Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

«ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»

 ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Προχθές, Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στις 6.00 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο Ιερισσού έγινε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με τίτλο: «ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» από μαχόμενους δημοσιογράφους. Η αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου ήταν κατάμεστη και πολύς κόσμος από όσους παρευρίσκοντο, αναγκαστικά παρέμεινε εκτός αιθούσης και άκουγε από τα μεγάφωνα.
Στην ημερίδα συμμετείχαν:
ο Μάριος Λόλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ,
ο Κώστας Αρβανίτης, Δ/ντης του Ρ.Σ. «Στο Κόκκινο 105,5»,
η Ντίνα Δασκαλοπούλου, δημοσιογράφος στην «Εφημερίδα των Συντακτών»,
η Ματίνα Παπαχριστούδη, δημοσιογράφος,
η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, δημοσιογράφος στο «Unfollow»,
ο Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος στο «Infowar», ο οποίος μίλησε μέσω skype.
Οι εν λόγω δημοσιογράφοι περιέγραψαν αναλυτικά το ρόλο των ΜΜΕ στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για το θέμα των Σκουριών, επεσήμαναν την συστηματική απόκρυψη της αλήθειας, την συστηματική παραπληροφόρηση και κυρίως την συστηματική χειραγώγηση της κοινής γνώμης διά ρεπορτάζ δημοσιογράφων που καθιστούν χορηγό τους την  Εldorado, η οποία τους καλύπτει όλα τα έξοδα για να μεταφέρουν ως είδηση στο κοινό αυτά που τους υποδεικνύουν οι άνθρωποι της εταιρείας. Επεσήμαναν στο κοινό να έχει υπόψη του ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ (π.χ. το κανάλι «MEGA», η εφημερίδα «Έθνος», είναι του κ. Μπόμπολα). Ως εκ τούτου, να κατανοούμε σε τι θέση βρίσκονται οι δημοσιογράφοι, όταν πρόκειται να μεταφέρουν ειδήσεις από γεγονότα στις Σκουριές.

Τόνισαν φυσικά ότι ο εργαζόμενος δημοσιογράφος οφείλει ανεξαρτήτως με το ποιον έχει ως εργοδότη, να πάρει θέση απέναντι στον εαυτό του, στη συνείδησή του, και το γεγονός το οποίο οφείλει να το μεταδώσει ως έχει, ώστε να υλοποιείται ο Συνταγματικός σκοπός του τύπου και των ΜΜΕ, ο οποίος βάσει του Άρθρ. 15 παρ.2 του Συντάγματος, ορίζει ότι: «Η ραδιοφωνία, ο τύπος και η τηλεόραση έχουν ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων…». Οι δημοσιογράφοι δημοσίως κατήγγειλαν ότι ενώ κάνουν εκπομπή στην δημόσια τηλεόραση και βρίσκονται στον «αέρα», δέχονται παρεμβάσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο και τους απειλούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που κατήγγειλε ο πρώην δημοσιογράφος της ΝΕΤ, κ. Κ. Αρβανίτης, ο οποίος είπε: «Στην εκπομπή της ΝΕΤ  «Πρωϊνή ενημέρωση», όταν φιλοξενούσα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα, του έκανα ως όφειλα καίριες ερωτήσεις, με αποτέλεσμα εκείνη την στιγμή και ενώ ήμασταν ζωντανά στον αέρα, να κάνει παρέμβαση ο κ. Μουρούτης από το πρωθυπουργικό γραφείο, και μου είπε (χωρίς φυσικά αυτά να ακούγονται στον αέρα): “Μ’αυτές τις ερωτήσεις που κάνεις θα βρεθείς εκτός ΕΡΤ”.
Τελικά η απειλή τους ολοκληρώθηκε και έκλεισαν την «Πρωϊνή Ενημέρωση» και μας έδιωξαν, γιατί παρείχαμε αντικειμενική ενημέρωση, δείξαμε την «αόρατη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού στις Σκουριές, δείξαμε τα πλάνα των αγωνιζόμενων χαλυβουργών, δείξαμε τον ξυλοδαρμό του Λόλου κ.λ.π. Και θέλω να σας πω ότι παρακολουθούσαν -και παρακολουθούν- τα τηλέφωνά μας και δεν φθάνει αυτό, αμέσως μετά την εκδίωξή μας από την ΝΕΤ, ανέλαβε το «ΕΘΝΟΣ» του κ. Μπόμπολα χωρίς να με κατονομάσει, αλλά «φωτογραφίζοντάς με» να με συκοφαντεί ότι ενέχομαι σε διακίνηση μαύρου χρήματος!!».
Και το κοινό κατάλαβε πολύ καλά την αγαστή συνεργασία του πολιτικού διεφθαρμένου συστήματος που διώχνει τους σωστούς δημοσιογράφους, και του εκδοτικού συγκροτήματος του κ. Μπόμπολα, που στους ήδη διωγμένους ρίχνει «τοξικά απόβλητα» σαν κι’αυτά που θέλει να γεμίσει  την όμορφη Χαλκιδική, με την συμπαράσταση του πολιτικού διεφθαρμένου συστήματος.
κοσμος-εξω-34
Ο κ. Μάριος Λόλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, κατήγγειλε ότι ο Πρωθυπουργός δεν τους επιτρέπει να εισέρχονται στις διάφορες συναντήσεις του με πολιτικά πρόσωπα για να φωτογραφίσουν τα στιγμιότυπα, αλλά βάζει δικούς του φωτογράφους ελεγχόμενους και χειραγωγούμενους. Το ίδιο κάνει και ο Υπουργός Αμύνης, κ. Παναγιωτόπουλος, και ας είναι και πρώην δημοσιογράφος. Ο κ. Λόλος κατήγγειλε ότι δεν τους επιτρέπουν να φωτογραφίζουν τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών. Εξήγησε ακόμα στο κοινό ότι όταν καλύπτουν τα γεγονότα διαδηλώσεων, δέχονται ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ και ενώ και με βίντεο και φωτογραφίες αποδεικνύουν και καταγγέλλουν το γεγονός, ποτέ δεν αποδίδεται δικαιοσύνη· διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) και όλα τα «κουκουλώνουν», και όπως χαρακτηριστικά είπε: «ΕΔΕ τελικά σημαίνει “Εμείς ΔενΕυθυνόμαστε” ». Είπε επίσης ότι τα ΜΑΤ όταν αντικρύζουν την φωτογραφική μηχανή του φωτορεπόρτερ, την βλέπουν σαν καλάσνικωφ. Ζήτησε οι άνδρες των ΜΑΤ να φέρουν ο καθένας ειδικό διακριτικό αριθμό, ώστε όταν  κάποιος από τα ΜΑΤ ενεργεί έκνομα, να έχει τη δυνατότητα ο πολίτης να καταγγείλει συγκεκριμένα το άτομο που παρανόμησε, και ότι πρέπει επιτέλους η ΕΔΕ να γίνεται από ανεξάρτητη αρχή. (Σημειώνουμε ότι οι υποθέσεις διαφθοράς που χειρίστηκε φέτος η Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., κατέρριψε το ρεκόρ πενταετίας. Η αύξηση των υποθέσεων διαφθοράς ήταν 33% και έφθασε στις 1060 υποθέσεις).
Η κα Ντίνα Δασκαλοπούλου ήταν εισηγήτρια, έκανε εκτενή αναφορά στα γεγονότα, όπως εξελίχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, και το πώς η προπαγάνδα των ΜΜΕ, με την παραπληροφόρηση και τα πληρωμένα ρεπορτάζ, προσπαθούσε να χειραγωγήσει την ενημέρωση εις βάρος των αγωνιζομένων κατοίκων της Χαλκιδικής, και τόνισε πως: «Στην εποχή μας οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να λένε μόνο την αλήθεια, αλλά να αποκαλύπτουν και το ψέμα από όπου και αν προέρχεται, έστω και αν αυτοί είναι συνάδελφοι δημοσιογράφοι».
Η κα Ματίνα Παπαχριστούδη είπε ότι δυστυχώς οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν αντικειμενική ενημέρωση και ότι τα ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε ΜΜΧειραγώγησης, ότι η είδηση πλέον χειραγωγείται από πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα, που άρχισαν να «ανδρώνονται» επί εποχής Σημίτη και μετά, όπου την εποχή εκείνη μπροστά έρεε άφθονο χρήμα προς όλους και πίσω θέριευε με την ανοχή μας η διαφθορά, η οποία και επέφερε την κρίση που ζούμε στην Ελλάδα. Και η χειραγώγηση της είδησης έφθασε σε τέτοιο σημείο, που με την έναρξη της κρίσης και μετά, συμβούλευαν τα ΜΜΕ να μην δείχνουν σκηνές ανθρώπων που υποφέρουν συνεπεία της κρίσης, με σκοπό να καταστείλουν την αγανάκτηση των Ελλήνων. Τα ίδια είπαν και η κα Αλεβιζοπούλου και ο κ. Χατζηστεφάνου.
Οι δημοσιογράφοι, εν κατακλείδι, συμβούλεψαν το κοινό (το οποίο τους παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον έως το τέλος), να ενεργήσουν προς την εξής κατεύθυνση:
1)  Να δημιουργήσουν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος, ώστε να καλύπτουν μόνοι τους τα ελλείμματα ενημέρωσης, και να μπορούν να συνδέονται με ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα μεταδίδοντας τα γεγονότα, την είδηση, τον αγώνα τους, αλλά και να μπορούν να μεταδίδουν και την αντικειμενική φωνή άλλων ραδιοφωνικών σταθμών στην περιοχή τους.
2)   Προέτρεψαν να μην είναι οι κάτοικοι απαθείς στην χειραγωγημένη είδηση, αλλά με κάθε τρόπο να ζητούν, να απαιτούν, να διεκδικούν την τήρηση του Άρθρ. 15 παρ.2 του Συντάγματος, που ορίζει ότι: «Η ραδιοφωνία, ο τύπος, η τηλεόραση, έχουν ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση των πληροφοριών και των ειδήσεων». Ασχέτως αν τα ΜΜΕ τα κατέχουν αποκλειστικά οικονομικά εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, υπάγονται υπό τον έλεγχο του κράτους και υποχρεούνται να συμμορφώνονται με το Άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος.
3)  Όλη η κοινωνία πρέπει να κατανοήσει ότι τα ΜΜΕ προάγουν την διαμόρφωση της κοινής γνώμης, και θα  πρέπει να δώσει «μάχη» η κοινωνία για να διασφαλίσει την ελευθερία και την αντικειμενικότητα κυρίως στη δημόσια τηλεόραση, την οποία οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους, και όταν κάποιος έχει υποχρέωση να πληρώνει κάτι, έχει και δικαίωμα και απαίτηση το παραγόμενο να είναι σύννομο και σύμφωνο με το Άρθρο 15 παρ.2 του Συντάγματος. Σε διαφορετική περίπτωση, παύουμε να πληρώνουμε, ώστε να μην είμαστε συμμέτοχοι στην απόκρυψη, στην παραπληροφόρηση, στην διαστροφή της αλήθειας και στην χειραγώγηση της είδησης.
4) Συμβούλευσαν ότι επειδή τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει με τα «παπαγαλάκια» δημοσιογράφους, έναν συστηματικό οργανωμένο «πόλεμο» ενάντια στο κίνημα των κατοίκων, θα πρέπει α) να μη λάβουν ποτέ θέση αμυνόμενου έναντί τους, αλλά να είναι πάντα αυτοί οι επιτιθέμενοι, αφού όμως προηγουμένως έχουν προσδιορίσει και έχουν εστιάσει πού εδράζεται το δίκαιο του αγώνα τους, β) να μη συμμετέχουν σε κατασκευασμένες εκπομπές, σε δημοσιογράφους του συστήματος και σε ρεπορτάζ που δεν είναι ζωντανά στον «αέρα», διότι αυτά τα ρεπορτάζ «κόβονται και ράβονται»  στα μέτρα που θέλουν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται για την κατασκευή της είδησης και όχι για την μετάδοση της αντικειμενικής είδησης, γ) όταν οι κάτοικοι είναι «στον αέρα» μιας εκπομπής, θα πρέπει να δίνουν με όμορφο τρόπο στο κοινό που τους παρακολουθεί να κατανοήσει την αλήθεια, κι αν ο δημοσιογράφος αλλάζει το θέμα, αυτοί να επανέρχονται στον σκοπό τους, που είναι να δείξουν στο κοινό την αλήθεια για την οποία αγωνίζονται, δ) πριν να συμμετάσχουν σε μια εκπομπή, να απαιτούν να μάθουν ποιοι άλλοι θα συμμετάσχουν, και να πηγαίνουν στο πάνελ της εκπομπής με την προϋπόθεση να συμμετέχουν ισότιμα. Και το κυριότερο να επιλέξουν 4-5 άτομα ικανά και πλήρως κατατοπισμένα, που να αποστομώνουν τους δημοσιογράφους και τον κάθε «Άδωνι» και να μη συμμετέχουν άτομα που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον «πόλεμο» της ενημέρωσης.
Τελειώνοντας οι δημοσιογράφοι, είπαν στο κοινό ότι: «ο αγώνας σας είναι δίκαιος και κάθε δίκαιος αγώνας είναι φύσει αδύνατον να μην είναι στο τέλος νικηφόρος. Και ο δικός σας αγώνας θα είναι νικηφόρος, θα είμαστε μαζί σας ως το τέλος, μαζί και με πολλούς συναδέλφους μας που εργάζονται σε πολλά ΜΜΕ και που και αυτοί συμπαραστέκονται στον αγώνα σας (και ο κ. Λόλος κατέληξε:) Όταν νικήσουμε, θα έρθουμε όλοι εδώ να το γλεντήσουμε και να το κάψουμε».
Εμείς οι κάτοικοι από την πλευρά μας, με δόση χιούμορ θέλουμε  να συμβουλεύσουμε τον κ. Λόλο ότι λέξεις, τύπου: «θα το κάψουμε» να τις αποφεύγει στην Ιερισσό, γιατί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης μπορεί να θεωρήσει ότι για να λέει: «θα το κάψουμε», «πιθανολογείται» ότι είναι ύποπτος για συμμετοχή στο κάψιμο των Σκουριών.
Οι δημοσιογράφοι και εκδότες που τηρούν το άρθρο 15 παρ.2 του Συντάγματος, και παρά τις αντίξοες συνθήκες παρέχουν ορθή και αντικειμενική ενημέρωση, είναι πολύ λίγοι, και το πολύτιμο μέταλλο του χρυσού στις Σκουριές είναι σε πάρα πολύ μικρή ποσότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα ευτελή βαρέα μέταλλα (μπακίρι, μόλυβδο, ψευδάργυρο, αρσενικό… (αυτά είναι σε μεγάλη ποσότητα ακόμα και στα ρέματα της Ολυμπιάδος), η αξία του όμως είναι ασύγκριτη και ανεκτίμητη. Κι εμείς είμαστε ευγνώμονες που στην Ελλάδα της διαφθοράς και στον πιο διεφθαρμένο κλάδο, αυτόν της δημοσιογραφίας, υπάρχουν Έλληνες δημοσιογράφοι που η παρουσία τους λάμπει  σαν τον χρυσό. Σας ευχαριστούμε.
Θα προτείναμε δε στην Εldorado, χωρίς καν να χρεωθεί πληρώνοντάς τους τα έξοδα, να καλέσει τους εν λόγω δημοσιογράφους, και ελεύθερα χωρίς να τους υποδεικνύει ποιον να ρωτήσουν, τι να πουν, τι να δουν και τι να γράψουν, να τους αφήσει να κάνουν ελεύθερο ρεπορτάζ, για να δει ο κόσμος τι εστί αλήθεια, η οποία ούτε πληρώνεται ούτε φιλοξενείται σε πολυτελή ξενοδοχεία, ούτε πάει εκδρομή ούτε τρώει έστω και «ελαφρά» γεύματα.
Να ενημερώσουν αυτοί οι δημοσιογράφοι αντικειμενικά τον ελληνικό λαό ότι την στιγμή που διεφθαρμένο κράτος και Εldorado βεβαιώνουν ότι στην μεταλλευτική περιοχή δεν υπάρχουν όξινα μολυσμένα νερά, την ίδια στιγμή οι μετρήσεις που γινόντουσαν στα νερά της Ολυμπιάδος που εκβάλλουν στον Στρυμονικό σε κοντινή απόσταση από ιχθυοκαλλιέργειες και μυδοκαλλιέργειες, απεδείκνυαν ότι το αρσενικό ήταν 49.000 φορές πάνω από τα επιτρεπτά θεσπισμένα όρια,  το μαγγάνιο 2.660 φορές πάνω από τα επιτρεπτά θεσπισμένα όρια, ο μόλυβδος 169 φορές πάνω κ.ο.κ.  (βλ. left.gr  3-4-2013).
Να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό πόσα εκατομμύρια κυβικά νερό εκταμιεύονται από την ερευνητική στοά των Σκουριών και ο υδροφόρος ορίζοντας υποχωρεί, και ενώ το 1999 με τις γεωτρήσεις στην Μ. Παναγία βρίσκαμε στα 45 μέτρα κατάλληλο νερό, σήμερα πάμε στα 350 μ. και αυτό που βρίσκουμε γίνεται κατάλληλο («αν γίνεται») μόνο με επεξεργασία.
σωληνες-Σκουριων
Να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό ότι την ίδια χρονική στιγμή που το ΣτΕ (Συμβούλιο τηςΕldorado) ανακοινώνει ότι όλα είναι «καλώς και άγια καμωμένα» και αγγίζουν την τελειότητα της «νομιμότητας» (και θα μιλήσουμε γι’αυτό αφού εκδώσουν και τις υπόλοιπες αποφάσεις), η Εldorado με κάμερες που τοποθετεί μέσα στο δάσος χιλιόμετρα μακριά από το εργοτάξιο των Σκουριών, καταγράφει παρανόμως κατά παράβαση της Οδηγίας 1/2011 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, αριθμούς αυτοκινήτων, εργαζομένους, κυνηγούς, δασεργάτες, περιπατητές και κάθε κίνηση στον δημόσιο δασικό κοινόχρηστο δρόμο από Εργατικές Κατοικίες  Μ. Παναγίας-Σκουριές, και απροκάλυπτα με την πλήρη ανοχή Εισαγγελίας και Αστυνομίας καταγράφει προσωπικά ευαίσθητα δεδομένα, τα συλλέγει, τα αποθηκεύει, τα επεξεργάζεται και χρησιμοποιεί (και μόνο η παρουσία προχθές και η φωτογράφιση της παράνομης κάμερας από τον φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου και του π. Χριστοδούλου, την έκαναν να πάει εσπευσμένως να την βγάλει για να μην μάθει ο λαός πώς απροκάλυπτα συνεχίζει να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και να τροφοδοτεί με οργή και αγανάκτηση τους κατοίκους).
Παραθέτουμε φωτογραφίες που φαίνεται η κάμερα και το καταγραφικό εντός κίτρινου σακ-βουαγιάζ).
μηχανισμος-182
μηχανισμος-181
μηχανισμος-175
Ας αφήσουν να κάνει ο κ. Λόλος ένα μπάνιο στον κόλπο του Στρατωνίου και να φωτογραφίσει όχι τα γαλανά επιφανειακά νερά, αλλά το πλούσιο ίζημα των βαρέων μετάλλων στον βυθό.
Αν δεν τους καλέσει, σαφέστατα εμπράκτως αποδεικνύει ότι «μισεί την αλήθεια» (κι ας έχει και το ΣτΕ υπερασπιστή και συμπαραστάτη του), ότι «φοβάται την αλήθεια». Ο νοών νοείτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου