Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Η πολιτική χρεοκοπία της Ελλάδας

analyst


Τα κόμματα έχουν υποβαθμίσει σε τέτοιο βαθμό τη Βουλή και τον πολιτικό λόγο που νομίζει πλέον κανείς ότι, παρακολουθεί συζητήσεις σε μία τριτοκοσμική χώρα – σε ένα απολίτιστο κράτος που κυβερνάται από άτομα του υποκόσμου που δεν σέβονται κανέναν και τίποτα. Εάν συνεχιστεί η παρωδία, η Ελλάδα θα καταστραφεί εντελώς – όχι επειδή δεν έχει τις δυνατότητες να ξεφύγει από την κρίση και να ανακτήσει την ευημερία της, αλλά εξαιτίας της αθλιότητας αυτών που έχουμε ψηφίσει εμείς οι Έλληνες.

.

Επικαιρότητα

Με όσο πιο απλά λόγια γίνεται, η εξουσία της ΕΕ και του πλανήτη έχει αναληφθεί από τις χρηματαγορές (ανάλυση) – οι οποίες έχουν υπερχρεώσει χώρες και Πολίτες, επέβαλλαν την παγκοσμιοποίηση, θέλουν να καταργήσουν τα εθνικά κράτη και να ανοίξουν εντελώς τα σύνορα της Δύσης, μεταξύ άλλων μέσω της συμφωνίας του Μαρόκου, για να μετατρέψουν τους εργαζομένους σε φθηνούς σκλάβους χρέους στην υπηρεσία τους.
Ποια είναι η λύση του προβλήματος για την πλειοψηφία των ανθρώπων; Η διάχυση της πολιτικής εξουσίας προς τα κάτω, για να πάψει να τις υπηρετεί – η άμεση δημοκρατία δηλαδή, έτσι ώστε να μην εκβιάζονται και να μην διαφθείρονται οι πολιτικοί, αφού οι Πολίτες πλέον θα αποφασίζουν για τους νόμους που τους αφορούν, ελέγχοντας αυστηρά τα κόμματα που καλούνται να τους εφαρμόσουν.

Περαιτέρω, οι φετινές εκλογές για την Ευρωβουλή είναι εξαιρετικά κρίσιμες – εν πρώτοις επειδή στην Ευρώπη (ΕΕ και η Ευρωζώνη) κυριαρχεί πλέον η Γερμανία, επιδιώκοντας να υφαρπάξει τις δύο θέσεις-κλειδιά που δεν ελέγχει ακόμη: την προεδρία της Κομισιόν μέσω του ακραία συντηρητικού κ. Weber (CSU) που δυστυχώς στηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας μας, καθώς επίσης της ΕΚΤ μέσω του επικεφαλής της δικής της κεντρικής τράπεζας.
Κατά δεύτερο λόγο εξαιτίας του ότι, η πολιτική της ηγεσία υπηρετεί πιστά τη βιομηχανική ελίτ της χώρας και τις χρηματαγορές – αρνούμενη στην ουσία τα αρχικά σχέδια ολοκλήρωσης της ΕΕ, με τη σύγκλιση των επί μέρους οικονομιών της, καθώς επίσης την τραπεζική, δημοσιονομική και πολιτική ένωση της, την έκδοση ευρωομολόγων, τον εκδημοκρατισμό της κοκ.
Ως εκ τούτου, έχει σχηματιστεί ένα μέτωπο εναντίον της Γερμανίας, από χώρες όπως η Ιταλία, η Πολωνία ή η Ουγγαρία – ενώ θα ενισχυθεί από τη Μ. Βρετανία που θα συμμετέχει στις Ευρωεκλογές αφού αναβλήθηκε το BREXIT. Παράλληλα φαίνεται πως ο στόχος του προέδρου Trump είναι η διάλυση της Ευρωζώνης και της ΕΕ, έχοντας συνειδητοποιήσει τα σχέδια της Γερμανίας, όσον αφορά τη δημιουργία του 4ου Ράιχ – όπου στη συνέχεια θα συμμαχούσε με τη Ρωσία ή την Κίνα, ανακτώντας τη χαμένη εθνική της ανεξαρτησία με την εκδίωξη των Η.Π.Α. από την Ευρώπη.
Δυστυχώς όμως, τα περισσότερα ελληνικά κόμματα ασχολούνται μόνο με τις ανόητες συγκρούσεις μεταξύ τους, αδιαφορώντας στην ουσία για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα – παρά το ότι γνωρίζουν πως οι σημαντικότερες αποφάσεις (80%) λαμβάνονται στην Ευρώπη, καθώς επίσης μη συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της εποχής και των Ευρωεκλογών.
Ακόμη χειρότερα, έχουν υποβαθμίσει σε τέτοιο βαθμό τη Βουλή και τον πολιτικό λόγο που νομίζει πλέον κανείς ότι παρακολουθεί συζητήσεις σε μία τριτοκοσμική χώρα – σε ένα απολίτιστο κράτος που κυβερνάται από άτομα του υποκόσμου, τα οποία δεν σέβονται κανέναν και τίποτα. Εάν συνεχιστεί η παρωδία, η Ελλάδα θα καταστραφεί εντελώς – όχι επειδή δεν έχει τις δυνατότητες να ξεφύγει από την κρίση και να ανακτήσει την ευημερία της, αλλά εξαιτίας της αθλιότητας των κομμάτων που έχουμε ψηφίσει εμείς οι Έλληνες.
Φυσικά θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως όλοι κάνουν λάθη, έχοντας ίσως δίκιο αφού επιλέχθηκαν διαδοχικά στο παρελθόν διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις – το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να ισχύει για το παρελθόν, αλλά ασφαλώς όχι για το μέλλον – γεγονός που σημαίνει ότι, εάν επιλέξουν αυτή τη φορά τα θύματα τους τεκμηριωμένα θύτες τους, δεν θα είναι καθόλου άδικο να κατηγορηθούν ως συλλογικά ανόητοι, εάν όχι δειλοί ή προδότες της πατρίδας τους και των παιδιών τους, καθώς επίσης ως άξιοι της επόμενης τραγωδίας που θα βιώσουν. Με απλά λόγια, στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτούς που θα ψηφίσουν – ενώ εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, θα είναι άξιοι της μοίρας τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου