Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Να τελειώνουμε με τους βανδαλισμούς στα πανεπιστήμια…


του Αντώνη Δ. Παπαγιαννίδη
Εiναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τις καταστροφές στα δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Και δυστυχώς αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο συνεχίζεται και σήμερα. Βανδαλισμούς στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καταγγέλλουν οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος.
«Πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η χθεσινή εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που είχε στόχο τη βελτίωση του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος και της αισθητικής του, κάποιοι φρόντισαν να καταστήσουν σαφείς τις προθέσεις τους για το μέλλον, γράφοντας συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του Ιδρύματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πρυτανείας στην οποία προστίθεται πως «κατά πάγια πρακτική του Ιδρύματος, η εξωτερική εμφάνιση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποκαταστάθηκε αμέσως».
Xθες έγινε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια τοιχογραφίας η οποία δημιουργήθηκε στον εξώστη του φουαγιέ, απέναντι από την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η οποία αφηγείται την ιστορία της Θεσσαλονίκης στο χώρο της Μακεδονίας.

Οι βανδαλισμοί πρέπει να τελειώνουν. Και όχι μόνο να τελειώνουν έτσι απλά αλλά να συλληφθούν και να πληρώσουν όποιοι κατέστρεψαν τη δημόσια περιουσία των πανεπιστημίων. Το κακό παράγινε. Να τελειώνουμε λοιπόν και η Πολιτεία να κάνει αυτό που πρέπει.
Καλημέρα σε όλες τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες μας καλό Σαββατοκύριακο σε όλο τον κόσμο...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου