Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Απειλή εμφυλίου πολέμου

analyst


Οι Πολίτες μίας χώρας οικονομικά ισοπεδωμένης και εθνικά ταπεινωμένης, ο πρωθυπουργός της οποίας έγινε αντικείμενο κοροϊδίας ενός Σκοπιανού, είναι ικανοί για τα πάντα – πόσο μάλλον όταν βλέπουν πως η κατηφόρα συνεχίζεται ασταμάτητα και ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική για το μέλλον τους, αφού ζουν σε ένα κράτος που θεωρείται ως το πιο χρεοκοπημένο στην παγκόσμια ιστορία.
.
«Αποτελώντας ήδη στο Πουέρτο Ρίκο της Ευρώπης από οικονομικής πλευράς, γεωπολιτικά κινδυνεύουμε να μετατραπούμε στην Ουκρανία της Μεσογείου – όταν με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν γίναμε μόνο διεθνής περίγελος, ενώ ο πρωθυπουργός μας αντικείμενο κοροϊδίας του σκοπιανού ομολόγου του, αλλά άνοιξε επί πλέον ο ασκός του Αιόλου».
«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντικειμενικά μία μεγάλη πολιτική νίκη του κ. Τσίπρα, αλλά μία πύρινη που προδικάζει έναν εμφύλιο πόλεμο – αφού ηττημένο είναι το 70% τουλάχιστον του ελληνικού λαού και σχεδόν ολόκληρη η πνευματική του ηγεσία, ενώ πραγματικοί νικητές η καγκελάριος, ο σκοπιανός πρωθυπουργός που μας γελοιοποιεί παντού, καθώς επίσης ο κ. Soros».
.Επικαιρότητα
- του Βασίλη Βιλιάρδου
Η Ελλάδα είναι οικονομικά ισοπεδωμένη και εθνικά ταπεινωμένη σε απίστευτα μεγάλο βαθμό. Παντού βασιλεύει η απογοήτευση, όπως άλλωστε είναι λογικό για τους Πολίτες μίας χώρας, στους οποίους δεν δόθηκε καν το δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιοι για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως το Μακεδονικό. Πόσο μάλλον όταν ακόμη και τα Σκόπια διενέργησαν δημοψήφισμα, ενώ η συμφωνία ήταν υποχρεωτικό να ψηφισθεί από τα 2/3 των βουλευτών του Κοινοβουλίου τους – γεγονός απόλυτα εξευτελιστικό για όλους εμάς τους Έλληνες που διαπιστώνουμε πως ο οικονομικός, πολιτικός και οικονομικός κατήφορος της χώρας μας είναι ασταμάτητος, έχοντας πάρει τώρα και εθνικές διαστάσεις.
Περαιτέρω, ίσως να υπερβάλαμε γράφοντας πως η χθεσινή ημέρα ήταν μαύρη, μία ημέρα εθνικού εξευτελισμού και θλίψης – ειδικά όσον αφορά το περιεχόμενο του άρθρου (πηγή). Δεν είμαστε όμως οι μοναδικοί που βλέπουν σμήνη μαύρων κύκνων πάνω από τον ουρανό της Μακεδονίας, ενώ είναι αδύνατον να μην εξοργιζόμαστε με τις απίστευτα προσβλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων – ο οποίος έχει επί πλέον το θράσος να φωτογραφίζεται μαζί με τον εντολέα του, με τον κ. Soros, υπερήφανος που εκμεταλλεύθηκε τα τεράστια ελληνικά λάθη και που υφάρπαξε το όνομα της Μακεδονίας.

Με δεδομένο δε το ότι, ο φανατικός οπαδός της ασύμμετρης παγκοσμιοποίησης και της εισροής των μεταναστών στη Δύση, ο κ. Soros, είναι ταυτόχρονα ένας από τους βασικούς εχθρούς του προέδρου Trump, κατανοούμε πως τελικά δεν ήταν οι Η.Π.Α. αυτές που ήθελαν τη μετονομασία των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία – αλλά η Γερμανία, τα σχέδια της οποίας στη συγκεκριμένη συγκυρία ταίριαζαν απολύτως με αυτά του ανθρώπου που πρόδωσε κάποτε τον ίδιο του το λαό στους ναζί, με την κυνική δικαιολογία πως εάν δεν το έκανε αυτός, θα το έκανε κάποιος άλλος.
Σε κάθε περίπτωση, είναι εξοργιστικό να εμφανίζεται δημόσια ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μαζί με το «δημιουργό» του, με τον κ. Soros, την ίδια χρονική στιγμή που ο δικός μας πρωθυπουργός αγωνιζόταν στη Βουλή – με στόχο να πείσει πως η συμφωνία για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας ήταν καλή, για να δικαιολογήσει δηλαδή τα αδικαιολόγητα. Το γεγονός αυτό από μόνο του σημαίνει πως δεν πρόκειται να την τηρήσει, κάτι που ήδη φαίνεται από τις δηλώσεις του – οπότε πως θεώρησε την κυβέρνηση μας τόσο αφελή, ώστε να πιστέψει αυτά που της υποσχόταν.
Εύλογα ίσως, αφού ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις των Σκοπίων πριν φέρει τη συμφωνία στη Βουλή για επικύρωση – οπότε μπορεί μεν να κατάφερε να κοροϊδέψει όλους εκείνους τους Έλληνες στο παρελθόν που τον ψήφισαν, καθώς επίσης μία σειρά συνεργατών και εταίρων του, από τον κ. Λαφαζάνη και τον κ. Βαρουφάκη έως τον κ. Καμένο, αλλά τελικά έγινε και ο ίδιος αντικείμενο κοροϊδίας – από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, σε συνεργασία με τον κ. Soros.
Η κοροϊδία τώρα του κ. Τσίπρα από τον σκοπιανό είναι μία ακόμη μεγαλύτερη προσβολή για την Ελλάδα – οπότε είναι μάλλον άδικο να χαρακτηρίζεται ως «προδότης» ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως επίσης η «συμμαχία της καρέκλας» που στήριξε τη συμφωνία, αφού στην πραγματικότητα έπεσαν όλοι μαζί στην παγίδα που τους έστησαν αριστοτεχνικά η καγκελάριος με τα ανταλλάγματα που ασφαλώς προσέφερε, ο κ. Soros και ο σκοπιανός πρωθυπουργός. Εξευτελιστικό βέβαια και μεγάλη ντροπή για όλους μας η κοροϊδία του κ. Τσίπρα από τον σκοπιανό, αλλά αυτή φαίνεται να είναι η πικρή αλήθεια – ενώ τις συνέπειες της θα τις δούμε στο μέλλον, αφού ποτέ δεν υπέφερε κανείς λιγότερο σκύβοντας το κεφάλι δουλικά.
Ολοκληρώνοντας, η πρώτη μας προτεραιότητα οφείλει πλέον να είναι η αποφυγή των εμφυλίων συγκρούσεων – αφού διαφορετικά η οδυνηρή περιπέτεια της χώρας μας μόλις θα έχει ξεκινήσει. Επομένως δεν πρέπει να κατηγορούν οι αντίπαλοι της συμφωνίας τους άλλους ως προδότες, ούτε οι υποστηρικτές της το 70% του πληθυσμού ως εθνικιστές και φασίστες. Οφείλουμε δε να συνειδητοποιήσουμε πως οι Πολίτες μίας χώρας οικονομικά ισοπεδωμένης και εθνικά ταπεινωμένης είναι ικανοί για τα πάντα – πόσο μάλλον όταν δεν βλέπουν καμία προοπτική για το μέλλον τους, γνωρίζοντας πως ζουν σε ένα κράτος που θεωρείται ως το πιο χρεοκοπημένο στην παγκόσμια ιστορία.
Σε μία χώρα που είναι αδύνατον ποτέ να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της, που το ιδιωτικό είναι εκτός κάθε ελέγχου και που οι Γερμανοί, στους οποίους οφείλεται η εφιαλτική κατάσταση της οικονομίας μας (ανάλυση) και η χρεοκοπία της μέσω του PSI (πηγή), θα εγκαταστήσουν σύντομα έναν πολύ πιο αυστηρό εισπρακτικό μηχανισμό – με τη γνωστή δικαιολογία πως η φοροδιαφυγή δεν καταπολεμήθηκε, όταν η Γερμανία είναι μακράν η πιο βρώμικη χώρα του πλανήτη (πιθανολογούμε πάντως ότι ο κ. Τσίπρας, μετά την παράδοση της Μακεδονίας, τους είναι πια άχρηστος, έχοντας ασφαλώς βρει τον αντικαταστάτη του).
Σε κάθε περίπτωση, οφείλει να ξεκινήσει αμέσως ο αγώνας για την ακύρωση της συμφωνίας – ελπίζοντας να καταλάβει ο πρωθυπουργός πως ο ρόλος του είναι να κερδίζει τις μάχες απέναντι στους ξένους και όχι αυτές εναντίον των Πολιτών της χώρας του. Πρόκειται δε για μία νίκη που δεν θα του συγχωρήσουν ποτέ οι Έλληνες, ούτε τα ίδια του τα παιδιά – τονίζοντας όμως πως πρέπει να αποφευχθεί η βία ένθεν κακείθεν, αφού είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία χώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου