Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018




Τόνοι από μελάνι και χαρτί έχουν ξοδευτεί , ειδικοί διατροφολόγοι , ιατροί , blogs και sites στο internet προσπαθούν να μας συμβουλέψουν και να μας κατευθύνουν πως θα τραφούμε σωστά , υγιεινά και με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μια ξεχωριστή ποιότητα ζωής . Μέσα στα εκατομμύρια συμβουλών που δεχόμαστε , ακούμε συχνά ......" ....και πολύ νερό , άφθονο νερό " Η ποσότητα διαφέρει από συμβουλάτορα και ειδικό .Κανείς όμως δεν μιλάει για την ποιότητα και τι πρέπει να προσέξουμε στο νερό . Πόσο μάλλον για το τι θέση κατέχει το νερό στην διατήρηση της σωματικής μας υγεία και όχι μόνο .

Είναι λοιπόν το λιγότερο ...βλακώδες να ασχοληθούμε με οτιδήποτε άλλο πρώτα , εκτός από το νερό

Το νερό όμως είναι απαραίτητο και σε οτιδήποτε διατρέφει τον άνθρωπο . Δεν θα μπορούσε να υπάρξει τίποτα χωρίς το νερό . Είναι λοιπόν λογικό να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι για μια καλή παραγωγή σε οπωροκηπευτικά , τόσο σημαντικά για την υγεία μας ,το πρώτο που θα πρέπει να προσεχθεί είναι το νερό και στην συνέχεια όλα τα υπόλοιπα (π.χ. σπόροι , έδαφος )
Χωρίς καμιά προσπάθεια προσηλυτισμού (μακρυά από εμένα αυτή η λέξη και η έννοια της ) , ένα από τα πρώτα πράγματα που θα σκεφτεί κάποιος παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο είναι ο Αγιασμός ( holy water ) , έξω από κάθε θρησκεία !
Καλής ποιότητος όμως νερό δεν σημαίνει μόνο νερό απαλλαγμένο από βλαβερές για τον οργανισμό μας ουσίες Το καλό νερό είναι το "ευτυχισμένο" νερό .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου