Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Το Δις Εξαμαρτείν


του Κώστα Κόλμερ

Χαράς Ευαγγέλια στο Ιντίλμπ, Τζιμπουτί , Καμπούλ και βεβαίως , στην Άγκυρα: « Δεν θα υπάρξει παράταση της αναστολής κατάθεσης αιτήσεων ασύλου, η οποία λήγει σήμερα (προχθές 31.3.20) δήλωσε ο Έλληνας  κυβερνητικός εκπρόσωπος. Απλοελληνιστί: Το Άσυλο για τους λαθρομετανάστες (Λ/Μ) επανήλθε (από εχθές 1.4.20) κι’ αυτό δεν ήταν Πρωταπριλιάτικο αστείο. Τόσοι κόποι στον Έβρο πάνε χαμένοι. Νέες εισβολές και καραβιές λαθρομεταναστών (Λ/Μ) να αναμένονται από την γείτονα του μεγάλου δουλεμπόρου.

Σαν μη έφθανε η παλιμβουλία της κυβερνήσεως Μητσοτάκη στο καθεστώς του ασύλου, το υπουργείο Υγείας απέδωσε αριθμό ασφαλιστικής και υγειονομικής κάλυψης σε Λ/Μ. Με μετάπτωση τους σε ασύλητους, μετατρέπεται σε αυτόματη η εγγραφή των Λ/Μ στο ΑΜΚΑ που πληρώνει ο Έλληνας  φορολογούμενος.
Το ΣτΕ, παρεκβαίνον το ΠΝΠ που ανέστειλε την παροχή ασύλου για ένα μήνα εις όσους Λ/Μ έφτασαν στην Ελλάδα  τον περασμένο Μάρτιο, ακύρωσε την διαδικασία απελάσεως δύο Αφγανών γυναικών στην χώρα τους.

Στην «κλειστή δομή» Λ/Μ της Ριτσώνας όπου διεπιστώθη κρούσμα του Κινεζοϊού σε νεαρή γυναίκα Λ/Μ, ο ΕΟΔΥ προβληματίζετο μέχρις σήμερα εάν θα πρέπει να εφαρμοσθεί περιορισμός οίκαδε (τηλελληνιστί Lockdawn). Ελπίζεται ότι ουδείς από το βοηθητικό προσωπικό κόλλησε τον Κινεζοϊό.
Αυτά όσον αφορά τον «συντονισμό» του Ελληνικού κράτους «στη μάχη κατά της Πανδημίας» στην οποία κατά δήλωσιν του πρωθυπουργού «προτεραιότητα δίνεται στη διάσωση ζωών». Ελπίζεται και των Ελλήνων πλην των Αφγανών κλπ.
Η Ελβετική κυβέρνηση, που νοιάζεται στα σοβαρά για την οικονομία, έθεσε στη διάθεση της 42 δισ. Ελβετικά φράγκα (38,2 δισ. ευρώ) με την μορφή πιστώσεων στον Ελβετικό ιδιωτικό τομέα που δοκιμάζεται από τον Κινεζοϊό, όπως: Νεοπαγών επιχειρήσεων ( start-ups), αυτοαπασχολουμένων παραγωγών, ταξιδιωτικών πρακτόρων, καλλιτεχνών, αθλητικών οργανώσεων κ.λπ. Καλύπτοντας έτσι, μετά την Ελβετική εξαγωγική βιομηχανία, όλους σχεδόν τους εργαζομένους με ιδιαίτερη έμφαση στους Ελβετούς αγρότες. Εδώ για τα 800 ευρώ επίδομα χρειάζεται να είναι κανείς λογιστής.   
Η απλή διαδικασία στην Ελβετία αφορά τη μεγαλύτερη ομοσπονδιακή βοήθεια προς τα Καντόνια στην υπερχιλιετή ιστορία της Ελβετίας, που αναδεικνύει τις αρετές του εθνικού νομίσματος , του Ελβετικού φράγκου, έναντι του κοινού Ευρωπαϊκού, το οποίον υποτιμάται τελευταία αισθητώς (κάτω του 1,10 ανά φράγκο).
Εξ άλλου στην Γερμανία, με την επιτυχέστερη αντιμετώπιση της Πανδημίας, «οι πολλαπλές τ υ χ α ί ε ς δοκιμές και η ανίχνευση των κρουσμάτων όλων των προσώπων με τα οποία ήλθαν σε επαφή μαζί των, είναι η σωστή οδός» (για τον περιορισμό του Κινεζοϊού) γράφει το Γερμανικό περιοδικό «Ντέρ Σπήγκελ». Εδώ διευρύνονται οι οριζόντιες απαγορεύσεις.


Πηγή energia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου