Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ρεβανσισμός


του Κώστα Κόλμερ

Ο πρώην στρατηγός τριών αστέρων των Γερμανικών Ενόπλων δυνάμεων (Μπούντεσβερ), Ιωακήμ Βούντρακ εμέμφθη πρόσφατα την καγκελάριο ΄Αγκελα Μέρκελ ότι αποφεύγει στις ομιλίες της προς «τον Γερμανικό λαό» και αναφέρεται μόνο στον «πληθυσμό της Γερμανίας».

Δηλ. στους κατοίκους της χώρας εκ των οποίων τρία εκατομμύρια μουσουλμάνων. Ο Βούντρακ κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Αμβούργου του «Εναλλακτικού κόμματος για την Γερμανία» (AfD) – τρίτου στις σφυγμομετρήσεις των Γερμανών και εναντίον της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης. «Η Γερμανία, κατήγγειλε ο στρατηγός, δεν έχει πλέον προστατευόμενα σύνορα, εκχωρεί την εθνική της κυριαρχία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και ελέγχεται από 'υπερεθνικές οργανώσεις' (π.χ. ΜΚΟ).
Εν τούτοις το έθνος-κράτος είναι η βασική δομή της Γερμανίας και μόνον όταν οι εξουσίες της κρατικής οντότητος υπερμεγεθύνονται, η δημοκρατία υποφέρει».

Αν και ο Γερμανός στρατηγός έχει κατά βάσιν δίκιο, τού διαφεύγει μία λεπτομέρεια, ότι η συμπεριφορά της φράου Μέρκελ είναι συνεπής με μια νοσταλγία: της διεθνιστικής Μαρξιστικής ιδεολογίας, αυτό που έγραφε κι ο ‘Ριζοσπάστης’: «προλετάριοι όλων των εθνών ενωθείτε».
Προερχομένη από την πρώην Ανατολική Γερμανία και κόρη Λουθηρανού πάστορα που από την δύση κατέφυγε στο «Σιδηρούν παραπέτασμα», η Μέρκελ ενηλικιώθη μέσα στο κομμουνιστικό τρόπο του σκέπτεσθαι. Επανελθούσα στην Δύση, μετά την κατάρρευση του «Τείχους του Αίσχους», παρεπλάνησε τον  Χέλμουτ Κώλ και τον διεδέχθη στην καγκελαρία, όπου εφάρμοσε ένα κομματικό συγκεντρωτισμό για την διακράτηση της εξουσίας αντί οιουδήποτε κόστους. Τα χάλασε με τους Αμερικανούς, αθέτησε τις υποχρεώσεις της Γερμανίας  προς το ΝΑΤΟ, γέμισε την Ευρώπη από λαθρομετανάστες, επέβαλε στους ΄Ελληνες πολιτικούς του συρμού τα Σκόπια ως … «Μακεδονία», ίσως να νοστάλγησε και το Σφυροδρέπανο αντί της τριχρώμου σημαίας της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, αν κρίνουμε απ’ ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Ο ιδεολογικός της ρεβανσισμός δύσκολα ξεχνιέται.


Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου