Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Σεβαστειτε τους Ελληνες, σεβαστειτε τη λεηαλατημενη χωρα τους!


Έχοντας τίτλο «Λεηλατημένη Ελλάδα», η εφημερίδα Basler Zeitung ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι μετά οκτώ χρόνια κρίσης στη χώρα μας και παρά τους «πανηγυρισμούς ευρωκρατών και Ελλήνων πολιτικών», στην Ελλάδα «κυριαρχούν η βαθειά έλλειψη ελπίδας, η αγωνία, η απογοήτευση και ο κυνισμός».
Ξεκαθαρίζει μάλιστα από την αρχή ότι «υπάρχει και μια καλή είδηση» σχετικά με την Ελλάδα : «Η Γερμανία με τη χρηματική βοήθεια που κατέβαλε (στην Ελλάδα) κέρδισε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ευρώ από τόκους». Και αναρωτιέται ο αρθρογράφος (René Zeyer) αν αυτό είναι «κυνικό», για να δώσει αμέσως την απάντηση : «Όχι, είναι χειρότερο, είναι απάνθρωπο».
Αναφερόμενος μάλιστα στη «καθαρή έξοδο» που επικαλούνται Μοσκοβισί, Τσίπρας και Τσακαλώτος, ο αρθρογράφος όχι μόνο τη θεωρεί «κατάμαυρο ψέμα», αλλά προβάλει και μια «ακραία» θέση: «Και οι τρεις αυτοί κύριοι πρέπει να προσέξουν μήπως η γραβάτα τους μεταμορφωθεί σε θηλιά κρεμάλας με την οποία θα κρεμαστούν από τον ελληνικό λαό». Αναρωτώμενος μάλιστα αν αυτό «είναι υπερβολή» απαντά : « Όχι, αυτή η αντίδραση είναι εξαιρετικά πιθανή».

Αφού γίνεται μια ρεαλιστική επισκόπηση σε βασικά θέματα όπως οι συντάξεις, τα εισοδήματα των εργαζομένων, η ανεργία και το σύστημα υγείας, το άρθρο καταλήγει : «Μέχρι τώρα, κάθε ελληνική τραγωδία τελείωνε, το αργότερο με την Έξοδο ˙ η ώρα της κάθαρσης, που σήμαινε αλλαγή νοοτροπίας και καθαρισμός. Στους Έλληνες η υπόσχεση που δόθηκε γι αυτό είναι το έτος 2060. Περισσότερο δηλαδή από μια γενιά αργότερα. Από πού θα πρέπει οι Έλληνες να αντλήσουν την αισιοδοξία ώστε ο καθένας να μπορεί να επιτύχει τη μικρή του ευτυχία; Να μορφωθούν, να εργαστούν, να φτιάξουν οικογένεια να φροντίσουν ώστε τα παιδιά τους να ζήσουν καλύτερα;» Δηλώνοντας στο τέλος: «Ο καθένας μπορεί μπροστά στους Έλληνες να καταθέσει μόνο βαθύ σεβασμό, που υπομένουν αυτά, τα χωρίς τέλος βασανιστήρια».
Ολόκληρο το άρθρο (στα αγγλικά): http://www.defenddemocracy.press/plundered-greece/
Ολόκληρο το άρθρο (στα γερμανικά) : https://bazonline.ch/ausland/gepluendertes-griechenland/story/29494559)

www.konstantakopoulos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου