Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Η πηγή του κακού

Παιχνίδια κατασκοπίας και βιολογικός πόλεμος, . Ο "Ενενηντάλεπτος" γράφει για τον νέο φονικό κορονοϊό ως συνέχεια του άρθρου του Γιώργου Ηλιόπουλου στο "Τρίτο Μάτι"!
Ο Ενενηντάλεπτος 

Από το fosonline.gr

«Κατά τον Μάρτιο του 2019, ένα μυστηριώδες φορτίο με δείγμα κορονοϊού εντοπίζεται να μεταφέρεται λαθραία από τον Καναδά και ανιχνεύεται σε Κινέζους επιστήμονες που εργάζονται σε ένα σημαντικό καναδικό εργαστήριο. Οι έρευνες που ακολουθούν συνδέουν τους ανθρώπους αυτούς με το κινεζικό Πρόγραμμα Βιολογικού Πολέμου και υπάρχουν σοβαρές υποψίες για διαρροή του επικίνδυνου ιού, που προκαλεί την απίστευτη επιδημία στη Γουχάν».

‘Ετσι ξεκινά το εκτενές άρθρο του Γιώργου Ηλιόπουλου στο παρόν τεύχος του περιοδικού «Τρίτο Μάτι», το οποίο φωτίζει από κάθε πλευρά ένα σκοτεινό επεισόδιο κατασκοπίας και βιολογικού πολέμου με πιθανή πρωταγωνίστρια μια Κινέζα βιολόγο ονόματι Ξανγκιούο Κιου (Xiangguo Qiu). Ο Ηλιόπουλος αναπτύσσει ένα εφιαλτικό σενάριο συνωμοσίας βασισμένο στις υποψίες των καναδικών αρχών για εμπλοκή της Κινέζας ερευνήτριας στο παγκόσμιο σκάνδαλο του Covid-19.

Η πέτρα του σκανδάλου

H Κιου μαζί με τον σύζυγό της ~έναν εξαιρετικό βιολόγο~ και τα μέλη της ερευνητικής ομάδας της ελέγχονται ως ενδιάμεσα πρόσωπα για τη διαρροή των επικίνδυνων ιών στην Κίνα. Πρόκειται για μια πολυσυζητημένη εκδοχή που όμως δύσκολα αποδεικνύεται μέσα από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους της κατασκοπίας και από τα υψηλά κρατικά συμφέροντα που προστατεύουν τους πράκτορες της στρατευμένης επιστήμης.

Η Κιου πάντως κατέχει τη θέση του επικεφαλής στο Τμήμα Ανάπτυξης Εμβολίων και Αντι-ιικών Θεραπειών που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ερευνών Ειδικών Παθογόνων του NML (Εθνικό Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Καναδά) και θεωρείται εξέχουσα μορφή στον τομέα της ιολογίας. Μετοίκησε στον Καναδά το 1996 για μεταπτυχιακές σπουδές.
Αργότερα συνδέθηκε με το Ινστιτούτο Κυτταρικής Βιολογίας και το Τμήμα Παιδιατρικής και Υγείας Νεογνών στο Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα. Το 2006, η γυναίκα αυτή εμφανίζεται σε εξέχουσα θέση στο NML, μελετώντας ισχυρούς και ιδιαίτερα επικίνδυνους ιούς, με τα δείγματα που αποστέλλονται στην Κίνα να μελετώνται από την ομάδα της από το 2014, όταν εγκαινιάζει έρευνα σε θανάσιμα μικρόβια.

Οι σχέσεις με το Εθνικό Εργαστήριο της Γουχάν

Η ομάδα της Κιου και του συζύγου της δρος Κέντινγκ Τσενγκ (Keding Cheng) απαρτίζεται από Κινέζους μεταπτυχιακούς φοιτητές και συνδέεται άρρηκτα με το εθνικό Πρόγραμμα Βιολογικού Πολέμου της Κίνας. «Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής περιόδου 2017-18, η Κινέζα ερευνήτρια επισκέπτεται τουλάχιστον πέντε φορές το Εθνικό Εργαστήριο της κινέζικης Ακαδημίας Επιστημών στη Γουχάν» όπως επισημαίνει στο άρθρο του ο Ηλιόπουλος. Συμπληρώνει δε ότι τα εργαστήρια αυτά απέχουν περίπου 35 χιλιόμετρα από την ιχθυαγορά της Γουχάν που αποτελεί επίσημα το επίκεντρο της επιδημίας, με την εκδήλωση των πρώτων κρουσμάτων.
Τα εργαστήρια στεγάζονται στο Ινστιτούτο Ιολογίας της πόλης και συνδέονται με το κινέζικο Πρόγραμμα Βιολογικού Πολέμου. Σύμφωνα με το άρθρο, Αμερικανοί επιστήμονες είχαν από καιρό εκφράσει τις αμφιβολίες τους για τον βαθμό ασφάλειας στις «υπερασφαλείς» εγκαταστάσεις της Γουχάν, «…κυρίως όταν τα πειραματόζωα (πίθηκοι και άλλα) αντιδράσουν απρόβλεπτα ή βρεθούν εκτός ελέγχου». Αξίζει να διαβάσει κάποιος περαιτέρω το άρθρο, προκειμένου να μορφώσει άποψη σχετικά με τη χρήση κορονοϊών ως βιολογικών όπλων. Σε αυτούς συγκαταλέγονται και ο γνωστός μας Sars, o H1N1 και άλλοι πανδημικοί ιοί γρίπης.
Ο Ηλιόπουλος ισχυρίζεται ότι στο Ινστιτούτο της Γουχάν φυλάσσονται ολόκληρες σειρές από δείγματα εξαιρετικά επικίνδυνων μικροβίων. Αναλύει επίσης το κινεζικό Πρόγραμμα Βιολογικού Πολέμου ως εργαλείο ισχύος από τη μελλοντική υπερδύναμη. Προς επίρρωσιν των λεγομένων του αναφέρει και την αποβολή της Ξιανγκούο Κιου και του συζύγου της από το Εθνικό Μικροβιολογικό Ινστιτούτο στις 5 Ιουλίου του 2019, που αποδίδεται σε λαθραία εξαγωγή δειγμάτων του κορονοϊού στην Κίνα. Την αποβολή ακολουθεί η διάλυση της ερευνητικής ομάδας τους, με τους Κινέζους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Αλληλοκατηγορίες ΗΠΑ - Κίνας

Στα προαναφερθέντα υπάρχει φυσικά κι ένας σφοδρός αντίλογος κυρίως από το κινεζικό κράτος, το οποίο κατηγορεί ευθέως τον αμερικανικό στρατό ότι εισήγαγε τον κορονοϊό στην Κίνα. Χαρακτηριστική η ανάρτηση του του Ζάο Λιτζιάν, εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών στις 13 Μαρτίου στο Τουίτερ.
Ο αξιωματούχος είχε γράψει στα αγγλικά: «Πότε ξεκίνησε ο ασθενής “μηδέν” στις ΗΠΑ; Πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί; Ποια είναι τα ονόματα των νοσοκομείων; Ίσως να ήταν ο στρατός των ΗΠΑ που έφερε την επιδημία στη Γουχάν. Να είστε διαφανείς! Δημοσιεύστε τα στοιχεία σας! Οι ΗΠΑ μας οφείλουν μια εξήγηση!».
Ωστόσο ο αντίλογος αυτός κάθε άλλο παρά πειστικός φαίνεται, όσο η δρ Κιου όχι μόνο έχει αποπεμφθεί από το Εθνικό Καναδικό Ινστιτούτο, αλλά βρίσκεται σε καθεστώς περιοριστικών όρων εν αναμονή προανακριτικών ενεργειών από μέρους των καναδικών αρχών. Η δράση της ~ακόμα κι αν δεν αποδειχθεί~ απηχεί τις ζοφερές βουλές του κινέζικου γίγαντα, τις οποίες φωτίζει πλήρως ο Γιώργος Ηλιόπουλος: «Αν και δεν πρόκειται για βιολογικό πόλεμο, αυξάνει τον συντελεστή μόχλευσης ισχύος της Κίνας με τη δυνατότητά της να δρα ως παγκόσμιος σωτήρας σε διεθνές επίπεδο και συνεπακόλουθα να της επιτρέπει να κινηθεί με ευχέρεια σε διάφορα επίπεδα μακροοικονομικών και μικροοικονομικών συνεργασιών, λόγω των εξαρτήσεων που δημιουργούν οι δυνατότητές της στη βιολογία».
Βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα πρωτοφανές επεισόδιο της παγκόσμιας Ιστορίας ~ή ίσως όχι και τόσο πρωτοφανές. Αρκεί κάποιος να ξαναδιαβάσει με «Τρίτο Μάτι» τις παράλληλες ιστορίες συνωμοσίας που μας υπενθυμίζει ο Ηλιόπουλος και αφορούν μεταξύ των άλλων τον Sars και τον Έμπολα. Η έλλειψη ουμανιστικής παιδείας και οι χαμηλές ηθικές αντιστάσεις μερικών εξαίρετων κατά τα άλλα επιστημόνων δεν είναι απλώς εγκληματική συμπεριφορά, αλλά εκφράζει τα πιο ζοφερά σενάρια του Κακού επί της Γης.
Το Εθνικό Καναδικό Ινστιτούτο
Σε αυτό το αδιανόητο «μυθιστόρημα» κατασκοπίας και βιολογικού πολέμου δεσπόζουσα νότα παραμένει το μότο του Σεν Ζιστ: «Κανείς δεν κυβερνά αθώα!».
TO ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ"






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου