ελιάς? τώρα κλαίμε και τον πεθαμένο!», είπε και συνέχισε ακάθεκτη, απευθυνόμενη προσωπικά στον Κ. Σκανδαλίδη: «Υπονόμευσες και πολέμησες την προσπάθεια. Με ακρωτηριασμένη την ?Ελιά?, μια μέρα πριν βγαίνεις και λες ότι το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε πέθανε!
Τι περίμενες; Τα γκάλοπ και το 3,8%; Δηλαδή στο 5,6% ήμασταν καλά; 'Η είστε αφελείς ή είστε υπονομευτές! Και για αφελείς δεν σας έχω!». Και αφού κατηγόρησε ευθέως τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ως υπονομευτή, η Τόνια Αντωνίου περιέλαβε στη συνέχεια τον νυν γραμματέα του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη. «Εσύ γραμματέα, υπονομεύεις την προσπάθεια!», του είπε χωρίς περιστροφές. «Συμφωνήσαμε η Αντζελα Γκερέκου να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και βγαίνεις εσύ και ζητάς ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψηφίου», πρόσθεσε, εννοώντας ότι με τη θέση αυτή ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εκβίαζε αντικειμενικά την Γκερέκου να εγκαταλείψει τη βουλευτική της έδρα για να είναι υποψήφια... περιφερειάρχης!
Η Τόνια Αντωνίου «εκτέλεσε» πολιτικά τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Γραμματέα, δεν μπορείς να κρύβεσαι πλέον! Πιστεύω ότι εσύ πρέπει να είσαι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο», του είπε στη συνεδρίαση γνωρίζοντας ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει με τίποτα να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής για έναν απλούστατο λόγο: τώρα με τον σταυρό αποκλείεται να βγει πρώτος.
Αν όμως μεταξύ των 42 υποψηφίων βγει... δέκατος ή εικοστός (!) επειδή είναι άσημος, πέρα από τον προσωπικό πολιτικό διασυρμό που θα υποστεί, είναι βέβαιο ότι θα λήξει και η πολιτική του καριέρα γιατί σίγουρα θα καθαιρεθεί από γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μετά τη δημόσια απογύμνωσή του, αν όντως οι ευρωκάλπες τον αναδείξουν λιγότερο δημοφιλή από πλειάδα υποψηφίων. Λογικό είναι, λοιπόν, να θέλει να αποφύγει να βάλει μόνος του το κεφάλι του στην... καρμανιόλα των ευρωεκλογών! Μετά από αυτό, χωρίς να μιλήσει κανένας άλλος, διακόπηκε εσπευσμένα η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου επικρατεί το αμίμητο «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!» του μακαρίτη Ντίνου Ηλιόπουλου...
*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου