Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

«Μάθημα» μικροπολιτικής


Από την έντυπη έκδοση της Ναυτεμπορικής
Της Βάσως Βεγίρη

Υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο και την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου, όπως γνωστοποιήθηκε χθες, η εγκριτική απόφαση (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) για τον μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, απέστειλε αίτημα προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για την εκκίνηση των διαδικασιών για την προκήρυξη και, στη συνέχεια, την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στα σχολεία και έσπευσε μάλιστα με δηλώσεις του να «τσιγκλήσει» τη Ν.Δ. να απαντήσει με σαφήνεια «αν θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μόνιμοι διορισμοί, ή θα συνεχίσει να τους αρνείται όπως έκανε μέχρι τώρα».
Επίσης, χθες η Ν.Δ. προέβη σε προειδοποίηση ότι «κάθε παράνομος διορισμός εκτός ΑΣΕΠ, κάθε αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών, καθώς και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση ή επίσπευση στη Δημόσια Διοίκηση που πραγματοποιείται από χθες, Δευτέρα 3 Ιουνίου, μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, θα ελεγχθεί τόσο για τη νομιμότητα όσο και για τη σκοπιμότητα της», όπως δήλωσε σχετικά ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης του κόμματος, Γ. Γεωργαντάς, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό το βράδυ των ευρωεκλογών, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνησή του επί της ουσίας δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος.

Οι ανάγκες ανθρώπινου δυναμικού στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι μεν γνωστές, αλλά η επιλογή πρόσληψης προσωπικού λίγες μέρες μόνο πριν από τις εκλογές αποτελεί προφανή μικροπολιτική προς άγραν ψήφων στις πλάτες των χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών και σίγουρα δεν περιποιεί τιμή για τους εμπνευστές της, ειδικά εάν υπάρχει περίπτωση αυτοί οι άνθρωποι να βρεθούν «όμηροι» των πολιτικών εξελίξεων. Από τις χθεσινές δηλώσεις, εξάλλου, δεν είναι σαφές αν οι εν λόγω προσλήψεις αποτελούν προγραμματισμένο ή έκτακτο, δηλαδή ψηφοθηρικό-προεκλογικό, έξοδο του κρατικού προϋπολογισμού... Σε κάθε περίπτωση, η απερχόμενη κυβέρνηση είχε άπλετο χρόνο να προβεί στις εν λόγω προσλήψεις νωρίτερα και όχι στην εκπνοή της θητείας της..




Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου