Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Ασύλητοι


του Κώστα Κόλμερ

Ο σύντροφος Τσίπρας καθιέρωσε διεθνώς τον όρο «κωλοτούμπα», όταν το 63% εναντίον της λιτότητος του ευρώ μετέβαλε εν μια νυκτί εις αποδοχήν της υπό του Ελληνικού λαού, στο προ τετραετίας δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει την κυβίστηση των προεκλογικών υποσχέσεων της

κατά δόσεις. Παρά την υποσχεθείσα φορολογική ελάφρυνση των οικονομικώς ασθενεστέρων τάξεων, η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε ανέπαφη την μείωση του αφορολογήτου, οπότε οι συνταξιούχοι εφέτος πληρώνουν (ήδη) υψηλότερο φόρον εισοδήματος για το 2018.
Αντί της καταγγελίας της «εθνικώς επιζημίας» συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση την αποδέχεται στο ακέραιον – απλώς «θα την αμβλύνει»…
Εις πείσμα της απαραδέκτου καταστάσεως στην Σάμο και Μυτιλήνη, ο επαναπατρισμός των εισερχομένων -αθρόως τελευταίως- λαθρομεταναστών μένει γράμμα νεκρόν.

Παρά την ρητή κυβερνητική υπόσχεση συνενώσεως του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το παρακείμενο Μετσόβειο Πολυτεχνείον και καταργήσεως του νυν άντρου παραγωγής Μολότωφ, οι κοσμήτορες και ο αυτομολήσας πρύτανης ακύρωσαν την απόφαση της υπουργού «Πολιτισμού», καθ’ ότι «δεν είχαν ενημερωθή προηγουμένως»!...
Οι αιωνόβιοι φοιτητές δεν θα έχουν ν+1 ημερομηνίαν κτήσεως του πτυχίου αλλά «ν+άπειρον», διότι «τι βλάπτει κι’ αν διακόπτουν και μετά συνεχίζουν τις σπουδές τους;» σύμφωνα με πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας;
Στην πτωχεύσασα ΔΕΗ, διορίσθη νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος δια να την σώσει, ενώ τόσον ο υπουργός Ενεργείας όσον και ο πολυπράγμων υφυπουργός προανήγγειλαν «απολιγνιτοποίηση» και «μερική εκποίηση» του ΔΕΔΔΗΕ αλλά διαφύλαξη των θέσεων εργασίας στους 17.000 περίπου υπαλλήλους της έναντι 3.000 που χρειάζεται.
Τώρα ήλθε η σειρά του Ασύλου. Υπάρχουν τριών ειδών: των ψυχικώς ανιάτων, του προσφέροντος ασφαλή διαμονή χώρου και της καταφυγής διωκομένων εις ιερόν ναό. Τώρα, η ΝΔ καθιερώνει και τέταρτον άσυλο. Εκείνο όπου «η αστυνομία θα έχει δικαίωμα επεμβάσεως και σύλληψης του δράστη αξιόποινης πράξης που τελέστηκε εκτός του πανεπιστημιακού χώρου, εφ’ όσον ο παραβάτης εισήλθε εντός του ΑΕΙ».
Υποτίθεται ότι η νομοθετική άρση του πανεπιστημιακού ασύλου θα αφορά την απειλή, βία και καταστροφή δημοσίας περιουσίας εντός του πανεπιστημιακού χώρου, ασχέτως εάν ο δράστης είναι σπουδαστής ή τρίτος του αυτοφώρου εγκλήματος και η αστυνομία θ’ αφεθή να κάνει το έργον της, ανεξαρτήτως ενημερώσεως… «διακοσμητόρων».
Ελπίζεται η παραπάνω διατύπωση των προθέσεων της κυβερνήσεως στον φιλοκυβερνητικό τύπον να είναι για να «δοκιμάσει τα νεύρα» της προοδευτικής αριστερής κι’ όχι να σημαίνει την υφ’ όρους άρση των συχνών περιστατικών ανομίας στα πανεπιστήμια της χώρας.
Ίδομεν.

Πηγή energia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου