Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Λόγια της μπάλας


Από την έντυπη έκδοση της Ναυτεμπορικής
Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού είχε διακόψει το πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο του 2015 και το Κύπελλο τον Μάρτιο του 2016, ενώ είχε αναβάλει και την έναρξη της σεζόν 2016-2017, για να ψηφιστεί νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
Και τι έγινε; Μια τρύπα στο γήπεδο. Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος, λοιπόν. Η τρίτη διακοπή αγώνων σε τρία χρόνια.
Τι είχαμε, τι χάσαμε, μια διοργάνωση που το ένα ντέρμπι δεν αρχίζει και το άλλο δεν τελειώνει.

Τέλος δεν έχουν τα αίσχη και η βασιλεία της αγυρτείας, γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως λειτουργεί με τον νόμο της ζούγκλας. Απλώς, κάθε φορά, το παιχνίδι ανεβαίνει πίστα. Βαλκανική παρωδία γκανγκστερικής ταινίας. Έχουν χιούμορ τα διεθνή πρακτορεία: «Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο συνοδευόμενος από σωματοφύλακες, έφερε όπλο, αλλά δεν έκανε καμιά κίνηση για να το χρησιμοποιήσει».   
Δεν έκανε, όμως, και καμιά προσπάθεια για να το κρύψει.

Γιατί να το κρύψωμεν;
Ένα survivor έχει γίνει η μπάλα, για την ανάδειξη νέου χαλίφη. Το εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που είναι πιστοί στο ραντεβού της Κυριακής. Δεν ξέρω αν «ο οπαδός είναι τόσο μικρόψυχος και αδύναμος μπρος στην αδυναμία της ομάδας, ώστε θα μπορούσε να μαχαιρώσει πισώπλατα, τόσο τον αντίπαλο, όσο και τον ίδιο τον εαυτό του», όπως έγραφε ο Κωστής Παπαγιώργης, ξέρω, όμως, ότι αυτή η τρισάθλια δραματουργία προξενεί αποστροφή και αηδία.
Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι μάλλον στολή θεραπείας, εκτιμούν ποδοσφαιρικά σωματεία και κόμματα. Το ΚΚΕ πάει ένα βήμα παραπάνω. «Αυτό που χρειάζεται είναι η κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο».
Επειδή δεν βλέπω και πολλούς πρόθυμους να αυτοακυρωθούν και στα ιδεώδη να υψωθούν, όσοι παρανομούν να τιμωρηθούν.
Χωρίς νομική ακροβασία, καθ’ υπέρβασιν των ορίων ερμηνείας. Δεν υπάρχει εναλλακτική (Τ.Ι.Ν.Α.). Η «επαναστάτρια του συντηρητισμού» Μάργκαρετ Θάτσερ το ‘λεγε για την οικονομική πολιτική, αλλά στα γήπεδα η δουλειά της δεν γνώρισε πολεμική.
Σφύριξε κι έληξε...  

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου