Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Τον λαό που έστειλε στη Βουλή τον Χαϊκάλη και τον Κωνσταντινέα δεν τον φοβάσαι

Ο Κώστας Καίσαρης είναι προβληματισμένος. Από τόσους πολλούς και άξιους υποψήφιους βουλευτές, δεν ξέρει ποιόν να πρωτοδιαλέξει.

του Κώστα Καίσαρη

ΜΑ θαρρώ πως θα τα μπλέξω απ’ την Ζουζού Ζουζού κι απ την Κοκό ποια θα διαλέξω. Πράγματι. Το δίλημμα ενόψει των εκλογών είναι τεράστιο. Μεγαλειώδες μπορείς να πεις. Η προσφορά άφθονη. Και δεν αναφέρομαι σε κόμματα. Όποιο κόμμα κι αν ψηφίσεις το ίδιο αποτέλεσμα θα βγάλει η κάλπη. Μνημόνια μέχρι το 2060. Που έχει υπογράψει ο πάντα χαρούμενος και χαμογελαστός Αλέξης. Το δίλημμα έχει να κάνει με πρόσωπα. Με προσωπικότητες. Με φυσιογνωμίες. Που κατέρχονται στην κονίστρα της πολιτικής για να προσφέρουν στον τόπο. Όποιον και να διαλέξεις θα αδικήσεις κάποιον άλλον. Εξίσου ικανό. Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, πάμε στο διά ταύτα.


-Γκίνια. Να μην ψηφίζεις στα Γιάννενα. Να το ρίξεις δαγκωτό στη Βάνα Μπάρμπα. Τη μεγάλη αυτή καλλιτέχνιδα. Τη θεραπαινίδα της 7ης τέχνης. Την ιέρεια της υποκριτικής.
-Να μην ψηφίζεις στην Α΄ Αθηνών. Να στείλεις στη Βουλή τον επαναστάτη. Τον αγωνιστή Γιάννη Καραλή.
-Να μην ψηφίζεις στον Πειραιά. Να τιμήσεις το σύμβολο του αγώνα της αντίστασης κατά της Χούντας. Τον δεν ξαναπαίζω ζάρια πιά ούτε ραμί και πάστρα. Τον σταθερό στις αρχές και πεποιθήσεις του, Στάθη Παναγούλη.
-Και ποιό είναι το αντίπαλον δέος του Στάθη Παναγούλη; Ο ένας και μοναδικός Σπύρος Μπιμπίλας που κατεβαίνει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Α Πειραιά. Κι είναι απορίας άξιον πως τους διέφυγε και δεν έχει συμπεριληφθεί σε κάποιον συνδυασμό ο Τέρης Χρυσός.
-Να μην ψηφίζεις στο Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθήνας. Να επιβραβεύσεις τον ένα και μοναδικό Κώστα Χαρδαβέλα. Τον αιώνιο ρεπόρτερ. Αυτόν που είδαν οι εξωγήινοι κι όπου φύγει-φύγει.
-Στον ίδιο Τομέα κατεβαίνει ο οξυδερκής Γιάννης Λοβέρδος. Ο δημοσιογράφος που λέει πάντα αλήθειες.
-Να μην ψηφίζεις Β΄Αθηνών Βόρειο Τομέα. Τέσσερις σταυρούς δικαιούσαι, τέσσερις υποψήφιοι να γλύφεις τα δάχτυλά σου. Ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει. Τέσσερις σταυροί σε Ελένη Αυλωνίτου, Τέρενς Κουίκ, Κατρούγκαλο και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Άντε να ξαναβρείς τέτοια σύνθεση σε ψηφοδέλτιο. Στον αιώνα τον άπαντα.
-Εξαιρετικές περιπτώσεις στη Β2 του Δυτικού Τομέα Αθηνών, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Τόσκας. Να πούμε εδώ ότι ο πάντα μετριόφρων Θανάσης σε μία από τις σπάνιες φορές που βγήκε στην τηλεόραση, δεν άντεξε. Ξέσπασε και τα είπε χύμα και τσουβαλάτα. «Ό,τι έγινε τα τελευταία χρόνια πέρασε από την πλάτη μου. Δούλευα σα σκυλί αυτά τα τέσσερα χρόνια και δεν πήρα κανένα αξίωμα». Είναι ποτέ δυνατόν να τον αφήσεις έξω από τη Βουλή; Είναι δυνατόν να αγνοήσεις το στρατηγό Τόσκα; Από τη σχολή Ευελπίδων επί χούντας, μεταγραφή στον Σύριζα. Σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι που είχε την ευθύνη κατάσβεσης, είχε πει τη μεγάλη κουβέντα: «Ψάχνω να βρω τι σοβαρά λάθη κάναμε και δεν βρίσκω». Σωστός. Γι αυτό και οι νεκροί περιορίστηκαν στους 100. Αν είχε κάνει λάθη ο Τόσκας, θα καίγονταν κατά χιλιάδες.
-Γκίνια να μην ψηφίζεις στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθήνας. Γιώργος Βασιλειάδης-Ραλλία Χρηστίδου. Δίδυμο της φωτιάς.
-Κρίμα κι άδικο να μην έχεις τα εκλογικά δικαιώματά σου στη Β΄ Δυτικής Αττικής. Όπου και θα είχες τη μοναδική ευκαιρία να επιλέξεις το Γιώργο Πάντζα . Τον άνθρωπο που όρθωσε τα στήθια του απέναντι στους γκάνγκστερ και τους τοκογλύφους.
-Στην Ανατολική Αττική βρίσκεις τον Τάκη Φύσσα. Μετά το Γιώργο Ανατολάκη, ένας ακόμα διεθνής
αμυντικός, άξιος, ικανός να σε εκπροσωπήσει στη Βουλή.
-Τυχεροί όσοι ψηφίζουν στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Το ντουέτο Νοτοπούλου-Ζουράρι σκίζει χασέδες. Ο παππούς με το φανελάκι και η μοντέρνα εγγονή.
ΚΑΙ δεν είναι τυχαίο ότι απέφυγα να αναφερθώ σε κόμματα. Τα κόμματα έπονται. Τα πρόσωπα είναι που προηγούνται. Τα πρόσωπα γράφουν την ιστορία. Τα πρόσωπα είναι υπεράνω κομμάτων. Εξ ου και σήμερα είναι εδώ, αύριο αλλού και μεθαύριο παραπέρα. Που είναι σήμερα το ΛΑΟΣ; Που είναι σήμερα οι ΑΝΕΛ; Που είναι σήμερα το Ποτάμι; Εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτη. Οι προσωπικότητες όμως που ξεπήδησαν απ’ αυτά τα κόμματα είναι εδώ. Έτοιμος να μπει στη Βουλή ο Βελόπουλος.
Ας μη μακρηγορούμε όμως. Είμαι βέβαιος ότι ο σοφός ελληνικός λαός, με το αλάνθαστο κριτήριο που τον διακρίνει, θα επιλέξει τους καλύτερους. Τους αρίστους εκ των αρίστων. Έναν λαό που έχει στείλει στη Βουλή το Βαΐτση Αποστολάτο, τον Παύλο Χαϊκάλη και τον Πέτρο Κωνσταντινέα δεν τον φοβάσαι. Κι αυτή τη φορά θα πράξει το σωστό.
Στη μουσική επιλογή, Stevie Ray Vaughan-Tin Pan Alley



Πηγή to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου