Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

…νεΝΑΤΟνικήκαμεν!

iskra


του Νίκου Μπογιόπουλου
Πρώτον: Η Ελλάδα, ικανοποίησε και επισήμως σήμερα την επιθυμία των ΗΠΑ για πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Δεύτερο: Η Ελλάδα με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών – όλως τυχαίως δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ανήμερα της συνόδου του ΝΑΤΟ – κοινοποίησε την έτσι κι αλλιώς δεδομένη θέση της υπέρ των Αμερικανών στο πλαίσιο των ενδοιμπεριαλιστικών  ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας.
Τρίτο: Η Ελλάδα έλαβε για μια ακόμα φορά το δεύτερο βραβείο του ΝΑΤΟικότερου των ΝΑΤΟικών παγκοσμίως καθώς είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες ΝΑΤΟικές δαπάνες μετά τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της ευγενικής αυτής συμμαχίας. Για την ακρίβεια, η Ελλάδα έλαβε το πρώτο βραβείο, αφού οι Αμερικάνοι στην ουσία χρηματοδοτούν το δικό τους μαγαζί.
Το συμπέρασμα θα μπορούσε να είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση φόρεσε σήμερα την αμερικανική στολή της, και μάλιστα την πιο πλουμιστή με την οποία θα μπορούσε να παρευρεθεί κυβέρνηση («αριστερή» – μην το ξεχνάμε) σε ΝΑΤΟική σύνοδο.

Αυτά, βέβαια, τα «βάζει ο Τσίπρας την αμερικανική στολή του», είναι κακόβουλα αφού δεν λαμβάνουν υπόψη τόσο τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι ακολουθεί «ανεξάρτητη» και «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική, όσο και την τοποθέτηση του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, του κ.Πάιατ, ο οποίος μας έχει εξηγήσει ότι όλα αυτά καθιστούν την Ελλάδα… «γεωπολιτικό μεντεσέ» στην περιοχή.
Προφανώς – το εγγυάται αυτό ο «αριστερός» χαρακτήρας της κυβερνήσεως – ο «μεντεσές» έχει λαδωθεί να δουλεύει υπέρ των ελληνικών και λαϊκών συμφερόντων και ουχί των αμερικανικών…
*Πηγή: imerodromos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου