Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΕΝΥΠΕΚΚ: Στοιχεία-σοκ του ΟΑΕΔ - Αύξηση της ανεργίας στο 22% τον Ιούλιο


«Εάν δεν είχαμε την εκτόξευση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της “μαύρης” εργασίας και της φτηνής πλήρους απασχόλησης, η πραγματική ανεργία θα άγγιζε τα ποσοστά του 30%!!» αναφέρει η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους


Αύξηση της ανεργίας τον μήνα Ιούλιο δε διαπίστωσε μόνο η Εργάνη αλλά και ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ)

Με βάση με τα τελευταία στοιχεία κατά 65.456 άτομα αυξήθηκαν οι άνεργοι σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018 ενώ 35.241 άτομα αυξήθηκαν σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019. Από τους 893.310 ανέργους που αναζητούν εργασία επίδομα λαμβάνουν οι 111.990 , δηλαδή μόνο το 10%. Η ανεργία στις γυναίκες κτυπάει κόκκινο, στο 65%.



Οι άνεργοι “μη αναζητούντες εργασία” ανέρχονται σε 76.891 σε σύνολο ανέργων 970.201 (=893.310 + 76.891) ή 22%.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, σχολιάζοντας τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, υποστηρίζει ότι «Εάν δεν είχαμε την εκτόξευση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της “μαύρης” εργασίας και της φτηνής πλήρους απασχόλησης, η πραγματική ανεργία θα άγγιζε τα ποσοστά του 30%!!



Τα στοιχεία του ιστορικού κρατικού Οργανισμού (ΟΑΕΔ) έρχονται ως πανηγυρική διάψευση για όσους πιστεύουν ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια και ότι με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές θα αναπτυχθεί η οικονομία και θα αυξηθεί ο όγκος της μισθωτής απασχόλησης. Πρόκειται για μία ψευδαίσθηση ή για μεθοδευμένη παραπλάνηση.Οι πίνακες που ακολουθούν αντικατοπτρίζουν την καταγραφείσα κατάσταση:


oaed1
oaed2



Από όλα τα παραπάνω αδιάσειστα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι το ζήτημα της ανεργίας ΔΕΝ αντιμετωπίστηκε παρά τις δρακόντειες δημοσιονομικές περιοριστικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι σήμερα και παρά τις αιματηρές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. 



Εάν δεν είχαμε την εκτόξευση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της “μαύρης” εργασίας και της φτηνής πλήρους απασχόλησης, η πραγματική ανεργία θα άγγιζε τα ποσοστά του 30%!!
Τα στοιχεία του ιστορικού κρατικού Οργανισμού (ΟΑΕΔ) έρχονται ως πανηγυρική διάψευση για όσους πιστεύουν ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια και ότι με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές θα αναπτυχθεί η οικονομία και θα αυξηθεί ο όγκος της μισθωτής απασχόλησης. Πρόκειται για μία ψευδαίσθηση ή για μεθοδευμένη παραπλάνηση».






Πηγή Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου