Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Νέα Δημοκρατία και τα τείχη του αδιεξόδου της.

Νέα Πολιτική


του Λευτέρη Κουσούλη*
Η χώρα εγκαθίσταται στην ακινησία και το τέλμα.
Προϊόν των στρατηγικών κυβερνητικών επιλογών που προτάσσουν το εξουσιαστικό σχέδιο εις βάρος των λύσεων.
Απέναντι σε αυτό το παγιωμένο τέλμα αντιστοιχείται σε ένα παράλληλο αδιέξοδο το στρατηγικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας.
Και μάλιστα μέσα σε υψηλά τείχη γύρω της.
Εδώ δεν έχουμε παρά την επιβεβαίωση του γνωστού. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα νεκρό κόμμα, ως φεουδαρχικού τύπου κόμμα.
Η καλή εξέλιξη της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνδυασμό με τη μέθοδο της ανάδειξής του, δεν φαίνεται να αρκεί ώστε να την μεταπλάσει. Η φεουδαρχικότητα του πολιτικού αυτού χώρου ως μαύρη τρύπα εξουθενώνει πρόσωπα, ιδέες και αντιλήψεις. Αν προστεθεί σε αυτό η ιδεολογική και πολιτική ανεπάρκεια, που εγγενώς συνοδεύει τη συντηρητική παράταξη, η Νέα Δημοκρατία καθίσταται μέγα εμπόδιο στην εξέλιξη της σύγχρονης Ελλάδας. Το αποδειχθέν ανώριμο αίτημα των εκλογών αποτελεί επιβεβαίωση του αδιεξόδου.

Το παρελθόν, που πάση θυσία διεκδικεί τη διάσωσή του στην ερημική φάση που διανύουμε, είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένο να γίνει πολλαπλασιαστής της κρίσης.
Και την ώρα που οι δημοσκοπήσεις θα μιλούν για την πρώτη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το πολιτικό αδιέξοδο θα πυκνώνει.
Ο συμβιβασμός με το τέλμα θα είναι η ύψιστη νίκη της ψυχολογικής βίας του ΣΥΡΙΖΑ και η καθολική ήττα της κοινωνίας προς μια αξημέρωτη νύχτα.
Στη συνείδηση του καθενός η ευθύνη!
*Πολιτικός επιστήμων, συνεργάτης της Νέας Πολιτικής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου