Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Συλλαλητήριο γιά Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη: Αποκάλυψη που βρέθηκαν τα ‘Φράγκα’ και πως ορίστηκε ο κος Φράγκος!


Με ανακοίνωσή του ένας εκ των διοργανωτών του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ένα δηλαδη απο τα 8 μελη του συντονιστικού, ο κος Όθων Ιακωβίδης αναφέρει για το ‘που βρέθηκαν τα χρήματα’ για τη διοργανωση της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη. Η απάντηση έγινε μέσα απο τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, μετα την παράκληση του ενός απο του άλλους 8 διοργανωτές, να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες.   Σημειώνουμε οτι η ανακοίνωση αναφέρεται στο κόστος της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, οχι στο κόστος μεταφοράς με πούλμαν απο αλλες περιοχές της Ελλάδος.
Μεγάφωνα απο τον κο Γιαννιώτη Μελά ( πρόεδρος Εν.Ασφαλιστών Θεσ/κης)
1. ‘Κατασκευή εξέδρας και εγκατάσταση και λειτουργία μεγαφωνικής υποστήριξης.
Αυτή προσφέρθηκε από την “Ένωση Ασφαλιστών Θεσσαλονίκης” με εξαιρετική πρωτοβουλία του Προέδρου της κ. Γιαννιώτη Μελά, με απ’ ευθείας ανάθεση του έργου από τον χορηγό στον εγκαταστάτη (“ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΙΩΝ” ΑΕ) χωρίς καμία δική μας ανάμιξη.’

VAN-Βεργίνα TV
2. ‘Ενοικίαση ειδικού VAN, για τη δορυφορική κάλυψη του συλλαλητηρίου, ώστε να μπορεί, όποιος τηλεοπτικός σταθμός ήθελε, να έχει ζωντανή εικόνα του γεγονότος.
Αυτή προσφέρθηκε από την “ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV” με εξαιρετική πρωτοβουλία του CEO της κ. Στέργιου Καλόγηρου, με απ’ ευθείας ανάθεση του έργου από τον χορηγό στον πάροχο, χωρίς καμία δική μας ανάμιξη.’

(σημείωση new-economy.gr:σύμφωνα με δημοσίευμα στο ‘κουτί της πανδώρας'(Καντε κλικ εδω) ‘ο Στέργιος Καλόγηρος, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα, ήταν στο παρελθόν υποψήφιος με την Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά και συμφωνα με δημοσιεύματα ο κ. Καλόγηρος είναι και κουμπάρος του Άδωνη Γεωργιάδη και της Ευγενίας Μανωλίδου’).
Αερόστατο
3. ‘Υπέρπτηση Αερόστατου, πάνω από περιοχές της Θεσσαλονίκης την ημέρα του Συλλαλητηρίου, για την υπενθύμιση του γεγονότος στους Θεσσαλονικείς.
Ο κ. Μίλτος Κοτζαγερίδης (πιλότος του αερόστατου) συνεισέφερε τη δαπάνη της ενοικίασης του αερόστατου.
Ομάδα συμπολιτών μας που θέλησαν να είναι ανώνυμοι, προσέφεραν τα απαιτούμενα καύσιμα, χωρίς καμία δική μας ανάμιξη.
Τη δαπάνη (1.000 Ευρώ) για την κατασκευή (160 τ.μ εκτυπωμένη επιφάνεια) των μηνυμάτων που έφερε το αερόστατο, αναλάβαμε να την καλύψουμε εμείς, οι διοργανωτές, από συνεισφορές που υπολογίζαμε να είχαμε από συμμετέχουσες οργανώσεις.’

Φόντο Εξέδρας-κος Χαιτίδης-πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης
4. ‘Εκτύπωση της παράστασης τού φόντου της εξέδρας
Αυτή προσφέρθηκε από τους δύο συμπολίτες μας, τον κ. Χαϊτίδη Δημ. (πρ. νομάρχη Θεσσαλονίκης) και τον κ. Χατζητόλιο Απόστολο (ιατρό), χωρίς καμία δική μας ανάμιξη’.

(σημείωση new-economy.gr, ενδεχομένως προκειται για μικρό ορθογραφικό λάθος του συντάκτη, προφανώς αναφέρεται στον κο Χαιτίδη Ευγένιο, πρωην Νομάρχη Θεσσαλονίκης, και επι 20 ετη στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας)
Φειγ-Βολάν: Εκτυπώσεις Σεβασλιάν
5. Έντυπο υλικό ( αφίσες και φέιγ-βολάν)
Το έντυπο υλικό προσφέρθηκε δωρεάν, τόσο από την τυπογραφική επιχείρηση “Εκτυπώσεις Σεβασλιάν” που τύπωσε δωρεάν περί τις 10.000 αφίσες, όσο από κάθε άγνωστο μας πολίτη που εκτύπωσε μόνος του τη μακέτα που η Οργανωτική Επιτροπή είχε αναρτήσει στη Σελίδα της.
Ως εκ τούτου, ουδεμία οικονομική ανάμιξη μας δεν υπήρξε για την εκτύπωση και διανομή των αφισών και των φέιγ-βολάν που χρησιμοποιήθηκαν.’

Κρήτες Βρακοφόροι
6. ‘Φιλοξενία της ομάδας των Κρητών βρακοφόρων
Η δαπάνη για τη φιλοξενία τους περιορίστηκε στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που τους παραθέσαμε το βράδυ της Κυριακής, καθώς όλες οι άλλες δαπάνες που έγιναν για την εδώ παρουσία τους, καλύφθηκαν από τους ίδιους.
Η δαπάνη αυτή ήταν 700 Ευρώ για τα 50 άτομα που φιλοξενήθηκαν.’

Αλλα έσοδα για διεξαγωγή
Αυτά, ως προς τις δαπάνες και τον τρόπο που καλύφθηκαν, για την διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.
(Β) ΤΑ ΈΣΟΔΑ που υπήρξαν, ήταν τα εξής:
1. Από τον Πρόεδρο της Ομοσπ. Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Τάτσιο Γεώργιο, 500 Ευρώ.
2. Από την “Ομάδα 21” , 500 Ευρώ.
3. Από την Ύπαστο Πρόεδρο της Ένωσης Παμμακεδονικών Οργανώσεων Αμερικής, κ. Νίνα Γκατζιούλη, 200 Ευρώ. (όπως σημειώνει ο κος Ιακωβίδης: Η κ. Νίνα Γκατζιούλη, μας υποσχέθηκε ότι μόλις επιτρέψει στις ΗΠΑ, θα εμβάσει 500 (πεντακόσια) Ευρώ ακόμη. Η διαφορά αυτή (των 500 Ευρώ) οφείλεται στον κ. Μίλτο Κοτζαγερίδη (πιλότο του αερόστατου) που είχε την ευγένεια να μας πιστώσει με τον χρόνο που χρειάζεται μέχρι να έρθουν τα 500 Ευρώ που μας υποσχέθηκε η κ. Γκατζιούλη)

Ο κος Φράγκος επιλέχτηκε απο 2 μέλη του 8μελούς συντονιστικού;
Η επιλογή των ομιλητών (όπως και η επιλογή τού αν θα έπρεπε να υπάρχουν ή να μην υπάρχουν διακεκριμένοι ομιλητές στο συλλαλητήριο) αποτέλεσε θέμα ισχυρών αντεγκλίσεων στη Συντονιστική Επιτροπή, που τα μέλη της είχαν διαφορετική εκτίμηση για την ωφέλεια ή ζημία που συνεπάγετο η επιλογή αυτή.
Η διχογνωμία αυτή, είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτηση από την Οργανωτική Επιτροπή, δύο μελών της (Κατερίνα Πατσιάνη και Βασίλης Μαυροσκάς). Μετά από επανειλημμένες συζητήσεις των εναπομεινάντων μελών της Οργανωτικής Επιτροπής’ (σημείωση new-economy.gr, ειχαν απομείνει 6 μέλη, με βaση άλλη ανακοίνωση)  ‘για την παρουσία ομιλητών και ειδικά του Α/ΓΕΣ Στρατηγού ε.α Φράγγου Φραγγούλη, 4 από τα μέλη μεταξύ των οποίων η Λεονάρδου Ειρήνη, παρά τις αντιρρήσεις που είχαν και δεδομένου ότι υπήρχε ισοψηφία, δήλωσαν ανοχή στην πρόταση των υπολοίπων και συμφώνησαν να συνεχίσουν ενωμένοι για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου.
Γιατί επιλέχτηκε ο κος Φράγκος
‘Η επιλογή των ομιλητών, έγινε αυστηρά με κριτήρια καταλληλότητας για την επιτυχία του συλλαλητηρίου και όχι με κριτήρια καταλληλότητας για άλλου είδους αποστολή τους, που δεν αφορά την Οργανωτική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου. Είναι δε γνωστό πως, στη σημερινή κοινωνία, όποιον και να επιλέξει κάποιος (ακόμη και Ιησού Χριστό) θα υπάρξουν σφοδρές αντιρρήσεις. Το ότι, τελικά, η επιλογή μας ήταν επιτυχής, αποδεικνύεται από την επιτυχία της εκπληκτικής Λαϊκής προσέλευσης στο συλλαλητήριο. Αυτό ήταν το μόνο που μας ενδιέφερε.
Ο απολογισμός αυτός που αποκαθιστά την αλήθεια των πραγμάτων, απαντά σε κάθε σχόλιο ‘

Το πλήρες κείμενο του κου Οθωνα Ιακωβίδη μπορεί να βρεθει στην προσωπική του ιστσελίδα στο facebook

Πηγή new-economy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου