Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ραδιοφωνική τοποθέτηση του Γιάννη Βαρουφάκη για την κυβερνητική πολιτική, την 20η Αυγούστου, και την ουσία της Κρίσης - στον Real FM




Iδιαίτερα καυστικός ήταν ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και της Φιλίππα Ταμπάρη, προειδοποιώντας ότι λήψη των επικείμενων μέτρων σημαίνει εκπαραθύρωση από το ευρώ.

"Μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να πληγεί από τις εσωτερικές τις αντιφάσεις", τόνισε ο κ. Βαρουφάκης προσθέτοντας ότι "είναι αντίφαση να λες θα εφαρμόσω ένα πρόγραμμα που ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν μπορεί να εφαρμόσει", επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί αν πάρουμε τα μέτρα, απάντησε :"Εκπαραθύρωση από το ευρώ με πιθανότητα 100%"

"Δεν θα είναι αποτέλεσμα νόμων της φύσης αλλά πολιτική απόφαση", δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος, συμπληρώνοντας: "Αν κάνουμε αυτό που μας λένε-χωρίς να το θέλει αναγκαστικά η κυβέρνηση δεν υπάρχει συνωμοσία, ανοησία υπάρχει-θα βρεθούμε εκτός ευρώ".

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη στάση της απέναντι στο ΔΝΤ:
"Η κυβέρνηση του κ. Παπακωνσταντίνου δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει τις φωνές του ΔΝΤ που έλεγαν ότι αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να το βγάλει η Ελλάδα. Ήταν βασιλικότεροι του βασιλέως", τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, λέγοντας ότι και η σημερινή κυβέρνηση είναι το ίδιο πράγμα.

Ακούστε την συνέντευξη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου