Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ι. Μάζης: Ενδεχόμενο ακόμη και γενικευμένης σύρραξης στη περιοχή μας αν δεν κλείσει η κρίση στη Συρία

Νέα Κρήτη


Την αίσθηση του, ότι είναι πιθανόν και με γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που αφορούν ακόμη και την τύχη της Ελλάδας στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις, να συνδέεται το προσφυγικό ζήτημα στην Ε.Ε. , ανέλυσε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, ο γεωπολιτικός αναλυτής και πανεπιστημιακός Ιωάννης Μάζης.
Όπως είπε υπάρχει φόβος το «προσωρινό» να μετατραπεί σε μόνιμο ακόμη και για θέματα που σχετίζονται με μετατροπή της Ελλάδας σε Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη με φτηνό εργατικό δυναμικό, την ώρα που η Ελλάδα θα μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών.
Κατά τον κ. Μάζη  η ουσία του ζητήματος είναι ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία, διαφορετικά η συσσώρευση τέτοιων και τόσων δυνάμεων ισχύος στη περιοχή δεν προμηνύουν καλό αλλά ακόμη και μία γενικευμένη σύρραξη.
Ενδιαφέρον παρουσίασε και η προβολή που έκανε για την τύχη της Τουρκίας, το ρόλο και το μέλλον της Σαουδικής Αραβίας, το μετασχηματισμό εδαφών για τους Κούρδους, αλλά και τις αποκαλύψεις που έκανε για τους ενεργειακούς δρόμους από την Μοσούλη και το Ιράκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου