Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Επίκαιρο όσο ποτέ …

analyst


Επίκαιρο όσο ποτέ …
- του Λεωνίδα Κουμάκη
Σήμερα θα σας μιλήσω για το πιο ξεχωριστό από τα βιβλία μου γιατί θεωρώ πως όσα βιβλία καταγράφουν αυθεντική ιστορία με πραγματικά  γεγονότα και καταστάσεις, παραμένουν διαχρονικά και πολύτιμα όσα χρόνια κι΄ αν περάσουν – ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή που χαρακτηρίζεται από αδιαφορία, έλλειψη γνώσης και λήθη απέναντι ακόμα και στην πιο πρόσφατη ιστορία μας.
«Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» γράφτηκε το 1992 μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα σε ένα μικρό, λιτό δωμάτιο ενός Αιγαιοπελαγίτικου νησιού  – ακριβώς απέναντι από τις αλησμόνητες πατρίδες. Αποτελεί μια διαχρονική, ζωντανή μαρτυρία της Τουρκικής πολιτικής απέναντι στον Ελληνισμό τα τελευταία 100 χρόνια – και όχι μόνο.
Πρωτοκυκλοφόρησε το 1993 και επανεκδόθηκε το 1994, το 1996 (σε Ελληνικά και Αγγλικά) και το 2008 (στα Ελληνικά, Βιβλιοπωλείο O ΠΟΛΙΤΗΣ).
Το καλοκαίρι του 2019, επανακυκλοφόρησε η τρίτη Αγγλική έκδοση του βιβλίου με τίτλο «TheMiracle – A true story», από την πλατφόρμα του Amazon.com, τόσο σε έντυπη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή (e-book).

Παράλληλα, ολόκληρο το βιβλίο αναρτήθηκε σε μορφή pdf, στην βιβλιοθήκη του International Hellenic Association – ενός μη κυβερνητικού, μη κομματικού και μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα τις ΗΠΑ,- όπου μπορεί να διαβαστεί εντελώς δωρεάν.
Το βιβλίο «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» είναι μια αυθεντική περιγραφή σημαντικών γεγονότων, κυρίως της περιόδου 1955-1964 –και όχι μόνο, καταγράφοντας μέσα από προσωπικά και οικογενειακά βιώματα τις απάνθρωπες πρακτικές που εφάρμοσε η Τουρκική Δημοκρατία από την ίδρυση της (1923), με στόχο την με κάθε τρόπο εκδίωξη των μη μουσουλμανικών πληθυσμών (Έλληνες, Αρμένιους, Εβραίους) που ζούσαν εκεί ειρηνικά για ολόκληρους αιώνες. Όλα αυτά συνέβησαν παρ΄ όλο που η Τουρκία ανέλαβε ρητές δεσμεύσεις να τους προστατεύσει με σειρά άρθρων της Συνθήκης της Λωζάνης!
Δυστυχώς, οι στόχοι της Τουρκίας επιτεύχθηκαν εξ ολοκλήρου κάτω από το ένοχα αδιάφορο βλέμματης Ελλάδος και των άλλων χωρών που υπέγραψαν την Συνθήκη της Λωζάνης (Αγγλία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ιταλία, Σερβία,  Ρουμανία). Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι ίδιες ακριβώς πρακτικές συνεχίζονται ακόμα και μέχρι τις μέρες μας στους λιγοστούς που απέμειναν στις πατρογονικές εστίες, με κραυγαλέο παράδειγμα την εντελώς αυθαίρετη απαγόρευση επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης η οποία φιμώθηκε αιφνιδιαστικά εδώ και σαράντα οκτώ ολόκληρα χρόνια!
Στο βιβλίο «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» καταγράφονται ακόμα οι Τουρκικές πρακτικές εξόντωσης εκατομμυρίων Κούρδων της νοτιοανατολικής Τουρκίας και η πεισματική άρνηση του Τουρκικού κράτους να αναγνωρίσει την τεράστια εθνότητα των σαράντα εκατομμυρίων Κούρδων που ζουν διασκορπισμένοι  σε Τουρκία, Περσία, Ιράκ και Συρία.
Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει καθόλου την Τουρκία να δημιουργεί μεθοδικά Τουρκικές «εθνότητες» μερικών χιλιάδων ανθρώπων μέσα σε άλλα κράτη (Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρος, Συρία, Ιράκ, Σκόπια, Ρωσία, Κίνα κ.ο.κ.ε.), να αυτοδιορίζεται σαν υποχρεωτικός «προστάτης» τους και να απαιτεί φορτικά από άλλους την εξασφάλιση «δικαιωμάτων» τα οποία η ίδια περιφρονεί επιδεικτικά μέσα στην Τουρκία!
Στο βιβλίο «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» αναλύεται επίσης η μονομερής απαίτηση της Τουρκίας να δημιουργήσει «νέα σύνορα» με την Ελλάδα χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα (σεισμογραφικές έρευνες, γεωτρήσεις, αεροπορικές παραβιάσεις, αμφισβήτηση Ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά ή βραχονησίδες κ.α.), η επεκτατική στρατηγική της απέναντι στην μαρτυρική Κύπρο με την ύπουλη υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας καθώς και η επεξήγηση του Παντουρκισμού – της επίσημης ιδεολογίας του Τουρκικού επεκτατισμού (Σύνορα της καρδιάς, Γαλάζιες πατρίδες κ.α.).
«Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» αποτελεί ένα διαχρονικό βιβλίο το οποίο όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά συγκέντρωσε πλήθος θετικών σχολίων αναγνωστών, από 2 πρώην Προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας μέχρι ένα 14χρονο μαθητή από τον Βόλο:
 «Είναι ένα μάθημα για μας και τα παιδιά μας», «Έξοχο βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από κάθε Έλληνα», «Μια θαυμάσια εκδοτική προσφορά στην Ελληνική ιστοριογραφία και λογοτεχνία», «Βιβλίο συγκινητικό από την αρχή μέχρι το τέλος», «Εθνική προσφορά», «Ιστορικό, συγκλονιστικό ντοκουμέντο», είναι μερικές μόνο από τις κρίσεις και τα σχόλια που συγκέντρωσαν οι προηγούμενες εκδόσεις του βιβλίου.
Η Αγγλική έκδοση του βιβλίου το καλοκαίρι του 2019 μέσα από την  πλατφόρμα Amazon με τίτλο «The Miracle – A true story», αποτελεί μια εξαιρετικά χρήσιμη μαρτυρία για όλους τους ξένους που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται για τα Ελληνοτουρκικά θέματα του τελευταίου αιώνα και ταυτόχρονα μια ιδανική, διαχρονική προσφορά σε κάθε ξένο φίλο μας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις παράλογες απαιτήσεις του επικίνδυνου, για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, επεκτατισμού της Τουρκίας. Η προσφορά αυτή, μπορεί να γίνει και χωρίς κανένα απολύτως κόστος, με απλή παραπομπή στην ηλεκτρονική σελίδα της βιβλιοθήκης του ΙΗΑ!
Τέλος, δίνει την ευκαιρία σε πολιτικούς, διπλωμάτες, δημοσιογράφους, ιστορικούς, φοιτητές, μελετητές ή απλούς αναγνώστες να μάθουν την αλήθεια «από πρώτο χέρι», μέσα από τα προσωπικά βιώματα και τις εμπειρίες που έζησε ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης όταν εκδιώχτηκε με απάνθρωπες, συνοπτικές διαδικασίες από τις πατρογονικές του εστίες, εγκαταλείποντας το βιός μιας ολόκληρης ζωής και κρατώντας στο χέρι μια βαλίτσα και το ισόποσο των 20 δολαρίων Αμερικής…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου